Pebernødder – opskrift med smag af orange

Pebernødder med et twist….

Dengang børnene var små, blev der bagt RIGTIG mange pebernødder og lige som med brunkager og vaniljekranse, forsvandt de som dug for solen. Haps, haps og så var bøtten tom – igen.

Pebernødder

Vær den første til at vurdere!
Opskrift på sprøde pebernødder med dejlig smag af orange
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • 125 gram rørsukker
  • ½ dl piskefløde
  • ca 275 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk friskkværnet sort peber (Har du hvid peber, så kan du fint bruge det)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 lille økologisk appelsin – kun den yderste skal (fintrevet)

Instruktioner

  • Rør smør og sukker godt sammen og rør herefter piskefløden ind i dejen.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og vend dem i smørblandingen. Herefter tilsættes den friskrevene appelsinskal og alt æltes ganske kort til en ensartet, samlet og fast masse.
  • Del dejen i nogle stykker og tril dem til lange pølser. Med en kniv skæres ensartede stykker på ca 1 cm, der trilles til pebernødder.
    Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem ved 175° varmluft i ca 8 min (hold godt øje så de ikke bliver for mørke – ovne varmer forskelligt)
    Obs. Imens pebernødderne er varme, er de stadig bløde. De skal ud af ovnen, når de er gyldne.
  • Lad pebernødderne køle helt af på en bagerist.
  • Opbevar pebernødderne i fine glas eller kagedåser med tætsluttende låg.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Nu er ungerne voksne og så er der kommet et par børnebørn til (jubiii) og det er jo helt fantastisk igen at stå i køkkenet og bage pebernødder med et forventningsfuldt barn – og ja, man kan sagtens bage i prinsessekjole 😉

Men vi synes, at den klassiske opskrift på pebernødder trængte til en lille update. Et lille twist uden at pille alt for meget ved den klassiske opskrift. Det nye blev, at vi erstattede æg med piskefløde og så blev der tilsat lidt dejlig orangesmag. Det gir efter vores mening, de allerbedste peberkager! Pebernødder - opskrift med smag af orange

Vil du se mere….?

Er du også glad for det “julede køkken”, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre julede opskrifter. Du finder dem under fanen med opskrift for ÅRETS HØJTIDER, men her kommer lige et par direkte links, du måske kan afprøve:

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat

Brunkager

Vaniljekranse – de bedste!

Risalamande

Klatkager

Brændte mandler – nem opskrift på julesnack

Chia a la mande I chiagrød i en juleversion

Julesmåkager med vanilje – udstikskager til børn

Rødkålssalat med frugt og bær

Waldorfsalat – opskrift på en af julens klassiske salater

Pebernødder - Julebag fra Majspassion.dk
Pebernødder - Julebag fra Majspassion.dk
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments