Brød og kager,  Desserter,  Opskrifter

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Altså her må jeg overgive mig….mig, der ellers ikke er sååå vild med kage og søde sager. Men kombinationen af de let syrlige og alligevel søde rabarber, vanilje og hvid chokolade. DEN kan jeg bare ikke stå for!

Jeg er VILD med rabarber og får straks sommerfornemmelser, når snakken falder på dem. Et af mine tydelige sommer-barndomsminder er når vi fik en stang rabarber vi så gik rundt og dyppede i sukker. Ja ok, dengang havde vi nok et andet og mere løst forhold til sukker – men et dejligt minde er det.

Nem opskrift….

Jeg er ikke den store bagenørd, så når jeg udvikler opskrifter på bagværk, skal de være rimeligt lette at gå til – og fremfor alt skal de smage virkelig godt.

Det er bare for surt at bruge tid og penge på at bage, hvis resultatet bare slet ikke matcher. Så kunne man lige så godt gå til den lokale bager, købe kagen med hjem og så bare slå benene op i sofaen og hygge med en god kop kaffe.

Her behøver du ikke en tur omkring bageren, for opskriften er virkelig nem at gå til – og du kan fint invitere børnene med.

Det eneste du skal være obs på er, at du endelig kun skal fylde formene 3/4 op med dejen incl fyldet. Det er så fristende lige at fylde lidt ekstra i, men lad endelig være med det, for når dejen hæver op, løber den bare ud over kanterne – og går til spilde.

Jeg bruger to slags forme alt efter hvilket humør jeg lige er i. De bløde forme er noget billigere, men for at undgå at de “falder sammen” sætter jeg dem altid ned i en fast form.

Skal muffins bruges på kagebordet, må de gerne komme i nogle fine papirsforme. Her bruger jeg ret store muffinsforme med faste kanter. De holder så godt på dejen, at de ikke behøver sættes ned i den faste form. Men også her gælder det om ikke at fylde for meget dej ned i formene.

Grundopskrift…

Jeg bruger altid min grundopskrift på muffins og skifter så bare fyldet ud. Det er så meget lettere, for opskriften sidder på rygraden og gør bare det hele meget lettere. Og hvorfor opfinde den dybe tallerken hver gang? Det er der absolut ingen grund til, når tingene fungerer.

Jeg har tidligere delt opskriften på blåbærmuffins, som du måske har prøvet. Ellers vil jeg varmt anbefalde det. for den er også virkelig dejlig.

Når jeg så skifter fra blåbær til rabarber dobler jeg op på rabarberne og snitter dem ret fint. Jeg vælger ALTID modne og god søde rabarber, men ender alligevel rabarberne i en skefuld rørsukker inden de lægges på dejen og trykkes let ned.

Til sidst drysser jeg med lidt hvid chokolade – ikke et must – men det smager bare dejligt.

Nogle vælger at rive lidt god marcipan ned i dejen. Det kan du også sagtens gøre, hvis du har en meget sød tand. Du skal nok beregne omkring 100-150 gram marcipan.

Jeg foretrækker rabarbermuffins uden marcipan, da jeg synes de hurtigt blir hvinende søde. Jeg vender, som nævnt ovenfor, rabarberstykkerne i en smule rørsukker og når de færdigbagte muffins kommer ud af ovnen, får de et nip rørsukker på toppen – det er helt perfekt!

Er du også vild med rabarber…?

Hvis du er lige så vild med rabarber, som jeg er, så er de her opskrifter måske noget for dig:

Hindbær-rabarber sorbet

Pavlova med rabarberskum og jordbær | uden mel

Rabarberkage med hasselnødder og marcipan

Rabarberkage med marcipan og orange

Rabarbercrumble | Klassisk

Jordbærtærte med rabarberskum – low carb

Rabarbertærte

Rabarbercrumble – low carb

Opskriften på de skønne rabarbermuffins med hvid chokolade finder du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Skønne muffins med lækkert fyld af rabarber og hvid chokolade.
Ret Bagværk
Keyword hvid chokolade, muffins, rabarber, rabarbermuffins
Antal 12 stk (store)
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 12 stk muffinsforme
  • 100 gram smør (stuetemperatur)
  • 150 gram rørsukker (alm sukker kan også bruges)
  • 2 store tsk vaniljesukker
  • 2 stk æg
  • 1 dl creme fraiche eller fraiche 5%
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip flagesalt
  • 300 gram modne rabarber
  • 1 spsk rørsukker (alm sukker kan også bruges)
  • 50 gram hvid chokolade

Sådan gør du

  • Start ovnen på 185 grader varmluft
  • Pisk det bløde smør og sukker sammen og tilsæt herefter 1 æg ad gangen imens der stadigt piskes.
    Jeg bruger en røremaskine
  • Vend creme fraiche i massen
  • Bland mel og bagepulver og vend det i dejen, så det får en jævn konsistens.
  • Skær rabarberne i mindre stykker og vend dem i 1 spsk rørsukker.
  • TIPS:
    Bruger du bløde papirsforme, kan du stille dem ned i en fast form, så du undgår at de vælter.
    Jeg har i dag brugt lidt kraftigere papirsforme, der kan stå alene. De er så fine, når de skal være en del af et kagebord.
    Husk kun at fylde formene 3/4 op med dej og fyld. Det er så fristende lidt at fylde dem lidt ekstra, men du risikerer at dejen bare løber ud over kanten og går til spilde. Så lav hellere en ekstra.
    Du kan evt. tilsætte lidt revet marcipan, hvis du ønsker en ekstra sød muffin. Men pas på det ikke blir for sødt, når der også er hvid chokolade på.
  • Hæld dejen ned i formene og fordel rabarberne ovenpå. Drys med hvid chokolade og sæt dem ind i den varme ovn.
  • Bag dem i ca 20 minutter - tjek med en kødnål om de er færdigbagte. Ellers giv dem lidt ekstra.
    Tag dem ud og drys lidt rørsukker på toppen - lad dem køle af inden de serveres.
  • Rigtig god fornøjelse!