Pizza Bianco – Kartoffelpizza med mozzarella og creme fraiche

Pizza Bianco med kartofler og mozzarella
Pizza Bianco eller hvid pizza, som mange også kalder den, er min absolutte favorit. Du smører simpelthen bunden med enten creme fraiche eller mascarpone i stedet for den mere klassiske tomatsauce.
Jeg har tidligere delt opskrifter på hvid pizza, som f.eks. kartoffelpizza med mascarpone, eller pizza med løg og bacon, kartoffelpizza.
Ud over Pizza Bianco kan du også lave de lækre Flammkuchen, der altid smøres med creme fraiche og er super lette at lave, da de ikke skal hæve.
Perfekt pizzadej
Ingen god pizza uden en rigtig god bund. Og den behøver på ingen måde være svær at lave og du behøver hverken røremaskine eller lang tid på æltning. Alt du behøver er god tid, for dejen blir bedst, hvis den får lov til at hvile i køleskabet 12 timer før du bager med den.
Du finder opskriften på min bedste pizzabund her: Pizzadej – sådan laver du den perfekte pizzadej uden æltning og du kan se, hvor nemt det er at lave den i den lille video her nedenfor.
Vild med pizza
Har du læst hertil, er du sikkert også vild med pizza. Måske du har lyst til at afprøve nogle af mine andre pizza-opskrifter? Har du det, så kommer der nogle direkte links herunder:
Pizza – italiensk pizza med salami og to slags oste
Pizza mexicana med sprøde chips, salsa og avocado
Big Mac Pizza – den lækreste pizza med smag af Bic Mac burger.
Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata
Pizza med artiskok og masser af grønt
Og så kan du altid skrive “Pizza” i søgefeltet og på den måde få adgang til mine andre pizzaopskrifter.
Pizza Bianco - Kartoffelpizza med mozzarella og creme fraiche
Equipment
- 1 bageplade eller pizzasten
Ingredienser
- 1 portion pizzadej (se direkte link nedenfor)
- 450 gram kartofler
- Lidt fint salt
- 4-5 dl creme fraiche 38%
- 2-3 fed hvidløg - knust
- 2 tsk Pizza Seasonning fra @EpicSpice Alternativt bruger du dit eget pizzakrydderi
- Lidt friskkværnet peber
- 4 stk mozarella
- Lidt frisk rosmarin
- Lidt god olivenolie
Sådan gør du
- Link til den perfekte pizzadej: https://www.majspassion.dk/pizzadej-saadan-laver-du-den-perfekte-pizzadej-uden-aeltning/HUSK AT LAVE PIZZADEJEN DAGEN I FORVEJEN, DA DEN SKAL KOLDHÆVES
- Start med at varme ovn og bageplade/pizzasten op til ovnens max. Min ovn kan gå op til 300 grader, men kan din kun gå op til 250 grader, er det også fint. Når ovnen bipper, så vent yderligere 15 minutter inden du bager. På den måde sikrer du, at også pizzastenen også er gennemvarm.
- Rør creme fraiche med pizzakrydderi, knust hvidløg, lidt salt og friskkværnet peber. Cremen må gerne være lidt stærk.Tip: Jeg bruger altid Pizza Seasonning fra @EpicSpice men du kan også lave dit eget pizzakrydderi ved at blande f.eks. tørret oregano, tørret hvidløg, tørret løg, tørret timian, tørret basilikum og lidt chiliflager.
- Vask kartoflerne og skræl dem kun, hvis det er nødvendigt. Snit dem i papirstynde skiver og vend dem med lidt fint salt. Lad dem trække 15 minutter inden du presser væden ud af dem. Det er vigtigt, så du undgår en våd pizza.
- Tryk pizzadejen ud med fingrene og lad kagerullen ligge i skuffen, det gir det bedste resultat (se hvordan i videoen i opslaget).Tip: Lad en kant blive hele vejen rundt, hvor du ikke trykker på dejen. Det gir den her skønne kant med store bobler.
- Smør pizzabunden med creme fraiche-blandingen (ikke ud på kanten), fordel mozzarella ovenpå og herefter de godt afdryppede kartofler.
- Bag pizzaen sprød og gylden. Når du tager den ud, gir du pizzaen et dryp olivenolie og et drys frisk rosmarin.Har du pizzakrydderi, kan du også gi den færdige pizza et lille drys lige før servering.
- Nyd pizzaen rygende varm - rigtig god fornøjelse!