Rødkålssalat med appelsin

Skøn kålsalat med nødder og appelsin

– og Piemonte hasselnødder. Sund, lækker og hel enkel salat, der passer til det meste.

Den her rødkålssalat er det bedste bevis på, at det behøver ikke være kompliceret for at være lækkert!

Rødkålssalat med appelsin

Vær den første til at vurdere!
Frisk og sprød rødkålssalat med appelsin og skønne Piemonte hasselnødder.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 lille Rødkål – meget fintsnittet
  • 1-2 stk Appelsiner – skrællet og skåret i mindre bidder
  • 1-2 håndfulde Hasselnødder af god kvalitet fx fra Piemonte
  • ½ håndfuld Bredbladet persille – fintsnittet son drys

Dressing:

  • 3 spsk Frugtig olivenolie
  • 1 spsk æble eller hyldeblomsteddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål.
  • Anret den meget fintsnittede rødkål på et smukt fad
  • Fordel appelsinstykker og grofthakkede hasselnødder rundt om og drys med fintsnittet bredbladet persille.
  • Lige før serveringen hælder du dressingen henover og vender salaten godt rundt (jeg bruger rene hænder – det er det letteste).
  • Server den som et sundt og lækkert tilbehør til dine kødretter året rundt, men særligt i julen, hvor den helt sikkert vil vække glæde på julebordet.
    Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg er vild med kål i alle former, men må indrømme, at rødkålen næsten kun kommer på bordet i forbindelse med jul – eller tiden op til jul. Det er egentlig synd, for rødkålen kan jo meget mere end den rødkål, vi kender som RØDKÅL, men som rent faktisk er syltet rødkål.

Syltet rødkål er også dejlig, men hver ting til sin tid, ikke – og i dag er der en frisk og sprød rødkålssalat med appelsin og dejlige hasselnødder fra Piemonte på menuen.

Spis kål til….

Det gamle udtryk “Spis brød til” burde egentlig udskiftes med det langt sundere: “Spis kål til” – i hverfald hvis det står til den nyere forskning om kost og sundhed.

Kål har nemlig en masse fremragende egenskaber, hvor nogle af dem kort kan nævnes som, at de gavner de sunde tarmbakterier, der forsyner os med et godt immunforsvar, kål virker kræftforebyggende og så er kål rig på vitaminer, magnesium, mineraler og ikke mindst er de fyldt med fibre.

Ser vi et øjeblik bort fra de sundhedsmæssige fordele, er kål også en drøj og billig grøntsag, der for de flere kål-sorters vedkommende dyrkes her i landet. Det gir god mening i forhold til vores miljø, at vi spiser lokale grøntsager, så vi mindsker transporten. 

Er du også vild med kål…? Så se lige her:

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments