Pebernødder med orange

Pebernødder med et twist….

Igennem årene mens børnene var små, er der blevet bagt rigtig mange pebernødder herhjemme. Men i forhold til brunkager og vanillekranse, der bare forsvinder som dug for solen, er de traditionelle peberkager aldrig rigtig slået an.

Vi har ellers prøvet flere forskellige opskrifter og altid er det endt med, at børnene faktisk bedst kunne li dem fra gode gamle Karen Volf.

Derfor var jeg egentlig indstillet på slet ikke at bage pebernødder længere, nu da drengene er voksne og flyttet hjemmefra. Men så fik jeg hos en veninde serveret pebernødder med orangesmag, og de var faktisk så gode, at nu bliver der alligevel bagt en portion til julen – og jeg er helt sikker på, at de bliver et hit på højde med julens øvrige småkager.

Det skal du bruge:

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • Revet skal af en økologisk appelsin (kun det yderste lag, undgå den hvide del, der har en bitter smag)
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt hvid peber

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker godt sammen.
  2. Rør æg og den revne appelsinskal i.
  3. Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend dem i smørblandingen.
  4. Ælt dejen til den er glat og smidig.
  5. Sæt den på køl 1 times tid.
  6. Del dejen i nogle stykker og tril dem til lange pølser.
  7. Med en kniv skæres ensartede stykker af og trilles til pebernødder.
  8. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Bag dem øverst i en 180° varmluft ovn i ca 8 min (hold godt øje så de ikke bliver for mørke – forskellige ovne varmer forskelligt)

Velbekomme