Salat med kylling | Salat No. 21

Dejlig mættende salat med saftig kylling og sprød bacon….

Hos os står fyldige salater højt på hitlisten både til frokost og aftensmåltiderne og denne cobb-salat er en af vores absolutte favoritter.

En cobbsalat indeholder traditionelt en kombination af kylling, æg, avocado, sprød bacon og blåskimmelost. Jeg har så skiftet den blå ost ud med en rigtig lækker feta og det fungerer super godt.

Valg af dressing

Når jeg laver cobb-salat veksler jeg mellem mine to favoritdressings esdragondressing, der som navnet antyder er krydret med frisk esdragon og en rigtig lækker dijon-dressing, der er lavet med frisk rosmarin og en lækker honning-dijon.

Begge dressings er lette at lave og hælder du dem på glas med tætsluttende låg, kan de nemt holde sig på køl i 4-5 dage.

Det er der på fadet – beregnet til 2 personer:

I bunden er der et lag frisk baby spinat og lidt rød radicchio.

1 stort lunt kyllingebryst skåret i skiver, sprødstegt bacon, 1 avocado skåret i skiver og drysset med hvid sesam, 4 kogte æg skåret i halve, 1 orange snackpeber skåret i skiver, 1 håndfuld radiser med top, 6 smørristede grønne asparges.

I midten en god feta eller salatost – eller blåskimmelost hvis i foretrækker det.

Pynt med friske jordbær

Drys: Ristede græskarkerner – se herunder hvordan du laver de ristede græskarkerner.

Du kan også toppe med tamaristede mandler eller chilimandler

Spis brød til….

Mine salater er meget mættende og det er derfor ikke nødvendigt med ekstra tilbehør i form af f.eks. brød.

Ønsker du alligevel ekstra mæthed eller holder du blot af at spise brød til dine salater kan du f.eks. bage mit lækre valnøddebrød og skal det være ekstra lækkert, kan du f.eks. bage mit brydebrød med ost – det er altid et hit!

Vil du gerne undgå mel, men stadig spise brød kan du prøve mit palæobrød, der ikke indeholder mel, men derimod er fyldt med nødder og sunde kerner.

Sådan laver du ristede græskarkerner:

Varm kokosolie eller olivenolie op på en pande ved middelvarme. Tilsæt græskarkerner og vend dem rundt i olien indtil de bliver sprøde og begynder at “poppe”. Drys med flagesalt og hæld dem til afkøling på et stykke bagepapir. Opbevar dem på glas og anvend dem som snack og som topping i dine salater.

Rigtig god fornøjelse!