Risengrød – klassisk opskrift med kanelsukker og smørklat

Uhmm risengrød…

Forleden lavede jeg årets første portion risengrød og så kom jeg til at tænke tilbage på en julekalender, hvor en af sangene netop handlede om risengrød. Kan du huske den?

Det er risengrød (smask, smask, smask),
Der gør næsen rød (smask, smask, smask),
Og kanel blir strøed,
Det gør skorpen sprød.…

Jeg ved nu ikke lige det om næsen, for ingen omkring bordet fik røde næser, men vi kom da alle i julestemning.

Risengrød

Vær den første til at vurdere!
Opskrift på risengrød med kanelsukker og smørklat
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 180 gram grødris af god kvalitet f.eks.
  • 3 dl vand
  • 1 ltr sødmælk
  • 1 nip flagesalt

Kanelsukker:

  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel

Instruktioner

  • Bring vandet i kog og tilsæt risene.
    Lad det koge under konstant omrøring i et par minutter.
  • Herefter tilsættes sødmælken, hvorefter det bringes i kog.
    Sænk varmen og lad det simre i 10 minutter, hvor du stadig rører i gryden, så risene ikke sætter sig på bunden.
  • Læg låg på og sænk varmen yderligere, så det kun lige netop koger. Du kan også putte gryden under dynen i et par timer, men ellers skal du bare huske at røre i gryden med jævne mellemrum.
    Efter 30 minutter er risengrøden klar.
  • Server med kanelsukker (rørsukker blandet med stødt kanel) og en smørklat.
  • Husk du kan følge mig inde på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Risengrød - klassisk opskrift med kanelsukker og smørklat

Rester af risengrød….

Skal vi senere nyde den klassiske ris a la mande, kommer vi heller ikke uden om risengrøden, men husk lige at undlade salt i grøden. Første år, hvor jeg lavede en dobbelt portion risengrød for at gøre det nemt juleaften, glemte jeg alt om at dele portionen inden jeg tilsatte sal. Hold da op, hvor blev der spist risengrød…..Så husk at dele grøden INDEN du putter salt i, hvis resterne skal bruges til ris a la mande.

Hvad kan man ellers bruge rester af risengrød – eller rettere ris a la mande til? Jo her hos os, er vi ret glade for både vafler af ris a la mande og noget så gammeldags som klatkager.

Risengrød - juleopskrifter fra Majspassion

Vild med jul…?

Når du er nået hertil i indlægget, er du helt sikkert glad for julede opskrifter. Derfor får du lige nogle ekstra direkte links, du måske har lyst til at afprøve.

Vaniljekranse – de bedste

Pebernødder – opskrift med smag af orange

Focaccia juletræ – focaccia med julepynt

Vafler – sprøde vafler med vanilje og kardemomme

Chia a la mande – chiagrød i en juleversion

Brydebrød juletræ med ost og hvidløg

Risengrød - opskrift fra Majspassion.dk
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments