Rugbrødstoast med avocado, røget laks og spejlæg

Når det gerne må være ekstra lækkert…

Ikke så meget snak, for den her frokost skal bare nydes – og det skal være lige nu….sådan har jeg det hver gang jeg laver den her rugbrødstoast.

Jeg ved godt, at for langt de fleste vil en sådan frokost høre fridagene til, men det er vel også på sådanne dage, at det gerne må være lidt ekstra lækkert.

Jeg er vild med kombinationen af avocado, røget laks og æg, der både smager skønt, er sundt og mætter godt og længe.

Rugbrødstoast med røget laks, avocado og spejlæg

Vær den første til at vurdere!
En fantastisk lækker og mættende frokost med ristet palæ- eller rugbrød, avocado, røget laks og et spejlæg ved siden af.
Server med masser af frisk dild og spirer og måske en smule sød chili i en skål ved siden af.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til 1 toast

  • 1 skive (stor skive) rugbrød eller palæobrød ristet på begge sider
  • ½ stk avocado – moset med gaffel
  • ½ stk lime (saften)
  • 2 skiver røget laks
  • ½ bundt dild
  • ½ håndfuld friske spirer
  • 2 stk æg – som spejlæg
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og Chipotle Honey Rub fra Epic Spice eller lidt chipotle chilikrydderi
  • Evt lidt sød chilisauce (til spejlægget)

Instruktioner

Sådan gør du

  • Rist rugbrødet/palæobrødet på begge sider
  • Mos avocadoen med en gaffel og dryp med lidt lime
  • Læg avocadomosen over på det ristede brød, læg røget laks på.
  • Lav et dobbelt spejlæg i en lille pande
  • Drys flagesalt, friskkværnet peber og chipotle honey rub over
  • Server med masser af frisk dild og spirer
    Læg resten af limen på tallerknen, hvis der skal lidt ekstra lime på laksen
  • Dryp evt lidt sød chilisauce henover spejlægget
  • Nyd det hele
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Og så har jeg en forkærlighed for friske krydderurter og spirer. Til laks foretrækker jeg et stort bundt frisk dild og spirer af rosenradiser som fungerer både som tilbehør og pynt.

Spiser du lchf/keto…?

Jeg har lavet opskrifter på palæo/stenalderbrød, hvor der hverken er brugt mel eller sukker. Brødet kan du bruge i stedet for almindeligt rugbrød. Du finder opskrifterne her:

  1. Palæobrød – klassisk
  2. Ramsløgsbrød uden mel

Godt køkkengrej…

Godt køkkengrej gør bare det hele meget lettere og passer du godt på dine gryder og pander, har du dem livet ud.

Jeg laver mine dobbelte spejlæg i en minipande, fra det franske firma @DeBuyer. De laver bare super godt køkkengrej, også professionelle kokke anvender. Jeg bruger minipanderne til både spejlæg, omeletter, blinis og små tærter og de passer til alle varmekilder – også en tur på grillen eller ovnen.

Opskriften kommer nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments