Salat med bagt blomkål og appelsin

Salat med bagt blomkål og appelsin (blodappelsin)

Rød appelsin eller blodappelsin…..hvordan er det nu lige, for var det ikke noget med, at der kom en navneændring for nogle år siden….? Tænke, tænke, tænke……

Endte med at hente hjælp hos Google – og jo, i 2007 ændrede man navnet fra blodappelsin til rød appelsin – ikke i Danmark, men i Norge af alle steder. Men på min pose, stod der så godt nok røde appelsiner. Måske vi også har ændret på navnet?

Nå, men hvorom alting er, så lod jeg mig friste af en pose ualmindeligt lækre appelsiner – små og delikate. Dem kunne jeg ikke lade ligge. Derfor får du i dag opskriften til denne smukke salat med bagt blomkål og appelsin (blodappelsin).

Lækkert fyld…..

Jeg har fyldt den med to slags kål – bagte blomkålsbuketter og rå broccolibuketter. De bagte blomkålsbuketter er efterhånden blevet standard i mine salater, for de sunde, smager fantastisk og så gir de lige lidt ekstra smag uden at dominere.

Det tar ingen tid at bage blomkålsbuketter. De skal blot brækkes i mindre stykker (jo mindre jo kortere tilberedning). Så vender du dem i en lille smule olivenolie sammen med krydderier. Jeg vil gerne spise antiinflammatorisk, så jeg er storforbruger af gurkemeje. Gurkemeje smager ikke af meget, men er foruden at være stærkt antiinflammatorisk også med til at give maden den smukkeste dybgule farve.

Så lægges de på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ca 15 minutter i en 200 grader varm ovn. Hold lidt øje med dem til sidst, så de ikke får for meget. Herefter er de klar til at komme i dine salater – eller som et sundt og lækkert tilbehør til dine kødretter.

Derudover er der i bunden friske spinatblade, hvor den grove stilk er fjernet, avocado i både, agurker, bredbladet persille, lidt færdigkorte kikærter og så de lækre røde appelsiner.

Vild med lækre og mættende salater, så er de jer opskrifter måske lige noget for dig…..

Lilla spidskålssalat

Rødkålssalat med frugt og bær

Smuk vinter salat

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Rosenkålssalat med sprød parmaskinke

Og mang, mange flere lækre opskrifter, hvis du kigger ind under fanen med salater og tilbehør.

Opskriften på salat med bagt blomkål og rød appelsin kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Salat med bagt blomkål og rød appelsin

Smuk og lækker salat fyldt med sundhed fra spinat, broccoli, blomkål og røde appelsiner
Ret Aftensmad, frokost, Tilbehør, vegetarisk
Keyword appelsin, avocado, bagt blomkål, broccoli, rød appelsin, salat, spinat
Antal 1 fad
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Bagt blomkål

  • 1 stk blomkålshoved - delt i små buketter
  • 2 spsk olivenolie
  • krydderier: gurkemeje, flagesalt, friskkværnet peber, røget paprika

Øvrige:

  • 2 håndfulde friske spinatblade
  • 1 håndfuld rå broccolibuketter
  • 1/2 stk agurk skåret i fine skiver
  • 1 stor avocado skåret i fine både
  • 1 stk rød appelsin (blodappelsin) skær skrællen af med en skarp kniv og skær herefter i fine skiver
  • 1/2 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 lille dåse færdigkogte kikærter

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader
  • Vend blomkålsbuketterne i lidt olivenolie sammen med de valgte krydderier.
    Fordel buketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem til de er gyldne og gennembagte - det tar ca 15 minutter alt efter størrelse.
    Lav imens resten af salaten klar.
  • I bunden af salatfadet lægger du et godt lag friske spinatblade. Husk at skylle dem grundigt og dup eller slyng dem tørre - og fjern den nederste meget grove stilk.
  • Top med små broccolibuketter, de afkølede bagte blomkålsbuketter, avocado, agurkeskiver og skiver af rød appelsin. Slut af med at drysse med bredbladet persille og færdigkogte kikærter.
  • Tip: Jeg bruger ikke dressings, men drypper gerne lidt frugtig olivenolie, hampefrø olie eller avocado olie henover.
  • Rigtig god fornøjelse - og husk #Majspassion, hvis du laver en af mine opskrifter og deler den på de sociale medier.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.