Pulled chicken

Pulled chicken – så let at lave…

En virkelig skøn og lækker måde at tilberede kylling på og så kan du selv tilsætte lige netop de krydderier og marinader, der passer til dine smagsløg.

Jeg er vild med at lave den ellers lidt ferske kylling ret spicy og bruger derfor varme krydderier som Chipotle (chili) fra Cape Herb & Spice fordi den simpelthen bare er den bedste og “Fyr og Flamme” fra Vestjyske Delikatesser. Mine drenge foretrækker en god BBQ – så prøv dig frem og find din egen favorit.

Selvfølgelig er pulled chicken ikke lige nogen man laver på 30 minutter, men heldigvis tar forberedelsen ikke mange minutter og resten klarer ovnen. Lav evt. en lidt større portion end du lige står og skal bruge, for resterne smager fantastisk i burgers, nachos eller en noget sundere version – i en stor frokostbowl.

Nogle forsøger at skyde genvej ved at lade kyllingen koge og derefter rive den i stykker med en gaffel – det har i min optik intet med pulled chicken at gøre. Har du ikke tiden til at lade dem stå ved den lave temperatur i ovnen, så steg dem hellere på panden – det smager jo også vildt dejligt.

LCHF/keto style:

Spiser du efter lchf eller keto er pulled chicken en skøn måde at variere det daglige proteinindtag på.

Server f.eks. pulled chicken som “topping” på ristede grønne bønner eller broccoli og med en gavmild skefuld hvidløgssmør ovenpå. Så får du lækker smag, god og lang mæthed, fedtstoffer og få kulhydrater.

Jeg laver pulled chicken således:

  • Lav ovntemperatur – 125 grader i 3 timer
  • Jeg lægger et stort stykke staniol i bunden af et ovnfast fad
  • Lægger kyllingebrysterne ned i og krydrer dem godt
  • Jeg bruger forskellige marinader som f.eks færdiglavet BBQ eller laver en selv af olie iblandet krydderier fra f.eks. Vestjyske Delikatesser.
  • Der skal ingen væde ved, for kyllingen “smider” selv væde og det rækker fint
  • Dæk kyllingen godt til med folien og stil den ind i ovnen ved MAX 125 grader i 3 timer
  • Tag kyllingebrysterne ud og træk dem fra hinanden med en gaffel
  • Bland med den væde som kyllingen har smidt og tilsæt evt flere krydderier/BBQ hvis du gerne vil ha det ekstra spicy

I den mere comfortfood-agtige afdeling, er der lækkerier du måske har lyst til at prøve:

Pulled chicken burger

Nachos med pulled chicken