Rundstykker med fyld – undgå madspild

Kender du det der med tiloversblevne rundstykker…?

Hvad stiller man op med de to fuldkorns rundstykker, der ligger tilbage efter week-endens morgenbord? Mange gange ender de bagest i brødskuffen, for senere på ugen at blive smidt i skraldespanden, hårde som sten. Men det behøver ikke være sådan, for de kan faktisk blive til en super lækker frokost. Se her hvordan.

Skær den allerøverste del af rundstykket og udhul det. Krummen kan du evt. bruge i en farsret i stedet for rasp. Jeg laver altid en stor portion af min chiligryde (chili sin carne fordi den er vegetarisk) og laver små portioner, som jeg fryser ned. Retten egner sig fantastisk i bowls eller som fyld i wraps og som her, fyld i rundstykker. Ved at fryse dine retter ned i portionsanretninger, er de lynhurtige at tø op og du undgår alt for mange rester.

Har du ikke lige en rest fra aftensmaden eller den skønne chili sin carne, kan du riste nogle grøntsager og evt. tilsætte lidt kylling, men det er ikke nødvendigt at tilsætte kød. Bare du sørger for at krydre grøntsagerne godt. Løg, hvidløg og peberfrugt smager skønt sammen og er hurtigt færdige på panden.

Drys lidt cheddar eller parmesan ned i bunden af rundstykkerne og læg fyldet i toppet af et nyt lag ost. Sæt dem ind i ovnen ved 200 grader indtil fyldet er varmt og osten er smeltet.

Server med enten lidt græsk yoghurt rørt med citronsaft, knust hvidløg, salt og peber eller en dejlig guacamole.

Velbekomme 🧡