Ramsløgs chimichurri

Ramsløgs chimichurri

Med foråret starter ramsløgssæsonen – og så er det tid til et besøg i skoven!

Hele områder af skovbunden er lige nu dækket af ramsløg og der er en skøn duft af hvidløg…..åhh hvor er vi heldige!

 

Jeg har i dag lige været en tur omkring mit foretrukne plukkeområde og høstet et par gode håndfulde af de smukke blade. De skal blive til en ramsløgs chimichurri, der skal smøres på lammeskankerne til vores påskemiddag.

Normalt laver jeg en ramsløgspesto, men i år blir det chimichurri. Opskrifterne ligner jo hinanden lige bortset fra, at en pesto indeholder store mængder parmesan og pinjekerner. 

Hold sanke-etiketten:

Jeg er i forvejen vild med hvidløg, så ramsløget står højt på min hitliste. Alligevel går jeg ikke amok, derude i skovbunden. Og jeg må indrømme, at jeg ind imellem blir lidt trist, når jeg ser hvordan nogle høster, som gjalt det livet.

Nedtrampede område og ramsløg hævet op med rode – det er bare rigtig dårlig stil. Hvis vi alle kun tar lidt og absolut kun lige det, vi skal bruge – så er der rigeligt til alle.

Ramsløget kan nedfryses og selvom det mister noget af smagen, kan de lækre blade stadig fungere i både pesto, brød og som i dag, hvor du får opskriften på en lækker ramsløgs chimichurri.

Den kommer her nedenfor – Rigtig god fornøjelse!

Ramsløgs chimichurri

Lækker chimichurri med ramsløg og persille
Ret chimichurri, Dressing, marinade
Keyword bredbladet persille, hvidløg, olivenolie, ramsløg
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en foodprocessor

Ingredienser

  • 1 håndfuld friske ramsløg
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1/2 stk grøn chili
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 1/2 stk lime - saften heraf
  • 4 spsk god olivenolie
  • Krydderier: Flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.