Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt

Poke bowl med asiatisk kylling

Leder du efter noget sundt, nemt og lækkert til aftensmaden….? Så behøver du ikke lede længere, for her får du det hele i en og samme skål, nemlig et asiatisk inspireret måltid med masser af dejlig smag og hvor du selv kan justere på mængden af de stærke krydderier, så alle kan være med.

Poke bowls er oprindeligt en salat med ris, blandede grøntsager og rå fisk. Men lige som med så meget andet, har poke bowl efterhånden undergået en forandring, så den i dag også laves med kylling, kalkun, svinekød eller tofu. Kort og godt, du kan lave den med præcist de ingredienser, som du foretrækker.

I dag har jeg brugt kylling fordi det er mit foretrukne animalske protein, men det kunne lige så godt ha været kalkun eller gris. Så det er helt op til dig, hvad du vælger og det gør det også dejlig nemt at variere opskriften – og i det hele taget sørge for at spise varieret.

Lidt om ris

Er du også vild med ris, så er jeg ked af, at jeg måske kommer med dårligt nyt. Men ris indeholder desværre det giftige stof arsen. Derfor er det meget vigtigt, at husker at skylle risene grundigt i rindende koldt vand før kogning. Det fjerner både deres tendens til at klistre sammen, men vigtigst, så fjerner du ved at skylle risene, det meste af den arsen, som ris desværre indeholder.

Det lyder jo ikke spor rart, at de ris vi så gerne spiser, indeholder noget så giftigt som arsen og derfor skal vi heller ikke overforbruge ris og risprodukter. Det gælder både riskiks, risdrikke osv. og især skal vi være obs på at vores børn ikke spiser for store mængder på daglig basis.

Tidligere anbefalede man (og det fremgår stadig af mange pakninger) at risene koges i netop den mængde vand, som de suger under kogning. Den nye anbefaling er nu, at risene koges i rigeligt vand, der så hældes fra efter kogning.

Vil du finde et sundere alternativ til de løse ris, så vil jeg klart anbefale blomkålsris. Dem kan du enten lave selv ved at rive eller køre et blomkålshoved i en foodprocessor eller købe dem klar til brug i enten grøntsagsafdelingen eller fra frost.

Vild med asiatisk mad…?

Jeg er ret vild med det asiatiske køkken og derfor finder du også flere opskrifter med netop asiatisk inspireret mad herinde. Nedenfor får du nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at udforske:

Asiatisk kyllingebowl med ris og masser af grønt

Asiatisk oksekød med grøntsager og ris

Thaimad med kylling og grønt

Red Thai Curry – vegetarisk thaimad

Thai salat med flanksteak

Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling

Kødboller i thai-sauce

Find flere opskrifter ved at skrive thai eller asiatisk i søgefeltet.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Poke bowl med asiatisk kylling, ris og masser af grønt

Nem og lækker poke bowl hvor du nemt kan variere om det skal være med kylling, kalkun eller gris.
Ret Aftensmad, hovedmåltid
Køkken asiatisk, vietnamesisk
Keyword gul peber, gulerødder, kokosmælk, kylling, ris, spidskål, vietnamesisk
Antal 4 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 8 dl vand
 • 4 dl Basmati- eller Jasminris Du kan også bruge naturris, men der skal anvendes mere vand og længere kogetid
 • 500 gram kylling skåret i lange strimler Du kan variere mellem kylling, kalkun og gris
 • Lidt olivenolie til at stege i
 • 3 store gulerødder skåret i tynde strimler
 • 1 stor gule peberfrugt skåret i strimler
 • 3 store håndfulde hvidkål eller spidskål skåret i tynde strimler
 • 1 spsk friskrevet ingefær
 • Lidt cayennepeber, salt og friskkværnet peber til at smage til med
 • 1 dåse fuldfed kokosmælk (400 ml)

Drys

 • Lidt mandelsplinter
 • Lidt koriander eller bredbladet persille - fintsnittet
 • 1 stk godt modnet mango skåret i tern

Sådan gør du

 • HUSK AT SKYLLE RISENE GRUNDIGT I RINDENDE KOLDT VAND
  Kog herefter risene i rigeligt vand tilsat lidt salt i 10 minutter, hæld herefter vandet fra og lad risene hvile 10 minutter før de serveres.
  Få dem løse ved at røre i dem med en gaffel.
 • Varm olivenolien op i en pande med høje kanter og svits kyllingekødet ganske kort. Tag det over på en tallerken. Panden skal IKKE vaskes af.
 • Tilføj evt lidt ekstra olivenolie og sauter først gulerødder et par minutter inden du tilføjer gul peber og herefter hvid- eller spidskål. Lad det sautere godt igennem uden at det tager farve.
 • Tilføj nu kokosmælk og friskrevet ingefær og smag til med cayennepeber, flagesalt og friskkværnet peber.
 • Lad saucen koge lidt ind imens du klargør toppingen/drys i form af fintsnittet koriander eller bredbladet persille, mandelsplinter og mango skåret i tern.
  Læg kyllingekødet tilbage i saucen og varm det godt igennem.
 • Server med løse ris - og NYD det!
  Husk du kan følge mig på Instagram http://www.instagram.com/majspassion

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.