Ramsløgs chimichurri

chimichurri

Med foråret starter ramsløgssæsonen – og så er det tid til et besøg i skoven!

Hele områder af skovbunden er lige nu dækket af ramsløg og der er en skøn duft af hvidløg…..åhh hvor er vi heldige!

Ramsløgs chimichurri

Vær den første til at vurdere!
Lækker chimichurri med ramsløg og persille
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 håndfuld friske ramsløg
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 stort fed hvidløg
  • ½ stk grøn chili
  • 1 spsk æblecider eddike
  • ½ stk lime – saften heraf
  • 4 spsk god olivenolie
  • Krydderier: Flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Det hele kommes i en foodprocessor og køres blank og ensartet i konsistensen.
    Tilføj evt ekstra olivenolie for en mere flydende konsistens.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg har i dag lige været en tur omkring mit foretrukne plukkeområde og høstet et par gode håndfulde af de smukke blade. De skal blive til en ramsløgs chimichurri, der skal smøres på lammeskankerne til vores påskemiddag.

Normalt laver jeg en ramsløgspesto, men i år blir det chimichurri. Opskrifterne ligner jo hinanden lige bortset fra, at en pesto indeholder store mængder parmesan og pinjekerner. 

Hold sanke-etiketten:

Jeg er i forvejen vild med hvidløg, så ramsløget står højt på min hitliste. Alligevel går jeg ikke amok, derude i skovbunden. Og jeg må indrømme, at jeg ind imellem blir lidt trist, når jeg ser hvordan nogle høster, som gjalt det livet.

Nedtrampede område og ramsløg hævet op med rode – det er bare rigtig dårlig stil. Hvis vi alle kun tar lidt og absolut kun lige det, vi skal bruge – så er der rigeligt til alle.

Ramsløget kan nedfryses og selvom det mister noget af smagen, kan de lækre blade stadig fungere i både pesto, brød og som i dag, hvor du får opskriften på en lækker ramsløgs chimichurri.

Den kommer her nedenfor – Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments