Rodfrugt quesadillas

En sundere version

Jeg elsker at finde på sundere alternativer til vores elskede comfortfood retter. Det gælder også i dag, hvor jeg har lavet et meget sundere alternativ til de skønne quesadillas.

Rodfrugt quesadillas

Vær den første til at vurdere!
Lækre quesadillas uden mel fyldt med friskrevet rød cheddar og en spicy mexicansk inspireret oksekødsblanding.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til en stor portion oksekødsblanding:

  • 2 spsk olivenolie til at stege i
  • 2 stk rødløg – fintsnittet
  • 3-4 fed hvidløg – fintsnittet
  • 500 gram hakket oksekød af god kvalitet
  • 1 dåse sorte bønner ca 400 gram netto – drænes, skylles og afdryppes
  • 1 lille dåse majs ca 150 gram netto – drænes
  • 2 stk grøn peberfrugt – fintsnittede
  • 1 brik hakkede tomater ca 390 gram
  • 1 stor spsk "Smoked Spanish Chorizo rub" fra Epic Spice eller dit foretrukne mexicanske krydderiblend
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Lidt fishsauce til at smage til med

Derudover skal du bruge:

  • 6-8 stk rofrugt tortillas – du finder opskriften under "Rodfrugt tortilla"
  • 4-5 håndfulde friskrevet rød cheddar
  • 2-3 stk avocado – halvdelen moset og den anden halvdel i tern

Instruktioner

  • Varm olien op i en pande og sauter først løg til de er klare og tilsæt hvidløgene og lad dem sautere med et øjeblik.
  • Tilføj det hakkede oksekød med krydderierne og steg det godt igennem
  • Tilføj de sorte bønner, majs og grønne peberfrugt tern samt de hakkede tomater.
    Ven det hele godt rundt og lad det simre nogle minutter.
  • Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og fishsauce.
    Ønsker du retten ekstra hot tilføjes ekstra mexicanske krydderier eller lidt chipotle chili efter smag og behag.
  • Hæld blandingen over i en skål og tør panden af.
  • Varm en efter en rodfrugttortillas op først på den ene side og når du vender den, ligger du et lag friskrevet rød cheddar henover den varme overflade, så osten smelter.
    Top med oksekødsblandingen på den ene halvdel sammen med avocadotern. Føj den anden halvdel henover.
  • Server dem rygende varme med lidt moset avocado ovenpå.
    Skal det være ekstra lækkert smelter du rød cheddar i en lille pande eller gryde, og fordeler lidt af den smeltede ost henover den færdige rodfrugt quesadilla.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

De er lavet med de rodfrugt tortillas jeg lavede forleden dag – og det blev viiirkelig godt! 

Rodfrugt tortillas er, som navnet antyder, lavet på rodfrugter og de indeholder ingen mel af nogen art. Til gengæld indeholder de en masse sunde kostfibre fra de grove grøntsager – og så gir de mæthed i mange timer uden at få blodsukkeret til at stige. 

Her er de så fyldt med friskrevet rød cheddar og en spicy mexicansk inspireret oksekødsblanding med sorte bønner, majs og grøn peberfrugt.

Du kan stege dem på panden eller putte dem i din toaster, hvis du foretrækker det. Begge dele fungerer perfekt!

Et aktiv (fra)valg….

Der kan være mange og gode årsager til, at man fravælger stivelsesholdige fødevarer. Nogle gør det meget konsekvent, andre skærer ned, der hvor det giver mening.

Jeg hører til gruppen, der skærer ned, der hvor det giver mening og i hvertfald i hverdagene. Så slipper jeg tøjlerne lidt i week-enderne eller når jeg spiser ude. Det kan lade sig gøre, fordi jeg ikke er ramt af en livsstilssygdom.

For mig handler det aktive fravalg i høj grad om at få styr på en generende insulinresistens, der har sneget sig ind i takt med at jeg kom i overgangsaleren. Den vil jeg rigtig gerne få styr på inden jeg udvikler f.eks. type2 diabetes.

Derudover mærker jeg ret tydeligt i mine led, når jeg spiser stivelsesholdigt mad. Det er træls at vågne med ømme og stive led – så det er blot endnu et argument for at mindske indtaget mest muligt.

Lyst til at prøve mine andre sundere alternativer…?

Blomkålsrösti – low carb  lækkert alternativ til de traditionelle kartoffelrösti

Low carb wraps  skønne wraps helt uden mel

Valnøddebrud – uden mel dejlige boller bagt helt uden mel

Blomkålsbearnaise skøn lchf bearnaise med blomkål

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments