Pasta med kyllingekødboller

Pasta med kyllingekødboller

Leder du efter nem og super lækker aftensmad til hele familien….? Så behøver du ikke lede mere. Her får du nemlig opskriften på en super lækker spaghetti med kyllingekødboller i en cremet lækker sauce.

Gør hverdagen lettere med meal-prep! 

Har du en travl hverdag, hvor det kan være svært at få lavet mad til hele familien…? Så prøv at mealp-preppe. 

Meal-prep handler ganske enkelt om, at du laver ekstra portioner af f.eks. din aftensmad. Resterne fryses ned i portionsanretninger eller opbevares på køl til dagen efter, hvor de kan bruges både som frokost og aftensmad.

Du kan også meal-preppe ved at klargøre grøntsager til flere dage ad gangen og stege ekstra bøffer, kylling osv som du enten fryser ned eller putter på køl til dage med brug for lette løsninger.

Spiser du ikke stivelse…?

Følger du med herinde på MAJSPASSION vil du sikkert undre dig over, at der nu kommer en opskrift, hvor der indgår pasta. Og det forstår jeg godt!

Jeg plejer normalt ikke at spise stivelsesholdige fødevarer – eller jeg holder mig til et absolut minimum. Derfor hører alle former for pasta til de fødevarer, jeg plejer at spise uden om.

Men som jeg også plejer at sige, så er jeg ikke fanatisk. Det kan jeg heldigvis tillade mig, fordi jeg i hverdagene spiser ret striks. Det giver plads til lidt ekstra i week-enderne – og i denne week-end, blev det så pasta.

Måske du har lyst til at lave retten, men vil gerne lave den uden pasta. Det kan du sagtens ved bare at udskifte spaghetti’en med f.eks. squashnudler (squash/zucchini kørt igennem en spitalizer).

Jeg har kogt spaghetti’en ved siden af og dryppet den godt af. Når saucen er færdig vender jeg spaghetti-en rundt i saucen, så det hele bliver godt fordelt. Vælger du at bruge squashnudler, kan du sagtens bruge samme fremgangsmåde, men vend dem med større forsigtighed, så de tynde spiraler ikke går i stykker.

 

Lyst til flere lækre kyllingeopskrifter…?

Kylling i salviesauce

Stegt kylling i kokos-ingefærsauce

Pasta risoni med kylling og svampe

Caribisk kyllingegryde

Spaghetti squash med kylling

Du finder flere opskrifter med kylling, hvis du kigger under fanen “KYLLING”.

Opskriften på pasta med kyllingekødboller kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Pasta med kyllingekødboller

Nem og virkelig lækker spaghetti a la Lady og Vagabonden
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad, Middag
Keyword kokosmælk, kødboller, kylling, spaghetti
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Til kyllingekødbollerne:

  • 600 gram hakket kyllingekød
  • 1 stk mellemstort gult løg - fintrevet
  • 1 stk æg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Til saucen:

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk gult løg - fintsnittet
  • 2 fed knust hvidløg
  • Ca 2-3 cm frisk ingefær - fintrevet
  • 1 stor tsk karrypaste (gerne 2 store tsk hvis du ønsker saucen mere spicy)
  • 2 tsk gurkemeje
  • 400 ml fuldfed kokosmælk
  • 2.5 dl vand
  • 1 tsk grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare) Du kan også bruge 1 hønsebouillonterning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 1 stk lille rødløg (til pynt)
  • Lidt friske krydderurter fx basilikumsskud (til pynt)

Derudover:

  • 300 gram spaghetti/pasta af god kvalitet Alternativt kan du køre 2 squash/zucchini igennem en spiralizer
  • 1 humpel parmesan eller anden ost du foretrækker

Sådan gør du

  • Start med at lave kødbollerne ved at røre ingredienserne sammen og forme dem til små kødboller. Steg dem i lidt olie på en varm pande.
    Når kødbollerne er færdige, lægges de over på et fad. Du skal IKKE vaske panden af for stegerester, da de giver dejlig smag til saucen.
  • Imedens kødbollerne steger færdige, sætter du vandet over og koger spaghettien som anvist på pakken.
    Dræn for vand og stil dem til side.
  • Tilføj evt en smule ekstra olie til panden og sauter løg til de er klare.
  • Tilføj hvidløg, fintrevet ingefær og lad det sautere et par minutter inden du tilsætter karrypaste. Rør rundt og lad det igen sautere et minut eller to til det begynder at dufte dejligt.
  • Tilsæt herefter kokosmælk, vand, bouillon og gurkemeje. Rør det rundt og lad det koge igennem til det har en cremet og lækker konsistens.
  • Smag til og juster med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Vend spaghetti'en rundt i saucen og tilsæt kyllingekødbollerne.
    Pynt med friske krydderurter f.eks. smager basilikumsskud rigtig godt.
    Snit rødløget i små både som drysses henover.
  • Server rygende varm og stil gerne en humpel ost og et lille rivejern med ind på bordet, så alle selv kan forsyne sig med friskrevet ost.