Pasta med kylling og svampe

Nem og lækker aftensmad – det kan vi alle li’

Vi spiser normalt ikke pasta herhjemme, men drengene er vilde med det og måske sidder der en børnefamilie og læser med. Så her kommer der en pastaret, som bringer glæde, når den kommer på bordet her hos os.

TIP: Retten er velegnet til nedfrysning, så lav gerne en dobbelt portion og put resterne i fryseren, så er der nem aftensmad på en travl dag.

Vild med pasta? – måske du har lyst til at prøve…

Pasta med gul squash – ostegratineret

Pasta |conchiglioni rigati med ostegratineret bolognaise

Kylling og pasta i spicy pestosauce

Pasta og kylling i cremet tomatsauce

Pasta Alfredo med artiskok

Rigtig god fornøjelse!

Pasta med kylling og svampe

Dejlig familievenlig pastaret med saftige kyllingestykker og smørristede svampe.
Ret Aftensmad, Familiemad, Hovedret
Keyword kylling, pasta, svampe
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster i mundrette stykker
  • 350 gram pasta af god kvalitet
  • 1 pakke bacontern
  • 3-4 fed hvidløg - fintsnittet
  • 2 stk mellemstore bananskalotte (eller gule løg) - fintsnittet
  • 1 bakke champignoner skåret i kvarte
  • 1.5 dl grøntsagsbouillon - jeg bruger Herbamare
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk rød pesto
  • 1 spsk Tørrede krydderier: Røget paprika, chipotle chili, oregano og timian Tip: Jeg bruger 1 spsk Honey Rub fra @EpicSpice
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet

Sådan gør du

  • Kog pastaen som anvist på posen. Dræn for vand og stil til side. Lav imens saucen klar.
  • Steg kyllingestykkerne i en smule olie. Når de har fået en fin stegeskorpe kan du lægge dem over på en tallerken imens du laver saucen. De behøver ikke være gennemstegte, da de kommer tilbage i saucen senenere.
  • Sauter først løg og bacon i samme pande indtil de er klare og møre.
  • Tilsæt svampene og hvidløg. Lad det hele stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter bouillon, madlavningsfløde og pesto.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og vend det hele godt rundt. Kog det igennem og smag til - juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber efter behov.
  • Læg den kogte og godt drænede pasta over i saucen - vend det godt rundt og lad det simre nogle minutter til alt er gennemvarmt.
  • Lige inden servering drysses med fintsnittet bredbladet persille.
  • Server med en god blandet salat.
  • TIP: Retten er fryseegnet. Så lav evt en dobbelt portion og gem resterne til en travl dag.