Pizza med krydret pølse og chili

Pizza med krydret pølse….

Sprød bund, smeltende varm ost og lækker spicy topping. Det er week-end og så er det PIZZA-TID!!

I hverdagene spiser jeg helst ikke stivelsesholdige fødevarer – og dermed heller ikke lyst brød som f.eks pizza. Men engang imellem og særligt i week-enderne, når drengene kommer hjem, så gør jeg en undtagelse og laver hjemmelavede pizza’s til hele banden.

Drengene er alle meget glade for kød, så der skal selvfølgelig kød på deres pizza – gerne både hakket oksekød og pepperoni og masser af ost.

Hjemmelavet eller færdiglavet pizzadej…

Pizzadej er let at lave – især hvis du har en røremaskine. Har du ikke tid eller energi til det, kan man heldigvis købe den færdig og lige klar til brug.

Jeg laver altid min egen, for selv den bedste købedej kan altså ikke slå en hjemmelavet en af slagsen. Så hvis du har tid og lyst, kan du prøve mine opskrifter på pizzadej.

Jeg har tidligere delt to opskrifter herinde. Den ene er min ultimative pizzadej med surdej og den smager fantastisk, men tar lidt længere tid at blive klar. Den anden er en helt klassisk pizzadej, du kan have klar på under en time.

Sådan bager du den perfekte pizza

En ovn, der kan klare høje temperaturer og en pizzasten/bagesten er de to vigtigste faktorer, når vi taler om perfekte pizzabunde.

Ja, ok selve dejens struktur er også rigtig vigtig, men selv den bedste pizzadej gir ikke sprød bund, hvis den ikke bliver bagt på den rigtige måde.

Min ovn er bevidst valg, fordi den kan varme op til 300 grader. Det er efterhånden svært at finde ovne, der kan det, så måske kan din ovn kun gå op på 275 eller mindre. Uanset hvad, skal du bruge almindelig ovn og stille den på den højest mulige temperatur.

Stil bagestenen eller pizzastenen ind på en rist samtidig med at du varmer ovnen op. Når ovnen viser, at den har opnået den valgte temperatur, så husk, at stenen ikke har opnået samme temperatur. Lad derfor gerne ovnen varme mindst 15 minutter længere inden du smider den første pizza ind.

Har du ikke en bagesten eller pizzasten kan du bruge en alm bageplade, som du også sætter ind samtidig med at du starter ovnen op. Husk at du så “bygger” din pizza på bagepapir, som du ved hjælp af en pizzaspade hjælper over på bagepladen. Så undgår du at pizzaen hænger fast i pladen. Det slipper du for, når du bruger en sten.

Måske du har lyst til at prøve disse pizzaopskrifter…

Kartoffelpizza – med sprød bund, hvidløgscreme og kartofler med frisk rosmarin. Lav den i ovnen  eller på grill.

Pizza med grønne asparges – en skøn pizza med sprød bund, hvidløgscreme og sprøde grønne asparges. En rigtig forårs- og sommerpizza.

Pizza med kartofler og svampe – en dejlig vegetarisk pizza

Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata – vild med små krydrede tomater…? Så er den her lige noget for dig!

Pizza – vegetar – pizza med squash, små krydrede tomater og to slags ost

Blomkålspizza med blå ost, pære og parmaskinke – til dig der ikke spiser stivelse (LCHF)

Pizza med artiskok og masser af grønt – en forårspizza med friske artiskokker

Fathead pizza – en rigtig keto-pizza med masser af ost og ingen stivelse

Rigtig god fornøjelse!

Pizza med krydret pølse og syltede chili

Sprød bund, smeltende varm ost og spændende topping med bl.a. syltede grønne chili.
Ret Hovedret, pizza
Keyword hakket oksekød, mozzarella, pepperoni, pizza, syltede chili
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

 • En bage- eller pizzasten er en rigtig god ide

Ingredienser

 • Ca 225 gram pizzadej Du finder opskrifter på pizzadej inde på bloggen
 • 1.5 dl tomat passata (tomatsauce uden stykker) Du kan også blende flåede tomater eller bruge en færdig pizzasauce
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 fed hvidløg - fintsnittet
 • 150-200 gram hakket oksekød
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (til at smage kødet til med)
 • Lidt friske krydderurter: Kunne være timian, basilikum, oregano eller rosmarin - fintsnittet Har du ikke friske krydderurter bruger du bare tørret oregano
 • 1 stk frisk mozzarella - revet i mindre stykker
 • 2-3 håndfulde friskrevet ost der egner sig til at smelte
 • 1/2 pakke pepperoni
 • 3-4 stk syltede milde grønne chili skåret i mindre stykker Du kan i stedet tilføje kødet lidt chiliflager og så undlade de syltede chili

Sådan gør du

 • Start med at varme ovnen op til højeste temperatur alm ovn i god tid. Sæt samtidig bage- eller pizzasten med ind (eller bageplade), så den også bliver varmet grundigt op før bagningen.
 • Svits imens kødet i en spsk olie med hvidløg og krydr med pizzakrydderi f.eks. pizza seasoning fra Epic Spice eller tørret oregano, flagesalt, friskkværnet peber, røget paprika og evt lidt tørrede chiliflager (hvis det skal være ekstra HOT)
 • Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord og fordel først tomatsaucen og herefter den revne ost henover pizzaen.
 • Fordel det svitsede kød ud over hele pizzaen og fordel herefter pepperoni rundt omkring.
  Bruger du syltede chili så pas på det ikke bliver for stærkt. De fordeles lidt rundt omkring inden du slutter af med mozzarella.
 • Sæt pizzaen ind i den varme ovn. Bag den til kanten er gylden, osten smeltet og bunden er sprød.
  Tag den færdige pizza ud af ovnen og pynt med friske krydderurter og server den rygende varm.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.