Cremet rabarbersorbet med vanilje og citron

Uhmmm rabarbersorbet!

Rabarber er indbegrebet af dansk sommer, helt på linie med de søde jordbær og små nye kartofler.

Is og sorbet hører til mine dessert-favoritter og derfor vil du også finde en række sorbet- og isopskrifter herinde. Ofte er det den her lækre Vaniljeis med jordbær swirl eller Vaniljeis med saltkaramel, der kommer på bordet. Eller en sorbet som Ginger beer sorbet eller Hyldeblomst sorbet……uhhh det er svært at vælge 🙂

Men altså, nu blev det jo så endelig MIN tur til at kunne høste rabarber i haven – og så skulle der naturligvis laves en lækker RABARBERSORBET.

Rabarbersorbet med vanilje og citron

Vær den første til at vurdere!
Cremet lækker rabarbersorbet med vaniljekorn og frisk citron.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 400 gram Rabarber
  • 4 dl Vand
  • 4 dl Rå rørsukker
  • 2 dl Glucosesirup
  • 1 stang Vanilje (nåde korn og stang)
  • ½ stk økologisk citron (saften)

Instruktioner

  • Klargør rabarberne sådan her:
    Skær bladene af og smid dem på komposten. Bladene er giftige, så de må IKKE spises!
    Skyl stænglerne og snit dem i tynde skiver.
  • I en gryde hælder du vand, rå rørsukker, glucosesirup, vaniljekorn (flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv) og stangen samt saften af den 1/2 citron.
    Lad det koge op så sukkeret smelter helt.
  • Tilsæt rabarberne og lad dem koge for svag varme i ganske få minutter til de er kogte helt ud.
    Sluk for varmen og lad blandingen køle lidt ned inden du fjerner vaniljestangen og blender det til en fin og ensartet konsistens.
    Tip: Du kan også lade rabarberne køre igennem en finmasket sigte.
  • Når blandingen er helt afkølet hældes den i ismaskinen og køres til en cremet og blød sorbet.
    Hæld herefter den bløde sorbet i en egnet beholder og sæt den i fryseren 1 times tid, så er den klar til servering.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Kampen om egne rabarber.

I år har jeg endelig kunnet høste mine egne rabarber – og det har godt nok været lidt af en kamp at nå dertil. Rabarber er jo egentlig meget lette og ligetil at dyrke, men altså ikke i min have. Det skyldes så hverken dårlige jordforhold, manglende gødning eller lignende. Nej, det skyldes min hund!

Jeg havde netop etableret et rabarberbed i haven, da vi fik ny hund. Og ja, han HADER simpelthen rabarber af et godt hundehjerte. Så snart de første fine skud titter frem i det tidlige forår, så graves de op, så det flyver med rabarberstumper om ørerne på både hund og andre, der står i nærheden. Det er blevet en ren besættelse for ham. Så da han gentog manøvren sidste forår, måtte jeg erkende, at slaget om rabarberbedet var tabt.

Min yngste søn har heldigvis hænderne skruet rigtigt på, så han byggede tre store plantekasser (højbede) til mig. I den ene står der krydderurter, så er der en med sommergrønt og i den sidste, har de nye rabarber fået lov til at vokse sig store og flotte. Så endelig, endelig kunne jeg i år høste egne rabarber. Hvilken fryd!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments