Forside,  Grill og tilbehør,  Opskrifter,  Pizza,  Vegetariske retter

Pizza med grønne asparges

Pizza med grønne asparges….

Sprød bund, hvidløgscreme, friskrevet parmesan og grønne asparges – uhmmm!!!

Jeg er blevet vildt glad for at tilberede familiens pizza på grillen. Især efter at jeg har fået en gasgrill med en virkelig praktisk pizza-sten i glas.

Ja, det lyder måske underligt med en pizzasten lavet i glas, men den kan holde temperaturer op til 500 grader og så kan den bruges både i ovnen på gasgrillen, til at stege på, servere på – og så går den direkte i opvaskemaskinen. So what’s not to like?

Jeg var noget skeptisk i starten, simpelthen fordi en pizzasten i min optik er en tung sten, der tar laaang tid at varme op. Så kunne den her “sten” i glas virkelig lave sprøde og perfekte pizzabunden på ingen tid…? Ja, det kan den!

Pizzadej – to muligheder…

I min verden findes der to muligheder, når der skal vælges pizzadej. Den med surdej og som gerne skal koldhæves og den uden, som kan være klar på under en time.

Har jeg god tid, vil jeg til enhver tid vælge den med surdej (biga), som jeg laver aftenen i forvejen og stiller på køl til den skal bruges dagen efter. Den gir efter min mening den bedste smag og mulighed for de helt tynde pizzabunde, som min familie er vilde med. Du finder den under pizzadej – den ultimative.

Men ja, det er jo i hverdagens trummerum ikke altid, man lige ved, at der dagen efter skal pizza på bordet. Men så er der da heldigvis mulighed for at lave en næsten lige så god pizzabund. Den finder du under pizzadej – den nemme.

Tip: Pizzadej holder sig fint flere dage, når blot de opbevares i en tætsluttende beholder på køl. Så er det nemt også hvis der skal laves pizza i hverdagene.

Hvidløgscreme…..

Tidligere brugte vi altid tomatsauce på vores pizzabunde, men efterhånden bruger vi oftere og oftere en hvidløgs- eller ostecreme. Nogle kalder det en hvid pizza.

Jeg synes en hvidløgscreme er både lettere at lave og så passer den bedre til en pizza, hvor fyldet er mere enkelt som i det her tilfælde. 

Hvidløgscremen laves helt enkelt ved at røre creme fraiche 18% med friskpresset hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber og et krydderiblend. Jeg er vild med krydderierne fra EpicSpice og her har jeg valgt det blend, der hedder Aglio Olio Peperoncino, der forøvrigt også passer perfekt, når der skal laves dip.

Vil du lave en federe creme eller variere smagen, kan du bruge halvt creme fraiche og halvt Philadelphia enten med naturel eller krydderurter.

Er du vild med pizza…?

Så har jeg flere lækre opskrifter klar til dig under fanen “PIZZA”. Hvis du spiser lchf/keto ligger der også flere varianter, hvor der ikke er brugt mel.

Kartoffelpizza

Pizza med krydret pølse og chili

Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata

Pizza med kål og kantareller

Pizza – vegetar

Blomkålspizza med pære og parmaskinke

Pizza med artiskok og masser af grønt

Pizza med små krydrede tomater og friske krydderurter

Fathead pizza – low carb

…… og mange flere inde under fanen med pizza.

Opskriften på den sprøde pizza med grønne asparges, kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Pizza med hvidløgscreme og grønne asparges

Sprød og lækker pizzabund med hvidløgscreme og grønne asparges.
Ret Aftensmad, Grill, hovedmåltid, pizza
Keyword grønne asparges, hvid pizza, pizza
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en pizzasten og har lavet denne pizza på en gasgrill.

Ingredienser

  • 160 - 200 gram pizzadej (du finder mine opskrifter på pizzadej under fanen "Pizza"

Til hvidløgscremen:

  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 fed hvidløg - knust
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 tsk Aglio Olio Peperoncino krydderi eller oregano og timian
  • Evt 1 spsk fintrevet parmesan Vil du gerne spare lidt på kalorierne, kan du udelade parmesan i hvidløgscremen.

Fyld til pizzaen:

  • 3 stængler grønne asparges (knæk enderstykkerne af) skåret i halve
  • 2 stk cherrytomater - skåret i mindre stykker
  • 1 stk forårsløg skåret i mindre stykker
  • 2 spsk fintrevet parmesan eller gouda

Sådan gør du

  • Tilbereder du din pizza i ovnen, tænder du ovnen på max og sætter en pizzasten med ind sammen med at ovnen opvarmes. Husk på, at bruger du en almindelig tung pizzasten, skal den gerne stå i den varme ovn minimum 15 minutter inden du begynder at bage din pizza.
    Har du ikke en pizzasten, kan du lade en af ovnens plader blive i ovnen og bruge den som erstatning.
    Tilbereder du pizzaen på gasgrill:
    Jeg bruger en pizzasten lavet af glas. Den tåler høje temperaturer og varmer op lige så hurtigt som grillen. Det er virkelig praktisk.
    Jeg varmer grillen op til 260 grader med begge brændere tændt.
    Når jeg lægger pizzaen på slukker jeg for den inderste brænder og lukker låget.
    Min får ca 9 minutter - men hold øje så de ikke brænder på i bunden.
  • Lav pizzadej som beskrevet i opskriften. Du finder to opskrifter inde på bloggen: Den ultimative med surdej og den nemme med gær.
    Jeg bruger ca 160-200 gram til 1 stk pizza: Rul pizzadejen ud ved at drysse bordet og dejen med et gavmildt drys durummel (eller alm mel) og arbejd fra midten og opad og midten og nedad med kagerullen. Drej dejen og gentag indtil dejen har den ønskede størrelse.
    Begynder dejen at klistre fast til bordet eller kagerullen, drysser du bare ekstra durum på. Du børster bare det overskydende væk inden putter fyldet på.
  • Smør pizzadejen med hvidløgscremen og riv lidt parmesan eller gouda henover bunden inden du lægger de halverede grønne asparges henover, drysser med små tomatstykker og forårsløg.
    Bag pizzaen til bunden er sprød og fyldet gennembagt.
  • Smager skønt både til frokost og aftensmad og gerne med en dejlig grøn salat sammen med.
  • Rigtig god fornøjelse!