Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Uhmm risengrød…

Forleden lavede jeg årets første portion risengrød og så kom jeg til at tænke tilbage på en julekalender, hvor en af sangene netop handlede om risengrød. Kan du huske den?

Det er risengrød (smask, smask, smask),
Der gør næsen rød (smask, smask, smask),
Og kanel blir strøed,
Det gør skorpen sprød.…

Jeg ved nu ikke lige det om næsen, for ingen omkring bordet fik røde næser, men vi kom da alle i julestemning.

Rester af risengrød….

Skal vi senere nyde den klassiske ris a la mande, kommer vi heller ikke uden om risengrøden, men husk lige at undlade salt i grøden. Første år, hvor jeg lavede en dobbelt portion risengrød for at gøre det nemt juleaften, glemte jeg alt om at dele portionen inden jeg tilsatte sal. Hold da op, hvor blev der spist risengrød…..Så husk at dele grøden INDEN du putter salt i, hvis resterne skal bruges til ris a la mande.

Hvad kan man ellers bruge rester af risengrød – eller rettere ris a la mande til? Jo her hos os, er vi ret glade for både vafler af ris a la mande og noget så gammeldags som klatkager.

Men tilbage til risengrøden, som du finder opskriften på lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Risengrød

Opskrift på risengrød med kanelsukker og smørklat
Ret Aftensmad, Dessert, grød, Morgenmad
Keyword grød, jul, kanelsukker, risengrød
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en emaljeret støbejernsgryde, så jeg undgår at risengrøden brænder fast i bunden.

Ingredienser

  • 180 gram grødris af god kvalitet f.eks.
  • 3 dl vand
  • 1 ltr sødmælk
  • 1 nip flagesalt

Kanelsukker:

  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel

Sådan gør du

  • Bring vandet i kog og tilsæt risene.
    Lad det koge under konstant omrøring i et par minutter.
  • Herefter tilsættes sødmælken, hvorefter det bringes i kog.
    Sænk varmen og lad det simre i 10 minutter, hvor du stadig rører i gryden, så risene ikke sætter sig på bunden.
  • Læg låg på og sænk varmen yderligere, så det kun lige netop koger. Du kan også putte gryden under dynen i et par timer, men ellers skal du bare huske at røre i gryden med jævne mellemrum.
    Efter 30 minutter er risengrøden klar.
  • Server med kanelsukker (rørsukker blandet med stødt kanel) og en smørklat.
  • Husk du kan følge mig inde på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.