Pasta risoni med kylling og svampe

En vildt lækker pastaret….

Følger du mig herinde eller på de sociale medier, vil du vide, at jeg er meget – altså MEGET glad for gryderetter.

Jeg synes de på alle måder er geniale. Du kan putte næsten alle de grøntsager i, som du kan hitte på. De er lette at lave og kan laves i store portioner, som kan fryses ned. Så er der nem mad på travle dage. Nåh ja, og så det vigtigste….de smager forrygende!

Vi spiser rigtig meget kylling, der faktisk er vores vigtigste proteinkilde. Foretrækker du den her pastaret uden kød, kan du nemt lave den vegetarisk eller vegansk. Du udelader blot kyllingekødet og erstatter madlavningsfløden med en vegansk en af slagsen.

Tilbehør…

Pasta er (desværre) ikke vildt sundt, så jeg vil klart anbefale at servere en stor blandet salat ved siden af. Du kan herinde på bloggen finde et væld af sunde og lækre salater, du kan afprøve.

I dag lavede jeg en dejlig grønkålssalat med nektariner og valnødder. Den skulle du prøve!

Er du også vild med gryderetter…? Så prøv de her opskrifter:

Caribisk kyllingegryde

Coq au vin | fransk gryderet med kylling

Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet

Gullasch | Ungarsk gullasch

Green hatch chili kylling

Kylling i gurkemeje-sauce

Rigtig god fornøjelse!

Pasta risoni med kylling og svampe

Ret Aftensmad, Gryderet, Hovedret
Keyword grønkål, kylling, pasta, risoni, svampe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • 300 gram champignoner skåret i kvarte
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 1 stort rødløg - fintsnittet
  • 3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 2 store håndfulde grønkål
  • 2 dl Risone (orzo) pasta
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • 5 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
  • 1/2 glas rød pesto med soltørrede tomater
  • 1 spsk Chipotle Honey Rub fra @epicspice Alternativt bruger du chipotle chili, røget paprika, oregano og timian - eller all-round krydderi

Sådan gør du

  • Varm ovnen op på 200 grader.
  • Varm en pande med høje kanter op med lidt olie og steg kyllingestykkerne til de får en fin gylden stegeskorpe.
    De behøver ikke gennemsteges. Tag dem over på en tallerken imens du laver saucen.
  • Sauter først løg og hvidløg og tilføj dernæst champignonerne. Steg det hele godt igennem.
  • Tilføj bouillon og madlavningsfløde og kog det igennem et par minutter. Skrab eventuelle stegerester fri fra bunden - de giver dejlig smag til saucen.
    Tilføj risoni pasta og den røde pesto. Dæk med låg eller staniol og sænk varmen så retten bare småsimrer.
    Lad den småsimre 15 minutter.
  • Tilføj grønkålen og vend den godt rundt.
    Sæt panden ind i den varme ovn indtil pastaen er helt blød og lækker og saucen er kogt lidt ind.
  • Server med en lækker salat - og nyd den!
  • TIP: Det kan være svært at finde Risoni eller Orzo pasta i Danmark. Kan du ikke finde den ellers dejlige pasta, kan du bruge din foretrukne pasta. Jeg vil anbefale dig at koge den først og afdryppe den godt, inden du tilføjer den i saucen. Du skal i så fald bruge mindre grøntsagsbouillon, så saucen ikke blive for tynd. Du kan altid putte en smule i, hvis du synes retten bliver for kompakt.