Salat med grønne asparges

Salat med grønne asparges, seranoskinke og burrata

Den her salat er helt klart på toppen over vores salatfavoritter. Den er simpelthen bare så nem og lækker.

Vi spiser den sommeren igennem og den fungerer både som en del af frokostbordet og aftensmaden.

Burrata….

Endnu en italiensk specialitet.

Vi kender alle en anden italiensk ost, nemlig mozzarella. Burrata ligner ved første øjekast mozzarella. Burrata er lige som mozzarella en friskost og det  yderste lag består faktisk også af mozzarella. Men så hører al lighed også op.

Burrata har en langt blødere konsistens end mozzarella. Den består af to lag. Det yderste lag er som sagt mozzarella, men så har den en kerne der er nærmest flydende.

Desværre kan det være lidt af en udfordring at få fingrene i burrata og holdbarheden er meget kort. Får du chancen, så køb endelig et par stykker med hjem – og nyd dem!

Jeg foretrækker at bruge den på pizza, i salater eller på brød sammen med bagte tomater.

Se f.eks. Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata

Vild med lækre salater…?

Så er de her opskrifter måske lige noget for dig:

Kartoffelsalat med asparges og ærter

Thai salat med flanksteak

Salat med bagt blomkål og appelsin

Salat med jordbær og vandmelon

Broccoli/kartoffelsalatsalat

Og mange flere, hvis du kigger i opskrifterne under fanen “Salater og tilbehør”

Opskriften på dagens salat med grønne asparges, seranoskinke og burrata kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Salat med grønne asparges, seranoskinke og burrata

Sommerens dejligste salat med grønne asparges, seranoskinke og cremet, lækker burrata
Ret Aftensmad, frokost, Salat, Tilbehør, vegetarisk
Keyword burrata, grønne asparges, salat, seranoskinke
Antal 4 personer som tilbehør
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 stk burrataost Kan du ikke skaffe burrata, kan du bruge en mozzarella af god kvalitet. Det gir bare ikke den samme lækre smagsoplevelse.
  • 2 store håndfulde ruccola
  • 6-8 skiver seranoskinke
  • 2 spsk ristede pinjekerner Ristes ganske kort på en tør pande
  • 2-3 spsk Økologisk ekstra jomfruolivenolie f.eks. Entre Caminos
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager
  • Evt lidt spiselige blomster som pynt - jeg har brugt hvide stedmoderblomster der passer så fint i farven.

Sådan gør du

  • Start med at knække de trådede ender af aspargesene og kog dem derefter et par minutter i letsaltet vand. Dryp dem godt af.
    Lav imens salaten klar
  • Læg et par håndfulde ruccola som bund i et fad og fordel burrata, seranoskinke henover. Drys med ristede pinjekerner og dryp med en rigtig god økologisk ekstra jomfruolivenolie.
    Slut af med lidt spiselige blomster f.eks. hvid stedmoderblomst, flagesalt, friskkværnet peber og måske lidt chiliflager der drysses henover.
  • Server evt med lidt friskbagt brød til.
    Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.