Pico de gallo

Mexicansk salsa

Pico de gallo må siges at være noget nær en grundpille i det mexicanske køkken. Den er også kendt som salsa fresca. Sidstnævnte passer rigtig godt, for her er der virkelig tale om en let og frisk salsa.

Grundelementerne i pico de gallo er som i andre salsa’er godt modne tomater. Derudover tilsættes der løg, grøn chili, lime, salt, friskkværnet peber og masser af koriander. Sidstnævnte har vi det så (desværre), et noget anstrengt forhold til, og koriander bliver derfor altid erstattet af bredbladet persille. Har du ikke samme modvilje mod koriander, skal du endelig holde fast i den.

Pico de gallo

Vær den første til at vurdere!
Lækker mexicansk salsa | Salsa fresca
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 12-14 stk cherrytomater – skal være godt modne og skåret i kvarte
  • 1 stk rødløg – fintsnittet
  • 1-2 fed hvidløg – fintsnittet
  • 1 stk grøn chili – fjern kerne og snit fint
  • 1 håndfuld koriander eller bredbladet persille – fintsnittet
  • 1 stk lime – saften af den ene 1/2 og resten skæres i både, der lægges ved den færdige salsa.
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Bland det hele og smag til med limesaft, flagesalt og friskkværnet peber.
    Lav salsa'en i god tid – den har godt af at trække lidt inden servering.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Det perfekte tilbehør…

Vi er vilde med pico de gallo og den passer selvsagt til alle mexicanske retter. Men det ville være synd, at nøjes med de mexicanske retter – for den er virkelig dejlig.

Derfor er den stort set på bordet hele sommeren igennem – især i den periode med de søde solmodne danske tomater. Uhmmmm!!

Vi spiser den som tilbehør til sommerens grillmad, som f.eks. marinerede kyllingespyd, som topping på omeletter, i wraps og oven på lækkert brød f.eks. de her skønne flûtes. 

Vild med lækkert tilbehør…?

Så er de her opskrifter måske lige noget for dig…..

Guacamole

Butterhack med sprød bacon

Rødbede spread

Soltørrede tomater – hjemmelavede

Ramsløgs chimichurri

Ramsløgspesto

Sprøde kikærter

Saltmandler

Edamame hummus

Hummus

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments