Pulled chicken enchilada

Pulled chicken enchilada

Det er bare så syndigt lækkert og keto, når det er bedst!

Enchilada kender vi fra de lækre tortillas, der er rullet omkring en lækker krydret oksekødsblanding, toppet med salsa og ost og herefter gratineret i ovnen. Det er super lækkert, men ikke særlig lchf-venligt.

Derfor har jeg lavet en anden version af den elskede enchilada – en lchf/keto venlig udgave, hvor der ikke er stivelsesholdige tortillas indblandet.

En anden ting, jeg også har pillet ved er selve kødet. hvor oksekødet er udskiftet med kylling.

Vi synes den alternativ enchilada smager pragtfuldt og fungerer perfekt som et sundere alternativ til den klassiske – og jeg håber du vil tage godt imod opskriften.

Blomkålsris…

Retten indeholder stort set ingen kulhydrater fordi der er tilsat blomkålsris. Er du ikke glad for smagen af blomkål, kan du være ganske rolig. Fortæller du det ikke, vil ingen opdage, at der er blomkål i. Smagen overdøves fuldkommen af de mange krydderier, salsa-saucen og det lækre oste-låg.

Som nævn ovenfor, har jeg skiftet det hakkede oksekød ud med kylling – i form af pulled chicken.

Pulled chicken kræver normalt nogle timer i ovnen, men her har jeg snydt lidt, så du behøver ikke stå flere timer i køkkenet for at lave den her skønne mexicanske enchilada-gryde.

Vil du lave den ægte vare, kan du trøste dig med, at selve forberedelsestiden er minimal og alt imens kyllingen står og bliver mere og mere mør i ovnen, kan man bruge tiden på andre skønne ting. Når du så alligevel er igang, lav endelig en dobbelt portion og kom halvedelen i fryseren. På den måde sparer du en masse tid og har altid en portion pulled chicken klar.

Jeg beregner normalt 1 kyllingebryst pr. person, men til denne ret er 3 store kyllingebryst nok til 4 personer, fordi der også tilsættes blomkålsris, salsa og ost.

Jeg serverer altid en stor blandet salat til og topper enchiladaen med skiver af avocado, finthakket persille og limebåde.

Vil med low carb, så se her…

Rodfrugt tortilla med hakkebøf

Sød kartoffel med avocado dip

Rodfrugt quesadillas |lchf

Ostegratineret kyllingegryde 

Omelet med ost og avocado

Spaghetti squash lasagne | LCHF

Du kan finde flere lækre lchf og keto venlige opskrifter inde under fanen “LCHF/KETO”

Opskriften på pulled chicken enchilada kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Pulled chicken enchilada

Saftig kylling i spicy salsa-sauce og boblende ost på toppen
Ret Hovedret, lchf/keto
Keyword blomkålsris, gryderet, kylling, one-pan, ostegratinering, pulled chicken, salsa
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til hurtig pulled chicken:

  • 4 stk. kyllingebryst tilberedt som hurtig pulled chicken
  • 5 dl vand
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 stk hønsebouillonterning
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk flagesalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1/4 tsk cayennepeber

Til at vende det færdige pulled chicken i:

  • 1 spsk Spicy Caribbean Chicken Rub fra @EpicSpice Alternativt kan du bruge lidt ekstra paprika, all-round og lidt ekstra cayenne, hvis du ønsker det ekstra hot. Du kan også tilføje lidt barbeque hvis du foretrækker det.

Det skal du bruge til enchilada:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk. skalotteløg (bananformede)
  • 2-3 fed knuste hvidløg
  • 500 gram blomkålsris
  • 2 glas Salsa (medium)
  • 4-6 skiver syltede jalapenos kan evt. udelades
  • 2-3 håndfulde revet ost til gratinering Emmentaler, Gouda eller Rød cheddar
  • salt, friskkværnet peber, evt chipotle chili, stødt spidskommen Pas på den ikke bliver for stærk
  • Bredbladet persille Fintsnittet
  • 1 stk. avocado Skåret i fine skiver
  • 1 stk. lime Såret i både
  • 2-3 spsk Græsk yoghurt Serveret i en skål ved siden af

Sådan gør du

  • Start med at fylde vand og krydderier (undtaget i en gryde og bring det i kog.
  • Skær imens kyllingebrysterne i aflange filetter (det mindsker tilberedningstiden)
  • Læg kødet ned i det kogende vand og sænk temperaturen, så det kun småsimrer. Lad det stå i 25 minutter.
  • Tag kødet op af vandet - men gem vandet.
  • Med to gafler trækker du kyllingekødet fra hinanden, så det bliver til pulled chicken.
  • Læg det over i et fad og dryp med kogelagen. Det skal ikke dækkes helt til, bare så kyllingekødet kan stå og trække.
  • Lad kødet trække 5-10 minutter inden du vender det i enten dit eget foretrukne krydderiblend, en færdig barbeque eller den jeg altid bruger fra Epic Spice.
  • Imens kødet småkoger, kan du lave enchilada-saucen klar:
  • Varm lidt olivenolie op i din stegegryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klare
  • Tilsæt jalapenos (overvej at undlade dem, hvis mindre børn skal spise med) og lad det hele sautere et par minutter.
  • Lav blomkålsrisene ved at køre blomkålene i din foodprocessor (fjern den tykkeste del af stokken) til de bliver fintdelte og uden store blomkålsstykker. Alternativt kan du købe færdiglavede blomkålsris i de fleste supermarkeder.
    TIP: Jeg køber dem efterhånden altid fra frost.
  • Tilsæt blomkålsris, salsa og tørrede krydderier og rør det hele godt sammen.
  • Sænk varmen, sæt låg på eller dæk med staniol og lad retten simre til blomkålsrisene er blevet tilpas bløde.
    Hold lidt øje med at retten ikke koger tør, tilsæt evt. LIDT vand eller bouillon, men KUN hvis der er behov for det. Retten må endelig ikke blive alt for våd.
  • Når blomkålsrisene er tilpas bløde Iblander du pulled chicken og rører godt rundt så alt bliver grundigt blandet - lad det simre lidt.
  • Tænd for ovnen - 200 grader
  • Smag til og tilsæt gerne ekstra krydderier, hvis der er behov for det.
  • Riv osten henover retten og drys med lidt fintsnittet bredbladet persille
  • Sæt retten ind i ovnen og lad osten gratinere. Giv den evt. et par minutter ekstra under grillen, så osten bliver ekstra gylden.
  • Lav imens en lækker salat og klargør avocadoen
  • Lige inden servering toppes med skiveskåret avocado, evt lidt ekstra fintsnittet bredbladet persille og de små limebåde. Sæt en skål med lidt græsk yoghurt eller creme fraiche ind ved siden af sammen med den blandede salat.
  • Velbekomme