Pizza med oksekød, krydret pølse og chili

Vi laver hjemmelavet pizza

Det er svært at slå en hjemmelavet pizza med sprød og luftig bund, smurt med en krydret tomatsauce og toppet med oksekød, stærk pølse og chili.

Pizza med oksekød, krydret pølse og chili

Vær den første til at vurdere!
Sprød bund, smeltende varm ost og spændende topping med bl.a. syltede grønne chili.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • Ca 225 gram pizzadej (Du finder opskrifter på pizzadej inde på bloggen)
  • 1.5 dl tomat passata (tomatsauce uden stykker) (Du kan også blende flåede tomater eller bruge en færdig pizzasauce)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg – fintsnittet
  • 150-200 gram hakket oksekød
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (til at smage kødet til med)
  • Lidt friske krydderurter: Kunne være timian, basilikum, oregano eller rosmarin – fintsnittet (Har du ikke friske krydderurter bruger du bare tørret oregano)
  • 1 stk frisk mozzarella – revet i mindre stykker
  • 2-3 håndfulde friskrevet ost der egner sig til at smelte
  • ½ pakke pepperoni
  • 3-4 stk syltede milde grønne chili skåret i mindre stykker (Du kan i stedet tilføje kødet lidt chiliflager og så undlade de syltede chili)

Instruktioner

  • Start med at varme ovnen op til højeste temperatur alm ovn i god tid. Sæt samtidig bage- eller pizzasten med ind (eller bageplade), så den også bliver varmet grundigt op før bagningen.
  • Svits imens kødet i en spsk olie med hvidløg og krydr med pizzakrydderi f.eks. pizza seasoning fra Epic Spice eller tørret oregano, flagesalt, friskkværnet peber, røget paprika og evt lidt tørrede chiliflager (hvis det skal være ekstra HOT)
  • Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord og fordel først tomatsaucen og herefter den revne ost henover pizzaen.
  • Fordel det svitsede kød ud over hele pizzaen og fordel herefter pepperoni rundt omkring.
    Bruger du syltede chili så pas på det ikke bliver for stærkt. De fordeles lidt rundt omkring inden du slutter af med mozzarella.
  • Sæt pizzaen ind i den varme ovn. Bag den til kanten er gylden, osten smeltet og bunden er sprød.
    Tag den færdige pizza ud af ovnen og pynt med friske krydderurter og server den rygende varm.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Og det behøver heldigvis ikke være hverken besværligt eller svært, for pizzadej er let at lave – især hvis du har en røremaskine. Har du ikke tid eller energi til det, kan man heldigvis købe den færdig og lige klar til brug.

Jeg laver altid min egen pizzadej, for selv den bedste købedej kan altså ikke slå en hjemmelavet en af slagsen. Så hvis du har tid og lyst, kan du prøve mine opskrifter på pizzadej.

Jeg har flere opskrifter liggende på pizzadej, men der er især to opskrifter jeg vil fremhæve. Den ene kræver lidt tid, fordi den er koldhævet: Koldhævet pizzadej der gir sprød og luftig bund og den anden er en her-og-nu-pizzadej hvor du kan bage samme dag, som du laver dejen: Hjemmelavet pizzadej – opskrift på nem og hurtig pizzadej

Pizza med oksekød, krydret pølse og chili - nem opskrift fra Majspassion.dk

Sådan bager du den perfekte pizza

En ovn, der kan klare høje temperaturer og en pizzasten/bagesten er de to vigtigste faktorer, når vi taler om perfekte pizzabunde.

Ja, ok selve dejens struktur er også rigtig vigtig, men selv den bedste pizzadej gir ikke sprød bund, hvis den ikke bliver bagt på den rigtige måde.

Min ovn er bevidst valg, fordi den kan varme op til 300 grader. Det er efterhånden svært at finde ovne, der kan det, så måske kan din ovn kun gå op på 275 eller mindre. Uanset hvad, skal du bruge almindelig ovn og stille den på den højest mulige temperatur.

Stil bagestenen eller pizzastenen ind på en rist samtidig med at du varmer ovnen op. Når ovnen viser, at den har opnået den valgte temperatur, så husk, at stenen ikke har opnået samme temperatur. Lad derfor gerne ovnen varme mindst 15 minutter længere inden du smider den første pizza ind.

Har du ikke en bagesten eller pizzasten kan du bruge en alm bageplade, som du også sætter ind samtidig med at du starter ovnen op. Husk at du så “bygger” din pizza på bagepapir, som du ved hjælp af en pizzaspade hjælper over på bagepladen. Så undgår du at pizzaen hænger fast i pladen. Det slipper du for, når du bruger en sten.

Pizza med oksekød, krydret pølse og chili

Måske du har lyst til at prøve disse pizzaopskrifter…

Pizza Salsiccia – opskrift pizza med kartofler og krydret salsiccia

Pizza med kartofler og svampe

Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata

Pizza – vegetar Blomkålspizza med blå ost, pære og parmaskinke til dig der ikke spiser stivelse (LCHF)

Pizza med artiskok og masser af grønt

Fathead pizza – en rigtig keto-pizza med masser af ost og ingen stivelse

Pizza med oksekød, krydret pølse og chili

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments