Cremet rabarbersorbet med vanilje og citron

Uhmmm rabarbersorbet!

Rabarber er indbegrebet af dansk sommer, helt på linie med de søde jordbær og små nye kartofler.

Is og sorbet hører til mine dessert-favoritter og derfor vil du også finde en række sorbet- og isopskrifter herinde. Ofte er det den her lækre Vaniljeis med jordbær swirl eller Vaniljeis med saltkaramel, der kommer på bordet. Eller en sorbet som Ginger beer sorbet eller Hyldeblomst sorbet……uhhh det er svært at vælge 🙂

Men altså, nu blev det jo så endelig MIN tur til at kunne høste rabarber i haven – og så skulle der naturligvis laves en lækker RABARBERSORBET.

Kampen om egne rabarber.

I år har jeg endelig kunnet høste mine egne rabarber – og det har godt nok været lidt af en kamp at nå dertil. Rabarber er jo egentlig meget lette og ligetil at dyrke, men altså ikke i min have. Det skyldes så hverken dårlige jordforhold, manglende gødning eller lignende. Nej, det skyldes min hund!

Jeg havde netop etableret et rabarberbed i haven, da vi fik ny hund. Og ja, han HADER simpelthen rabarber af et godt hundehjerte. Så snart de første fine skud titter frem i det tidlige forår, så graves de op, så det flyver med rabarberstumper om ørerne på både hund og andre, der står i nærheden. Det er blevet en ren besættelse for ham. Så da han gentog manøvren sidste forår, måtte jeg erkende, at slaget om rabarberbedet var tabt.

Min yngste søn har heldigvis hænderne skruet rigtigt på, så han byggede tre store plantekasser (højbede) til mig. I den ene står der krydderurter, så er der en med sommergrønt og i den sidste, har de nye rabarber fået lov til at vokse sig store og flotte. Så endelig, endelig kunne jeg i år høste egne rabarber. Hvilken fryd!

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på den lækre RABARBERSORBET med vanilje og citron kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Rabarbersorbet med vanilje og citron

Cremet lækker rabarbersorbet med vaniljekorn og frisk citron.
Ret Dessert, is, sorbet
Køkken dansk
Keyword iscreme, rabarber, rabarbersorbet, sorbet
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

 • Jeg har brugt ismaskine, men du kan også lave sorbet uden. Husk blot at røre hyppigt i sorbet'en under indfrysningen.

Ingredienser

 • 400 gram Rabarber
 • 4 dl Vand
 • 4 dl Rå rørsukker
 • 2 dl Glucosesirup
 • 1 stang Vanilje (nåde korn og stang)
 • 1/2 stk økologisk citron (saften)

Sådan gør du

 • Klargør rabarberne sådan her:
  Skær bladene af og smid dem på komposten. Bladene er giftige, så de må IKKE spises!
  Skyl stænglerne og snit dem i tynde skiver.
 • I en gryde hælder du vand, rå rørsukker, glucosesirup, vaniljekorn (flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv) og stangen samt saften af den 1/2 citron.
  Lad det koge op så sukkeret smelter helt.
 • Tilsæt rabarberne og lad dem koge for svag varme i ganske få minutter til de er kogte helt ud.
  Sluk for varmen og lad blandingen køle lidt ned inden du fjerner vaniljestangen og blender det til en fin og ensartet konsistens.
  Tip: Du kan også lade rabarberne køre igennem en finmasket sigte.
 • Når blandingen er helt afkølet hældes den i ismaskinen og køres til en cremet og blød sorbet.
  Hæld herefter den bløde sorbet i en egnet beholder og sæt den i fryseren 1 times tid, så er den klar til servering.
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.