Rødkålssalat med frugt og bær

Rødkålssalat med frugt og bær…

Sprød og lækker rødkålssalat fyldt med lækkerier i form af frisk og tørret frugt og brombær.

Jeg er vild med årstidsbestemte grøntsager og lige pr laver jeg rigtig mange salater, hvor der indgår rødkål.

Rødkål er lige som alle de andre kåltyper det rene guf for vores mave/tarmsystem og samtidig hjælper det til at holde et stabilt blodsukker.

Nu er der tilsat både frisk og tørret frugt, der helt naturligt indeholder sukker – og det påvirker naturligvis blodsukkeret.

Jeg har ikke en diabetes diagnose, så jeg måler ikke mit blodsukker. Alligevel forsøger jeg at spise på en måde, så mit blodsukker påvirkes mindst muligt.

Derfor spiser jeg heller ikke store mængder frisk eller tørret frugt. Faktisk spiser jeg kun frugt i forbindelse med et måltid. Det fungerer fint for mig….

Har du en diabetes diagnose, må du lige overveje, om der skal justeres lidt på mængden af frugt.

Lidt om frosne bær….

Jeg indrømmer det gerne – jeg er simpelthen for nærig til at betale 34 kr for en lille bitte bakke brombær. Samtidig tænker jeg også på vores miljø, for der kan naturligvis ikke være tale om bær fra Danmark.

Dit skarpe øje har måske spottet, at de brombær der pynter salaten er frosne – og du har helt ret. De er frosne!

Normalt skal man altid sørge for at koge frosne bær, der købes i supermarkederne rigtig godt igennem inden de bruges i f.eks. smoothies og salater. Du risikerer både leverbetændelse og norovirus, hvis du spiser dem uden kogning. Det er der absolut ingen grund til hverken at udsætte sig selv eller sine familiemedlemmer for.

Det er klart, at man ikke kan pynte salater med frosne bær, der først skal koges. Så enten skal du finde et alternativ til de dyre friske bær – blåbær f.eks. er ikke helt så dyre. Ellers undlad dem helt.

Jeg har selv plukket mine brombær og frosset dem ned så de er løstfrosne. Det samme har jeg gjort med hindbær, sådan at jeg har et lille lager i fryseren til pynt på kager, chiapudding og salater. De hjemmeavlede bær, behøver man iflg. Fødevarestyrelsen ikke koge før de spises.

Før eller siden slipper mit laver op og når det sker, køber jeg friske blåbær. De smager skønt, ser smukke ud og så er de rimelige i priserne.

Vild med kål salater, så se her:

Farverig vinter salat

Spidskålssalat med gule beder

Bagt blomkålssalat med spidskål

Spidskålssalat med nektarin og valnød

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Du finder et væld af lækre salater under fanen “Salater og tilbehør”

Herunder kommer opskriften på dagens salat, rødkålssalat med frugt og bær.

Rigtig god fornøjelse!

Rødkålssalat med frugt og bær

Sprød, sund og lækker rødkålssalat proppet med frisk og tørret frugt og bær.
Ret Aftensmad, Grill-tilbehør, Salat, vegetarisk
Keyword abrikos, appelsin, broccolisalat, brombær, frisk timian, granatæble, honning, rødkål, rødkålssalat, tørret frugt, valnødder, vindruer
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 store håndfulde fintrevet rødkål (jeg snitter det med en gammeldags flad ostehøvl)
  • 1 stk økologisk appelsin
  • 1 håndfuld granatæblekerner
  • 1 håndfuld grønne vindruer skåret i halve
  • 1 håndfuld soltørrede abrikoser - skåret i halve eller kvarte
  • 1 håndfuld Valnøddekerner - grofthakkede
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 tsk flydende honning f.eks. rosmarinhonning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 6-8 stk friske brombær eller anden bær

Sådan gør du

  • Fordel den fintsnittede rødkål på et smukt fad.
  • Skær appelsinen i to halvdele. Den ene halvdel skærer du skrællen af og skærer den i tynde skiver.
    Den anden halvdel bruger du til dressingen:
    Du presser du saften ud af den halve appelsin og blander med lidt honning, friske timianblade, et nip flagesalt og friskkværnet peber.
  • Fordel abrikoser, vindruer, granatæblekerner og appelsinskiver ovenpå rødkålen.
  • Drys med de grofthakkede valnøddekerner og friske bær.
  • Lige før servering dryppes dressingen henover og er der lidt friske timianblade til overs drysses de henover.
  • Rigtig god fornøjelse!