Pizza med kål og kantareller

det er bare GUF!

Hjemmebagt pizza smager bare bedst! Og denne her er gjort ekstra lækker med den smukke lilla kål og de fine små kantareller.

Pizza med kål og svampe

Vær den første til at vurdere!
Pizza med sprød bund – toppet kål og kantareller.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • ¼ portion pizzadej – der er flere varianter på bloggen
  • 1 spsk creme fraiche 9%
  • 1 spsk Prima Donna creme (kan udelades)
  • 1 håndfuld kål f.eks. lilla grønkål – skyllet og klargjort
  • ½ håndfuld kantareller eller andre svampe – rengjorte og evt skåret i mindre stykker alt efter deres størrelse
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1-2 fed hvidløg – fintsnittet
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt frisk timian, oregano eller rosmarin
  • 3-4 skiver gedeost
  • Lidt friskrevet ost f.eks. Rav/Vesterhav/Fyrtårn/modnet cheddar
  • ½ spsk smør

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Start med at lave pizzadejen efter en af mine opskrifter fra bloggen
  • Varm altid ovnen op på MAX og i rigtig god tid inden bagning. Varm en bagesten eller bageplade med op, så den er brandvarm når pizzaen skal bages.
  • Forbered fyldet ved at samle den itu-revne kål, svampene, de knuste hvidløg, lidt olivenolie, balsamico, fintsnittet timian eller rosmarin, lidt salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt.
    Gnid kålen grundigt ind i blandingen, så den blir godt krydret.
  • Rul dejen ud på en meldrysset bord. Jeg kan godt li at lave mine pizza lidt rustikke, så de ikke bliver helt perfekt runde. Det vælger du selv, men husk at rulle pizzadejen tyndt ud, så du sikrer en sprød og lækker bund.
  • Bager du på en sten behøver du ikke bruge bagepapir, men for nogle er det nødvendigt når der bages på en alm bageplade. det gælder især hvis din ovn ikke kan gå op til helt samme temperatur som min. Her må du ty til bagepapir.
    Jeg gør det, at når jeg har rulle min pizzadej ud i den ønskede størrelse, så lægger jeg den over på en stor bagespade, der også lige har fået et drys mel. Her "bygger" jeg så min pizza.
    Det gør det lettere, når den skal flyttes ind i ovnen med fyldet på.
  • Til disse hvide pizzaer, hvor der ikke anvendes tomatsauce laver jeg en blanding af cremefraiche 9% og f.eks. en cremet Prima Donna. Vil du spare lidt på kalorierne, kan du sagtens nøjes med at bruge creme fraiche.
  • Fordel en skefuld af cremefriahe/Prima Donna blandingen på pizzadejen, men lad den yderste kant fri.
  • Fordel små skiver gedeost eller stykker af gedeost henover
  • Fordel nu kål/svampe blandingen henover (jeg lader lige det meste væde dryppe af, så pizzaen ikke blir for våd)
  • Slut af med at rive lidt ost henover og læg et par små klatter smør rundt, så er den klar til ovnen
  • Sæt pizzadejen ind på den brandvarme bagesten og lad den stå ved den høje temperatur et par minutter inden du sænker varmen til omkring 225 grader.
  • Hold øje med pizzaen og tag den ud, når den er fin gylden og sprød
  • Giv et drys friske krydderurter henover og server mens den er rygende varm
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Spis sæsonens råvarer

Det gir rigtig god mening for både vort klima og pengepungen, at spise de råvarer, der er i sæson.

I dag tænker vi måske ikke så meget over, hvilke råvarer der hører de forskellige årstider til, simpelthen fordi vi altid har alting til rådighed i vores velassorterede supermarkeder.

Vil vi gerne sætte så få klimaaftryk som muligt, er een af måderne at vælge de frugter og grøntsager, der hører sæsonen til. Her kommer både kål og svampe ind, nu hvor det er efterår.

Valg af oste

Har du ikke samme glæde ved at spise gedeost som jeg har, så kan du sagtens skifte osten ud med en helt almindelig mozzarella, Rav- eller Vesterhavsost eller hvad du og din familie foretrækker.

Har du mod på det, vil jeg alligevel anbefale dig at give gedeosten en chance – den smager altså fantastisk her i kombi med kålen.

Tænk i farver…

Jeg vil så gerne slå et slag for, at vi tænker farver med ind i vores mad.

Farverig mad behøver ikke betyde ekstra udgifter eller besvær, men tænk over det, når du vælger dine grøntsager – og prøv de grøntsager af, der er lidt anderledes i farven.

Vi kender alle sammen rødbeder, men der findes rigtig mange varianter i de smukkeste farver; orange, pink og lyserøde med fine striber. Også kål findes i forskellige farver – som dagens variant i en lækker mørke lilla.

Gulerødder findes også i flere forskellige farver, men her skal du være obs på, at de gode gamle orange gulerod er den, der har den sødeste smag når du spiser den rå.

Tomater finder du også med mange forskellige farver, der pynter i både gryderetter, som topping på salater eller på din pizza.

Vejen til den sprøde pizzabund…

Kendetegnet for en god pizza, er bestemt den sprøde bund.

Og det hele starter med pizzadejen, som jeg har flere varianter af alt efter om du har god tid, hvor du laver dejen dagen i forvejen, om det skal gå lidt hurtigere eller måske spiser du slet ikke mel og foretrækker en bund lavet af blomkål eller den berømte fathead.

Genvej til den nemme pizzadej

Den ultimative pizzadej (med surdej)

Blomkålspizza – her bruger du blot opskriften til selve bunden

Fatheadpizza – her bruger du blot opskriften til selve bunden

Det næste trick er at varme ovnen op – altså virkelig op!

Jeg har en ovn, der varmer op til 300 grader og det er helt bevidst fordi jeg elsker at bage brød – og sprøde pizzabunde.

Jeg sætter min bagesten ind i ovnen og tænder den på max i rigtig god tid. Selvom ovnen viser, at nu er temperaturen nået, er bagestenen ikke varm (nok) endnu. Så lad gerne ovnen varme et godt stykke tid forinden du skal bage.

Har du ikke en bagesten bruger du bare en af dine bageplader og gør som beskrevet ovenfor.

Når ovnen er klar, ruller du din dej ud – og den skal have stuetemperatur – på et meldrysset bord.

Sæt dejen over på en bagespade der også er drysset med lidt mel og så er den klar til at blive “pyntet”.

Jeg bruger altid to bagespader til pizza. Een hvor den færdige pizza ligger på og een til at hjælpe med at placere pizzaen på den brandvarme sten. Det fungerer super fint og dejen får en chok, når den lander på den varme sten – og det gir den der eftertragtede sprøde og boblende bund.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments