Rösti med røget laks og avocado | Røsti i pande

Kartoffelrøsti, det er simpelthen bare så lækkert…..

Normalt laver jeg rösti i små runde former, sådan lidt mundrette og meget børnevenlige. Men så kom jeg i tanke om, at jeg engang i et dameblad havde set den lavet som een stor rösti – og det måtte afprøves.

For at spare på fedtstoffet og undgå at skulle vende den store rösti på panden, steger jeg den i ovnen. Jeg var lidt bekymret for, at den ville blive tør og kedelig på overfladen, men det blev den heldigvis ikke.

Rodfrugt rösti

Rösti med røget laks og avocado

Vær den første til at vurdere!
Stor og lækker rösti der tilberedes i ovnen og efterfølgende smøres med hvidløgscreme og toppes med røget laks og avocado.
Perfekt som ekstra lækker frokost eller let aftensmad evt sammen med en salat.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500 gram kartofler
  • 2 stk løg
  • Krydderier: Flagesalt, friskkværnet peber og lidt chipotle chili krydderi
  • Lidt smør eller olivenolie til at stege i
  • Lidt frisk dild til cremen og som pynt
  • 1-2 stk avocado alt efter størrelse – halverede og skåret i skiver (dryp evt med citronsaft, så de ikke blir brune)
  • 100 gram røget laks
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 stk økologisk citron (fintrevet skal og saften)
  • 1-2 fed knust hvidløg

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader
    Er skrællen pæn behøver du ikke skrælle kartoflerne, der sidder mange gode vitaminer i skrællen, så brug den så ofte det er muligt.
    Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet
    Pil og riv løgene på den grove side af rivejernet
    Bland kartofler og løg i en skål og pres overskyende vand ud. Jeg bruger bare hænderne.
    Tilsæt salt og friskkværnet peber og kan du lid spicy mad, også lidt chipotle chiliflager
    Smelt lidt smør eller olie på en stor pande eller flad stegegryde der tåler at komme i ovnen.
    Fordel kartoffel/løgmassen i panden og pres den lidt sammen, så den bliver en stor rund "bøf".
    Steg den i 5 minutter ved middel varme – pas på den ikke får for meget varme, så den brænder på.
    Sæt den nu ind i ovnen i ca 15-20 minutter indtil overfladen er gylden og fast.
  • Imens laver du dildcremen:
    Rør græsk yoghurt, knust hvidløg, dild, salt, friskkværnet peber og skal af 1/2 økologisk citron grundigt sammen.
    Smag cremen til og tilsæt evt flere krydderier, så du får lige den smag du foretrækker
    Tag den færdige rösti ud af ovnen og lad den lige stå et par minutter inden du topper den med dildcreme, avocadoskiver og røget laks.
    Giv et drys frisk dild henover og server straks.Jeg serverer gerne en stor blandet salat til
  • Rodfrugt rösti
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg vil forsat lave mine rösti i de små fine hapsere, men når det bare er manden og jeg der har lyst til en hurtig og lækker aftensmad, er det faktisk meget lettere at lave dem på den her må – og ja, så sparer vi en del fedtstof. Kartoflerne suger nemlig hurtigt fedtstoffet og for at undgå at kartoffelpandekagen brænder på, kommer man hurtigt til at bruge lidt for rigelige mængder smør eller olie. Det problem slipper man helt for ved at putte den i ovnen. Det kræver så blot, at du har en pande eller lav stegegryde, der kan tåle en tur i ovnen.

TIP: Jeg elsker kartofler, men tåler dem desværre ikke så godt og bliver nødt til altid at tænke i alternativer. Vil du gerne mindske indholdet af kartofler, smager rösti vildt dejligt med revne rodfrugter f.eks. pastinakrod og gulerod iblandet kartofler og løg. Prøv dig frem og find din ynglingsvariant.

Retten er hurtigt lavet – forberedelse ca 10 minutter og så 25 minutter i ovnen.

Lav gerne en dobbelt portion eller bag en ekstra alt imens i spiser den første, hvis i er flere end der er pander til. Skulle der mod forventning blive noget til overs, så smager den skønt til frokosten dagen derpå – også kold.

Jeg synes det er lidt svært at vudere, hvor mange personer den er til, for det afhænger om man serverer salat til og hvor sultne vi er. Selvom det ser ud af ret meget, når der ligger 500 gram revne kartofler i skålen, fylder de ikke ret meget, når de har været en tur i ovnen. Med nedenstående opskrift blev min mand og jeg godt mætte med en salat serveret til. Og igen, skulle der blive et stykke til overs vil det bare bringe lykke i en madpakke.

Er du vild med rösti/røsti så har jeg også en anden opskrift, som du sikkert vil synes om. Det er Rösti i fad med bagte spejlæg. Et komplet måltid et et og samme fad.

Jeg har også lavet en opskrift på nogle vild lækre blomkålsrösti, der smager fantastisk og som passer perfekt ind i en lchf/keto-livsstil.

Det er så dejligt at følge med, så hvis du vælger at bruge mine opskrifter, blir jeg glad, hvis du tagger mig med enten #majspassion eller @majspassion inde på Instagram.

Rigtig god fornøjelse

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments