Rødbede spread

Rødbede spread…

Jeg er vild med de her vegetariske spread eller hummus, som det også er. Rødbede spread er en af mine helt klare favoritter både pga den vildt flotte farve – og den fantastiske smag.

For der er virkelig både smæk på farver og smag i denne spread – og så er den meget nem at lave.

Bage fremfor at koge…

Jeg er ikke vild med kogte rødbeder, der traditionelt indgår i en rødbede spread eller hummus. De får en lidt fad og jordagtig smag, jeg ikke bryder mig om. Har du det på samme måde, så skulle du prøve at gøre som jeg – at bage dem!

Når du bager rødbederne får de en helt anden smag – dybere og mindre jordagtig. Samtidig optager de smagen fra de krydderier, du vælger at bruge. Alt i alt gir det en lang dybere og mere lækker smag end hvis du havde valgt at koge rødbederne.

Jeg skræller blot en mellemstor rødbede og skærer den i tern. De vendes i olivenolie og chipotle chili samt stødt spidskommen og lidt flagesalt inden de bages i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter alt efter hvor store tern du har skåret dem i. Pas på de ikke bliver for mørke, de skal blot blive møre – så er de færdige og skal blot køle lidt af inden du kan lave din spread eller hummus.

Vild med spread….? Så er det her måske noget for dig….

Ægge-avocado spread

Avocado-spread

Edamame hummus

Hummus

Serveringsforslag:

Du kan pynte den færdige rødbede spread med sesam frø og/eller hampefrø og lidt friske topskud fra f.eks. basilikum. Dryp gerne et par dråber god olivenolie henover – så er den klar.

Du kan bruge din rødbede spread som dip til grovkiks og den gør sig smukt på ostebordet.

Du kan også, som navnet antyder, bruge den som en vegetarisk spread på dit brød eller en madvaffel. Det gælder uanset om du spiser brød bagt med eller uden mel.

Jeg er personligt ret vild med at spise rødbede spread ovenpå mine melfrie broccolivafler og med lidt avocado og hampefrø ovenpå.

Prøv den også som et lækkert tilbehør i dine salat bowls f.eks. sammen med kogte perlebyg.

Rødbede spread er nem at have med i madpakken, hvor du opbevarer den i en lille lufttæt beholder. Så er den lige til at bruge i dine salater eller som lækkert vegetarisk pålæg på dit brød.

Opskriften på den smukke rødbede spread får du her neden for – rigtig god fornøjelse!

Rødbede spread

Lækker spread eller hummus med bagt rødebede og skønne krydderier. Den perfekte vegetariske spread med smæk på både farver og smag.
Ret dip, frokost, spread, Tilbehør, vegetarisk
Keyword hummus, rødbeder, spread
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Foodprocessor

Ingredienser

  • 1 stk mellemstor rødbede
  • 1 nip flagesalt
  • 1 nip chipotle chili
  • 1 nip stødt spidskommen
  • Lidt olivenolie til at vende rødbedetern i inden bagning
  • 125 gram færdige kikærter evt fra dåse (skyllet og drænet godt)
  • 2 spsk tahin
  • 1/2 stk citron - saften heraf
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 håndfuld valnødder
  • Lidt vand til at justere konsistensen med
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skræl rødbeden og skær den i tern
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og læg rødbedetern herpå.
  • Vend dem i lidt olivenolie, flagesalt, chipotle og spidskommen så krydderierne bliver fordelt på rødbedeternene.
  • Stil bagepladen ind i ovnen i ca 20-30 minutter alt efter tykkelsen på dine rødbedetern.
    Hold øje med dem i den sidste del af bagetiden, så de ikke bliver for mørke.
  • Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden på hælder dem over i en foodprocessor
  • Tilføj her de godt drænede kikærter, valnødderne, hvidløgsfedet, tahin og lidt citronsaft (hold lidt citronsaft tilbage, så du har lidt at justere smagen med).
    Kør blandingen jævn og juster med vand efter hvilken konsistens du ønsker.
  • Smag til med ekstra citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber om nødvendigt.
  • Opbevares i en tætsluttende beholder på køl.
    Rigtig god fornøjelse!