Pebernødder – opskrift med smag af orange

Pebernødder med et twist….

Dengang børnene var små, blev der bagt RIGTIG mange pebernødder og lige som med brunkager og vaniljekranse, forsvinder de som dug for solen. Haps, haps og så er bøtten tom – igen 🙂

Nu er ungerne voksne og så er der kommet et ønske om at lave pebernødderne med et lille twist – og det twist fandt vi frem til, skulle være orange.

Så vi har lavet en ny opskrift på pebernødder med smag af orange – og det blev et hit!

Vil du se mere….?

Er du også glad for det “julede køkken”, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre julede opskrifter. Du finder dem under fanen med opskrift for ÅRETS HØJTIDER, men her kommer lige et par direkte links, du måske kan afprøve:

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat

Brunkager

Vaniljekranse – de bedste!

Risalamande

Klatkager

Brændte mandler – nem opskrift på julesnack

Chia a la mande I chiagrød i en juleversion

Julesmåkager med vanilje – udstikskager til børn

Rødkålssalat med frugt og bær

Waldorfsalat – opskrift på en af julens klassiske salater

Opskriften på pebernødder med orange kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Pebernødder

Opskrift på sprøde pebernødder med dejlig smag af orange
Ret bagning, jul, julekager, småkager
Keyword jul, julesmåkager, orange, pebernødder, småkager
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • 125 gram rørsukker
  • 1 stk æg str M/L
  • 1 stk økologisk appelsin - kun den yderste skal der rives fint
  • 275 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk stødt hvid peber
  • 1/2 tsk stødt kanel

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker godt sammen.
    Rør æg og den revne appelsinskal i.
  • Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend dem i smørblandingen. Ælt dejen til den er glat og smidig.
  • Sæt den på køl 1 times tid
  • Del dejen i nogle stykker og tril dem til lange pølser. Med en kniv skæres ensartede stykker, der trilles til pebernødder.
    Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem ved 180° varmluft i ca 8 min (hold godt øje så de ikke bliver for mørke - ovne varmer forskelligt)
  • Lad pebernødderne køle helt af på en bagerist.
  • Opbevar pebernødderne i fine glas eller kagedåser med tætsluttende låg.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.