Pasta verde – pasta i cremet grøn pestosauce med ærter

 

Pasta verde….

Italiensk når det er allerbedst – enkelt og ganske fantastisk!

Jeg er vildt betaget af det italienske køkken. Deres sans for enkeltheden, skønne farver og de mange smagsoplevelser. 

I dag vender jeg så igen tilbage til den klassisk italienske med en meget simpel pasta verde. Pasta i grøn pestosauce med friskrevet parmesan og masser af friskrevet peber og basilikum. Det er bare så lækkert!

Og ja, samtidig både nemt og hurtigt, for maden er nærmest færdig i samme øjeblik pastaen er kogt al dente. Herefter skal den blot vendes i den skønne pestosauce – og så er der lækker mad til hele familien. Og det er på under 20 minutter.

Opskriften er vegetarisk, men du kan fint servere f.eks. stegte kyllingebryster sammen med, hvis du foretrækker det. 

Vil du tilføje lidt ekstra luksus til pastaretten, så kan du lige som jeg, brække en burrata i stykker henover den færdige pasta verde lige før den serveres. Så smelter den cremede ost ned i pastaen og gir den ekstra cremet konsistens og lækker smag. Giv også gerne et drys ristede pinjekerner og frisk basilikum henover. På den måde kan du både lave pasta verde i en hverdagsversion og med få virkemidler, bruge den som lækker, men nem mad til week-end og gæster.

Pesto…

Før lavede jeg altid min egen pesto, simpelthen fordi jeg havde svært ved at finde en færdiglavet en i en god kvalitet. Nu er butikkerne i mit lokalområde heldigvis også begyndt at satse på kvalitet. Så derfor bruger jeg som oftest en færdiglavet pesto både fordi det er billigere og lettere. Ikke fordi det er svært at lave en pesto – det ordner blenderen jo på ingen tid. Men alligevel – og så blir det hurtigt en dyr fornøjelse, når der skal flere basilikumsplanter, pinjekerner, friskrevet parmesan og god olivenolie i store mængder til, hvis der skal laves pesto til en hel familie.

Vil du alligevel gerne lave din egen basilikumspesto, så skriver jeg opskriften ind nedenfor. Så kan du selv fælge om det skal være hjemmelavet eller købe pesto.

Vil du se mere….?

Er du også vild med det italienske køkken…? Så har jeg flere skønne opskrifter, du måske har lyst til at prøve. Min populære Tomatsalat MÅ du bare prøve! Og så er der jo selvfølgelig den klassiske lasagne, Pasta med kødboller i krydret tomatsauce, Pasta carbonara med kylling, bagte tomater og burrata og Italiensk kyllingegryde. Derudover ligger der et væld af opskrifter på pizza og italienske brødopskrifter som du helt sikkert vil synes om. Dem finder du under fanen med BRØD.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på PASTA VERDE – PASTA I CREMET GRØN PESTOSAUCE kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Pasta Verde - pasta i cremet grøn pestosauce

Nem og virkelig lækker italiensk pastaret, du kan bruge både som hverdagsmad og med ganske få virkemidler pifte op til den lækrest week-end eller gæstemad.
Ret Aftensmad, gæstemad, hovedmåltid, Hverdagsmad, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword burrata, grøn pesto, pasta, pasta verde, pesto-sauce, pinjekerner
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Hjemmelavet basilikumspesto

 • 1.5 - 2 dl Olivenolie af rigtig god kvalitet Juster mængden af olivenolie efter hvor tyk konsistensen af din pesto skal være.
 • 2 store håndfulde friske basilikumsblade
 • 75 gram friskrevet parmesanost
 • 50 gram pinjekerner (det blir ekstra godt, hvis du tør-rister dem på panden forinden)
 • 50 gram cashewnødder eller mandler (mandlerne skal ikke smuttes)
 • 2 fed hvidløg
 • Lidt citronsaft (til at smage til med)
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Pasta verde:

 • 500 gram Tørret pasta - koges al dente i letsaltet vand efter pakkens anvisning
 • Lidt olivenolie
 • 1 stk stor bananskalotteløg eller lam løg - fintsnittet
 • 2 fed hvidløg - fintsnittet
 • 1/2 portion hjemmelavet basilikumspesto eller 1 glas færdiglavet
 • 100 gram friske eller frosne ærter, der tøes op
 • 1 stk burrata
 • 1 håndfuld pinjekerner (gerne tør-ristet på panden)
 • Lidt friske basilikumsblade
 • Lidt friskrevet parmesanost

Sådan gør du

Sådan laver du din egen basilikumspesto:

 • Rist pinjekerner og cashewnødder ganske kort på en tør pande. Lad dem køle af og hæld dem over i en blender/foodprocessor sammen med olivenolie, basilikumsblade, friskrevet parmesan, hvidløg og en smule flagesalt.
  Blend indtil pestoen har den konsistens du ønsker. Smag til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
  Opbevares i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet.

Sådan laver du pasta verde - pasta i grøn pestosauce:

 • Kog pastaen al dente i letsaltet vand. Det er MEGET vigtigt, at pastaen kun koges al dente, da den færdiggøres i saucen. Husk at gemme lidt af kogevandet, som du skal bruge i saucen!
  Imens pastaen koger, laver du den grønne pestosauce klar.
 • Varm en smule olivenolie op i en stor gryde, der vil kunne rumme hele retten.
  Sauter løg og hvidløg indtil de er klare, hvorefter du tilsætter basilikumspesto og lidt af kogevandet fra pastaen. Lad det småsimre og vend herefter den kogte pasta og ærterne i saucen. Riv parmesan henover og vend det hele godt rundt, så den lækre pestosauce kommer godt omkring pastaen.
  Tip: Virker saucen for tør, tilsættes lidt ekstra pastavand.
  Drys med fintsnittede basilikumsbalde, friskkværnet peber og ristede pinjekerner. Bræk burrata'en i stykker og fordel den henover den færdige pastaret lige før servering.
  Stil gerne en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet, så alle selv kan forsyne sig.
 • Rigtig god fornøjelse!

 

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.