Pølsehorn – sådan laver du de lækreste pølsehorn

Sådan laver du de lækreste pølsehorn - nem opskrift fra Majspassion
Sådan laver du de lækreste pølsehorn

Sådan laver du de lækreste pølsehorn eller pølser i svøb

Hvem kan sige nej-tak til et friskbagt pølsehorn…? Ingen hjemme hos os! Men de er altså også virkelig gode, for de er dejligt bløde og luftige og så er de bagt med en rigtig god pølse.

Pølsehorn har altid været et absolut must-have til ungerne, både som en lille kærlig hilsen i madpakkerne, som en hurtig snack, når lækkersulten meldte sig eller til at tage med på farten. Og ja, jeg skriver ungerne….men altså vi voksne har nu heller aldrig kunnet stå for et lækkert pølsehorn.

Pølsehorn skal naturligvis opbevares på køl, og de her holder sig både bløde og luftige og i ca 3 dage. Heldigvis er de også fryseegnede. Så hvorfor ikke bage en stor portion, næste gang, der er kvalitetspølser på tilbud, og så smide dem i fryseren? Jeg er sikker på, at de vil vække glæde hos både store og små.

Vild med lækkert brød, så se lige her!

Jeg har tidligere delt en opskrift på lækre luksus pølsehorn, men derudover finder du også andre opskrifter på mega lækkert brød. Se bare her:

Rustikke italienske brød med sprød skorpe og store lufthuller

Focaccia – opskrift med smeltende varm ost og sprød bacon

Focaccia – minifocaccia opskrift hvidløgssmør og cheddarost

Focaccia med ost, karamelliserede løg og kartofler

Pizza – italiensk pizza med salami og to slags oste

Brydebrød juletræ med ost og hvidløg

Brydebrød – pull apart med pesto og ost

Sprøde butterdejsstænger med rød pesto og ost

Pizza Bianco – Kartoffelpizza med mozzarella og creme fraiche

Focaccia Muffins – nem og æltefri opskrift på mini focaccia

Og mange, mange flere, når du kigger under OPSKRIFTER og herefter under fanen med BRØD.

Luftige og bløde pølser i svøb til snack og madpakke

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Pølsehorn

Bløde og luftige pølsehorn til snacks og madpakken
Ret Aftensmad, frokost, madpakken, Snack
Køkken dansk
Keyword pølsehorn
Antal 18 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger røremaskine

Ingredienser

  • 9 stk pølser af rigtig god kvalitet skåret i halve
  • 5 dl fingervarm minimælk
  • 25 gr gær
  • 2 spsk sukker
  • Evt 20 gram bageenzymer Kan udelades, men gir bare et ekstra lækkert og luftigt brød
  • 3 spsk olivenolie
  • 600 gram hvedemel
  • 10 gram fint salt
  • 1 stk æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den fingervarme minimælk og tilføj herefter hvedemel, olivenolie, sukker og evt bageenzymer. Vent med at tilsætte saltet!
  • Lad røremaskinen køre dejen et par minutter inden du tilføjer saltet.
    Sæt hastigheden op på fuld styrke og lad maskinen køre dejen blank og glat og indtil den slipper kanterne af røreskålen. Så er dejen færdig.
    Tip: Jeg lægger altid en fast hånd oven på min røremaskine, når den skal arbejde med en tung dej på høj hastighed. Så passer du godt på din røremaskine.
  • Når dejen kørt glat og blank (se evt video i selve opslaget), dækker du skålen til og lader den hæve 1 time et lunt sted.
  • Drys lidt mel ud på bordet, hæld dejen ud og del den i 18-20 nogenlunde lige store stykker. Stram dejen op og tril til boller. De dækkes til og hæver 30 minutter.
  • Med fingrene trækkes bollerne ud i en rektangel og i den nederste halvdel snittes med en kniv eller pizzahjul nogle snit.
    Læg en pølse på den øverste del og rul den ned over snitfladerne (se video i opslaget). På den måde får dine pølsehorn en flot overflade.
  • Dæk dem til og lad dem efterhæve 30 minutter inden du pensler dem med sammenpisket æg og bager dem ved 225 grader alm. ovn i ca 10 - 12 minutter.
    Det er vigtigt, at pølsehorn bages godt, så de får en flot gyldenbrun overflade og ikke er underbagte inden i, hvor pølsen sidder.
  • Rigtig god fornøjelse!

Video

Pølsehorn - bløde og luftige pølsehorn til snack og madpakke

Glæd både store og små med hjemmebagte pølsehorn

Lækre pølser i svøb fra Majspassion.dk

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.