Frokost,  Hovedretter,  Opskrifter,  Sund og nem hverdagsmad,  Vegetariske retter

Rødbedebøffer

Rødbedebøffer med masser af smag…

Saftige, lækre, velsmagende og vegetariske…what’s not to like…?

Nåhh ja, og så er de super lette at lave OG smager lige dejligt om du spiser dem til en ekstra lækker frokostanretning eller et vegetarisk aftensmåltid.

Hører du til dem, der ikke er helt så vild med rødbeder? Synes du de smager lidt…ja jordagtige? Så er du ikke alene, men det er rigtig synd, for rødbeder er fantastisk sunde og den jordagtige smag, kan du nemt komme udenom simpelthen ved at krydre rigtigt.

Rødbeder kræver simpelthen lidt ekstra krydring og i rødbedebøffer smager det super lækkert med kapers og en god grov sennep. 

I de her rødbedebøffer, har jeg tilsat en rest feta og det vil jeg også gøre fremover. Den cremede og salte feta gjorde virkelig en forskel – det MÅ du bare prøve!

Undgå madspild….

Vi skal alle hjælpe til med at undgå madspild. Det kan du nemt gøre, hvis du f.eks. har en slowjuicer.

Pulpen fra din rødbedejuice egner sig nemlig super fint til at lave rødbedebøffer af. Du skal blot være opmærksom på, at pulpen IKKE må indeholde rester af f.eks. citrusfrugter.

Derudover skal du være obs på hvor tør pulpen er. Pulpen er nemlig ofte ret tør i forhold til, hvis du blot river dine rødbeder. Derfor skal du muligvis tilsætte lidt færre havregryn til rødbedefarsen.

Alternativt bruger du halvt rødbedepulp og halvt friskrevne rødbeder.

Ingen mel…..

Jeg bruger som oftest friske rødbeder (ingen pulp fra slowjuiceren) simpelthen fordi jeg foretrækker at spise min mad – eller rettere tygge min mad – end at drikke den.

Derfor er opskriften lavet med friske rødbeder og jeg kører dem i en foodprocessor sammen med løg og hvidløg. Det er både lettere og sviner ikke så meget, som når man river rødbederne på et rivejern.

Jeg tilføjer IKKE hvedemel i farsen, men bruger i stedet lidt havregryn og HUSK (den helt almindelige grønne). Når farsen får lov at hvile 15-20 minutter har de suget væden til sig og farsen bliver mere sammenhængende og dermed lettere at arbejde med.

På panden….

Jeg foretrækker at stege rødbedebøfferne på panden. Mange er bekymrede for at stege dem på en pande, fordi de har oplevet problemer med, at bøfferne falder fra hinanden. Særligt kan det drille, når bøfferne skal vendes – men med HUSK i farsen, er der ingen problemer.

Når du steger dine rødbedebøffer, er det vigtigt, at dejen ikke er for våd. Kan du forme en fast kugle i hænderne uden at der løber væde fra og farsen perfekt. Er den derimod for våd og der løber væde ud mellem fingrene, når du trykker let på farsen må du tilføje lidt ekstra havregryn og HUSK og lige lade dem få nogle minutter til at suge væden til sig.

Form en kugle rødbedefars og læg den over på en varm pande med olie. Først her bruger du en flad paletkniv til at trykke bøfferne flade med og rette lidt op på siderne. Sørg for, at de får lov at stege færdige på den ene siden før du vender dem.

Tilbehør….

Vi holder af at spise rødbedebøffer som en vegetarisk udgave af pariserbøf – altså på en skive ristet (rug)brød med med æg, kapers, rødløg og friskrevet peberrod.

Skal det være ekstra nemt spiser vi dem med en enkel bladsalat med revne rødbeder og masser af friske spirer. I små skåle serverer jeg guacamole, friskrevet peberrod og store kapersbær, så alle selv kan forsyne sig med tilbehør. 

Du kan også servere dem i pitabrød med salat og ekstra feta og måske en lækker myntedressing (frisk mynte blendet med creme fraiche, hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber og smagt til med limesaft).

Alternativt smager de dejligt med søde kartoffelfritter med en god chilimayo som dip.

Vild med rødbede, så er du måske interesseret i de her opskrifter…?

Rødbede spread

Smoothie bowl med spinat og rødbede

Råkost

Fritatta med grøntsagsspiraler

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Opskriften på de lækre saftige rødbedebøffer kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Rødbedebøffer

Saftige, lækre og velsmagende rødbedebøffer med cremet feta.
Ret Aftensmad, antiinflammatorisk, frokost, vegetarisk
Keyword feta, rødbedebøf, rødbeder, vegetarisk
Antal 16 bøffer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger en foodprocessor

Ingredienser

  • 700 gram rødbeder - skrællet
  • 2 stk løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 stk æg
  • 200 gram feta eller Puckost
  • 50 gram kapers
  • 4 tsk grov sennep
  • 50 gram havregryn
  • 3-4 spsk HUSK (den alm grønne) Du kan også bruge kikærtemel - prøv dig frem med hvor meget der skal i
  • Flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Skær de skrællede rødbeder i grove stykker og kør dem til en ensartet masse i en foodprocessor sammen med løg og hvidløg. Du kan også rive dem på et rivejern.
  • Hæld farsen over i en skål og rør den med smuldret feta, æg, kapers, grov sennep, HUSK og havregryn.
  • Lad farsen stå i 15-20 minutter, så HUSK og havregryn suger væden fra rødbederne til sig.
  • Form en kugle af farsen og læg den over på en varm pande tilsat olie. Gentag og brug en flad paletkniv til at trykke farsen lidt flad og jævn i kanterne, så de får form som en hakkebøf.
    Steg dem færdige på den ene side inden du vender dem.
    Mine får 5-7 minutter på hver side.
  • Server i burgers, pitabrød, som vegetarisk pariserbøf med ristet (rug)brød, æg, kapersbær og friskrevet peberrod eller med en lækker salat, myntedressing og søde kartoffelfritter.
  • NOTE: Virker farsen for våd kan det være svært at forme og vende rødbedebøfferne. Tilføj lidt ekstra HUSK og havregryn og lad dem få tid til at suge den ekstra væde.