Pizza Salsiccia – opskrift pizza med kartofler og krydret salsiccia

Pizza Salsiccia - opskrift pizza med kartofler og krydret salsiccia
Pizza Salsiccia – opskrift pizza med kartofler og krydret salsiccia

Pizza Salsiccia – nem og lækker opskrift på en hvid pizza med cremefraiche, tynde kartoffelskiver og krydret salsiccia.

Pizzabunden er super nem og jeg har lavet en helt ny opskrift på en pizzadej, der ikke skal koldhæves. Det er godt ny for dig, der gerne vil bage samme dag, som dejen laves.

Salsiccia er en italiensk fersk pølse, der fåes i forskellige varianter. Jeg har set en mild udgave med fennikel, en med trøffel og så den jeg er blevet helt vild med, den stærke (piccante). Salsiccia er efter min mening uundværlig, når man gerne vil lave middelhavsinspireret mad, der virkelig smager af noget.

Tidligere var det desværre svært at finde den lækre pølse i dagligvarebutikkerne, men nu har jeg sørme fundet flere varianter i min lokale SuperBrugsen. Det skulle selvfølgelig straks omsættes til nye opskrifter som dagens Pizza Salsiccia og en super hurtig og lækker toscansk pastaret: Fettuccine alla Salsiccia.

Vild med hjemmelavet pizza, så prøv også den her Pizza – italiensk pizza med salami og to slags oste

Pizza Salsiccia - opskrift fra Majspassion.dk

Hvid kartoffelpizza med krydret salsiccia

Tip til ekstra lækker pizza

  • Når du laver kartoffelpizza eller pizza med kartofler, kan du med et nemt trick undgå at kartoflerne smider væde under tilberedningen og dermed gør pizzabunden blød og svampet.
  • Når du har skåret kartoflerne i papirstynde skiver, drysser du fint salt på dem og masserer dem        godt ind i saltet. Lad dem trække 10 minutter og dup herefter kartoffelskiverne tørre i et rent              viskestykke. Kartoffelskiverne skal IKKe skylles før de duppes tørre.
  • Ofte bruges ricotta eller mascarpone til hvid pizza – og det smager også godt, men jeg synes smagen er lidt for fersk. Jeg bruger i stedet creme fraiche 18% der røres op med pizzakrydderier, salt og friskkværnet peber.
  • Kan du ikke finde Salsiccia i dit supermarked eller hos din slagter, kan du skifte den ud med en godt krydret chorizo.
  • Pizzaost kan virkelig dele vandene, for nogle sværger til revet pizzaost, mens andre foretrækker frisk mozzarella. Jeg bruger ALTID mozzarella! Hvis du foretrækker at bruge en revet ost, så vælg gerne en rød cheddar og læs endelig på bagsiden, så du sikrer dig, at det virkelig ER ost og ikke det jeg kalder plastic-ost.

Pizza Salsiccia - opskrift pizza med kartofler og krydret salsiccia

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på den lækre PIZZA SALSICCIA kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Pizza Salsiccia

Hvid kartoffelpizza med krydret salsiccia
Ret Aftensmad, hovedmåltid, pizza
Køkken Italiensk
Keyword hvid pizza, kartoffelpizza, pizza, Pizza Salsiccia, Salsiccia
Antal 4 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bager pizza på en pizzasten. Har du ikke en pizzasten/plade kan du i stedet varme en ovnplade op og bruge den

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej Der er nedenfor linket til 2 slags pizzadej - en der skal koldhæves og en du kan bage med samme dag (jeg har brugt den, der kan bages med samme dag)
  • 4 stk frisk mozzarella
  • 8 spsk creme fraiche 18%
  • 2 spsk pizzakrydderi plus lidt salt og friskkværnet peber
  • 4 stk kartofler - behold gerne skrællen på
  • Lidt fint salt til at udvande kartoflerne med
  • 3 stk salsicciapølser
  • Evt lidt rosmarinolie (olivenolie blendet med frisk rosmarin) som dryp på den færdige pizza
  • Lidt ruccola som drys på den færdige pizza

Sådan gør du

  • Sæt en pizzasten eller bageplade i ovnen og tænd ovnen på over- og undervarme på højste mulighed. Min ovn kan gå op til 300 grader, så det bruger jeg.
    Vær obs på at tænde ovnen i rigtig god tid før bagning. Det tar mindst 30 minutter før både ovn og pizzasten er opvarmet!
  • Rens kartoflerne og snit dem i papirstynde skiver. Drys dem med fint salt og massér kartoffelskiverne med saltet og lad dem hvile 10 minutter, til væden trækker ud af kartoflerne. Dup kartoffelskiverne med et rent viskestykke.
  • Rør creme fraiche med pizzakrydderi, salt og friskkværnet peber og lad det trække lidt.
  • Du kan lave en rigtig lækker rosmarin-olie ved at blende en god olivenolie med friske rosmarinkviste. Brug den til at dryppe over de færdigbagte pizza'er.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og pres med fingrene dejen ud i den størrelse du ønsker. Lad en kant på ca 1 cm være hele vejen rundt.
    Tip: Brug helst kun fingrene og lad kagerullen ligge i skuffen.
  • Smør bunden med creme fraicheblandingen, fordel mozzarella henover og herefter de udvandede kartoffelskiver.
  • Snit salsiccia-pølserne op og fjern skindet. Rul farsen til små kugler og fordel dem ovenpå kartoflerne.
  • Bag pizzaerne i den brandvarme ovn til de er sprøde og gyldne, tag dem ud og dryp evt med lidt af rosmarin-olien og fordel lidt frisk ruccola henover.
  • Så er det bare tilbage at nyde!
    Rigtig god fornøjelse.

Video

Hvid kartoffelpizza med krydret salsiccia

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.