Pizza mexicana med sprøde chips, salsa og avocado

“Den er godkendt!!” udbrød manden glad. Så her kommer endnu en pizza til alle jer, der lige som os, elsker en rigtig lækker hjemmelavet pizza.

Pizza mexicana

Vær den første til at vurdere!
Sprød pizzabund toppet med oksekød, tortillachips og avocado
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej – delt i 4

Til tomatsaucen:

  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 alm gult løg – fintsnittet
  • Lidt olivenolie
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 1 spsk frisk oregano og rosmarin – fintsnittet (Eller tilsvarende som tørrede krydderier)
  • 1 spsk frisk basilikum – fintsnittet (eller tilsvarende tørret)
  • 1 tsk rørsukker
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Til topping:

  • 250 gram hakket oksekød
  • 400 gram friskrevet cheddar
  • ½ stk iceberg – snittet i tynde strimler
  • 1 stk rødløg snittet i tynde både
  • 2 håndfulde tortillachips – knuste
  • 1 stk avocado skåret i både
  • 1 lille grøn chili – skåret i tynde skiver
  • 1 stk lime skåret i både
  • Lidt pizzakrydderi fx Pizza Seasonning fra EpicSpice

Ekstra tilbehør til at stille ind på bordet:

  • 1 portion guacamole:
  • 1 stk avocado – moset (til guacamole)
  • Lidt citronsaft, lidt chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber (til guacamole)
  • 2-3 håndfulde tortillachips
  • 1 glas færdiglavet salsa (jeg bruger medium styrke)

Instruktioner

  • Har du en pizzasten så sæt den ind i ovnen og varm den op til den højeste temperatur. Min ovn kan gå op til 300 grader.
    Husk at en pizzasten tager længere tid om at opnå samme temperatur som ovnen. Det er derfor vigtigt, at du starter ovnen op i god tid inden du skal bage.
    Har du ikke en pizzasten, kan du næsten opnå samme resultat ved at lade en bageplade varme med op i ovnen. Her skal du så huske at bruge bagepapir, da pizzaen ellers klistrer fast.

Sådan laver du tomatsaucen:

  • Varm olivenolien op i en gryde og svits løg og hvidløg til de blir blanke.
    Tilsæt de flåede hakkede tomater, krydderierne og rørsukkeret og lad det koge i ca 30 minutter til saucen tykner.
    Smag til med salt og friskkværnet peber og stil saucen til side.

Sådan samler du din Pizza mexicana:

  • Del dejen i 4 kugler og rul dem ud til 4 tynde bunde.
  • Smør hver pizzabund med tomatsaucen og fordel lidt af den revne cheddar henover.
  • Fordel herefter små kugler af den rå hakkede oksekød rundt omkring og slut af med at fordele resten af osten henover.
  • Bruger du pizza seasoning efter at pizzaen er bagt, behøver du ikke krydre mere, men ellers er det godt at drysse bare en smule flagesalt og friskkværnet peber på pizzaen inden du bager den.
  • Bag pizza'en til bunden er sprød og osten er smeltende varm og lækker.
  • Tag pizzaen ud af ovnen og fordel den fintsnittede iceberg, rødløg, knuste tortillachips, avocadobåde, limebåde og grøn chili.
    Slut af med et drys pizzakrydderi – jeg bruger Pizza Seasonning fra Epic Spice
  • Server sammen med en stor skål tortillachips, salsa og guacamole.
    Hvis du laver min opskrift, vil jeg blive glad hvis du tagger mig på Instagram – så kan jeg følge med hos dig også.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Det hele starter med bunden og en hjemmelavet pizzadej er bare den bedste!

Alt efter, hvor meget tid du har, har jeg tidligere delt et par opskrifter du kan bruge:

Klassisk pizzadej, en nem dej, der kun skal hæve 30 minutter.

Pizzadej med surdej, en pizzadej der kræver lidt ekstra hævning, men som også gir den sprødeste bund.

En pizza fyldt med lækkerier.

På pizzabunden skal der naturligvis lægges den traditionelle tomatsauce, som jeg altid laver fra bunden – og det er hverken svært eller tidskrævende.

Ovenpå tomatsaucen har jeg fordelt et gavmildt lag friskrevet cheddar. Du kan også bruge mozzarella, men jeg foretrækker at rive osten selv og så er en rød cheddar virkelig god.

På den her pizza, har jeg valgt at bruge hakket oksekød, der fordeles oven på den revne cheddar i små kugler. Kødet lægges på råt, så du skal ikke til at stege noget først.

Når vi snakker Pizza mexicano, er vi nødt til at have både tortillachips, salsa og avocado i spil – og grøn chili naturligvis….uhh altså, det er bare SÅÅÅ lækkert!

Vi elsker at snacke, så derfor stiller jeg gerne en skål med ekstra tortillachips med ind på bordet sammen med en god færdiglavet salsa og nem hjemmelavet guacamole.

Vil du se mere….

Hvid du lige som os, er vild med hjemmelavede pizza, så vil du helt sikkert være glad for nogle af mine andre pizza-opskrifter.

Jeg ved, at nogle af jer spiser lchf eller keto, og i skal naturligvis ikke snydes for en god pizzaopskrift. Derfor kommer der herunder nogle links til pizza både med den klassiske pizzabund og lchf/keto-venlige:

Big Mac Pizza – den lækreste pizza med smag af Bic Mac burger.

Kartoffelpizza

Pizza med grønne asparges

Tortilla pizza med skinke

Tortilla pizza

Blomkålspizza med pære og parmaskinke

Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata

Pizza med zucchinibund

Fathead pizza – low carb

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments