Risengrød med kanelsukker og smørklat
Uhmm risengrød…
Forleden lavede jeg årets første portion risengrød og så kom jeg til at tænke tilbage på en julekalender, hvor en af sangene netop handlede om risengrød. Kan du huske den?
Det er risengrød (smask, smask, smask),
Der gør næsen rød (smask, smask, smask),
Og kanel blir strøed,
Det gør skorpen sprød.…
Jeg ved nu ikke lige det om næsen, for ingen omkring bordet fik røde næser, men vi kom da alle i julestemning.
Rester af risengrød….
Skal vi senere nyde den klassiske ris a la mande, kommer vi heller ikke uden om risengrøden, men husk lige at undlade salt i grøden. Første år, hvor jeg lavede en dobbelt portion risengrød for at gøre det nemt juleaften, glemte jeg alt om at dele portionen inden jeg tilsatte sal. Hold da op, hvor blev der spist risengrød…..Så husk at dele grøden INDEN du putter salt i, hvis resterne skal bruges til ris a la mande.
Hvad kan man ellers bruge rester af risengrød – eller rettere ris a la mande til? Jo her hos os, er vi ret glade for både vafler af ris a la mande og noget så gammeldags som klatkager.
Vild med jul…?
Når du er nået hertil i indlægget, er du helt sikkert glad for julede opskrifter. Derfor får du lige nogle ekstra direkte links, du måske har lyst til at afprøve.
Pebernødder – opskrift med smag af orange
Focaccia juletræ – focaccia med julepynt
Vafler – sprøde vafler med vanilje og kardemomme
Chia a la mande – chiagrød i en juleversion
Brydebrød juletræ med ost og hvidløg
….og flere lækre opskrifter, når du inde under OPSKRIFTER kigger under fanen JUL.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Risengrød
Equipment
- Jeg bruger en emaljeret støbejernsgryde, så jeg undgår at risengrøden brænder fast i bunden.
Ingredienser
- 180 gram grødris af god kvalitet f.eks.
- 3 dl vand
- 1 ltr sødmælk
- 1 nip flagesalt
Kanelsukker:
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk stødt kanel
Sådan gør du
- Bring vandet i kog og tilsæt risene.Lad det koge under konstant omrøring i et par minutter.
- Herefter tilsættes sødmælken, hvorefter det bringes i kog.Sænk varmen og lad det simre i 10 minutter, hvor du stadig rører i gryden, så risene ikke sætter sig på bunden.
- Læg låg på og sænk varmen yderligere, så det kun lige netop koger. Du kan også putte gryden under dynen i et par timer, men ellers skal du bare huske at røre i gryden med jævne mellemrum.Efter 30 minutter er risengrøden klar.
- Server med kanelsukker (rørsukker blandet med stødt kanel) og en smørklat.
- Husk du kan følge mig inde på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.