Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin….

– og Piemonte hasselnødder. Sund, lækker og hel enkel salat, der passer til det meste.

Den her rødkålssalat er det bedste bevis på, at det behøver ikke være kompliceret for at være lækkert!

Jeg er vild med kål i alle former, men må indrømme, at rødkålen næsten kun kommer på bordet i forbindelse med jul – eller tiden op til jul. Det er egentlig synd, for rødkålen kan jo meget mere end den rødkål, vi kender som RØDKÅL, men som rent faktisk er syltet rødkål.

Syltet rødkål er også dejlig, men hver ting til sin tid, ikke – og i dag er der en frisk og sprød rødkålssalat med appelsin og dejlige hasselnødder fra Piemonte på menuen.

Spis kål til….

Det gamle udtryk “Spis brød til” burde egentlig udskiftes med det langt sundere: “Spis kål til” – i hverfald hvis det står til den nyere forskning om kost og sundhed.

Kål har nemlig en masse fremragende egenskaber, hvor nogle af dem kort kan nævnes som, at de gavner de sunde tarmbakterier, der forsyner os med et godt immunforsvar, kål virker kræftforebyggende og så er kål rig på vitaminer, magnesium, mineraler og ikke mindst er de fyldt med fibre.

Ser vi et øjeblik bort fra de sundhedsmæssige fordele, er kål også en drøj og billig grøntsag, der for de flere kål-sorters vedkommende dyrkes her i landet. Det gir god mening i forhold til vores miljø, at vi spiser lokale grøntsager, så vi mindsker transporten. 

Er du også vild med kål…? Så se lige her:

Og så må vi videre til opskriften – den kommer lige her nedenfor. Rigtig god fornøjelse!

Rødkålssalat med appelsin

Frisk og sprød rødkålssalat med appelsin og skønne Piemonte hasselnødder.
Ret Aftensmad, jul, Salat, Tilbehør
Keyword appelsin, hasselnødder, piemonte, rødkål, rødkålssalat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 lille Rødkål - meget fintsnittet
  • 1-2 stk Appelsiner - skrællet og skåret i mindre bidder
  • 1-2 håndfulde Hasselnødder af god kvalitet fx fra Piemonte
  • 1/2 håndfuld Bredbladet persille - fintsnittet son drys

Dressing:

  • 3 spsk Frugtig olivenolie
  • 1 spsk æble eller hyldeblomsteddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål.
  • Anret den meget fintsnittede rødkål på et smukt fad
  • Fordel appelsinstykker og grofthakkede hasselnødder rundt om og drys med fintsnittet bredbladet persille.
  • Lige før serveringen hælder du dressingen henover og vender salaten godt rundt (jeg bruger rene hænder - det er det letteste).
  • Server den som et sundt og lækkert tilbehør til dine kødretter året rundt, men særligt i julen, hvor den helt sikkert vil vække glæde på julebordet.
    Rigtig god fornøjelse!