Rabarbercrumble – low carb

Du skønne rabarbertid….

Endelig, endelig er de her – de danske rabarber! Og det skal fejres med en ægte klassiker – en skøn rabarbercrumble serveret på terrassen i solskinsvejr med en blød hjemmerørt flødefraiche…..

En sundere udgave, men lige så skøn:

En traditionel crumble indeholder ofte store mængder sukker og mel og det vil jeg rigtig gerne undgå. Jeg har derfor erstattet sukkeret med Sukrin Gold og melet i crumblen er erstattet af de langt sundere mandler og så er havregrynene reduceret til et absolut minimum. Resultatet er en helt fantastisk lækker rabarbercrumble, der helt sikkert vil vække glæde på ethvert sommerbord.

Flødeskum, creme fraiche – eller måske en kombination…?

Herhjemme kan vi aldrig blive helt enige om, hvad der skal serveres til kager. Min mand elsker flødeskum, mens jeg egentlig foretrækker noget let syrligt – en creme fraiche 18% eller kombinationen af de to. Det er simpelthen så lækkert.

Det er der åbenbart også andre der er vilde med og jeg har set, at der fåes en færdig udgave i handelen. Jeg laver nu stadig helst mine ting fra bunden, men har du travlt og spiser i kun flødefraichen, er det en smart løsning i en fart.

Opskriften kommer herunder:

Rabarbercrumble med flødefraiche

Lækker rabarbercrumble - low carb med flødefraice
Ret Brød og kager, småt og godt, Dessert
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 8 stængler rabarber (ca 650 gram)
  • 1 lille stang vanille (skrab kornene ud) Alternativt: Vanillepulver
  • 50 gram Sukrin Gold (til rabarberkompot) Eller dit foretrukne sødemiddel
  • 30 gram havregryn - glutenfri
  • 100 gram mandler
  • 30 gram kokosmel
  • 2 spsk Sukrin Gold (til crumble)
  • 50 gram blødt smør
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1-2 dl piskefløde
  • 1-2 dl cremefraiche 18% eller 38%

Sådan gør du

  • Rengør rabarberne og skær dem i stykker
  • Kog rabarber med Sukrin Gold og det halve af vanillekornene. De skal koges møre, men ikke helt i stykker. Det tager ca 10 minutter.
  • Lav imens crumblen ved at hakke mandlerne og blande dem med smør, krydderier, vanillekorn (hold lidt tilbage til flødefraichen), kokosmel, havregryn og Sukrin Gold
  • Fordel den færdige rabarberkompot i et ildfast smurt fad og fordel bagefter crumblen henover.
  • Bag ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter. Hold øje med at den ikke bliver for mørk på toppen. Sænk evt temperaturen eller læg et stykke staniol henover de sidste minutter.
  • Pisk flødeskum med de sidste vanillekorn og vend creme fraichen i.