Salat med kylling og bacon | Salat No. 26

En skøn og mættende salat spækket med sprødhed og lækker smag.

For mig, skal en god salat indeholde flere elementer, der gør sanserne glade. For udover smagssansen bruger vi også vores andre sanser, synssansen for eksempel.

Maden vi spiser, skal selvfølgelig smage godt, men derudover spiser vi også med øjnene. Derfor er det vigtigt, at vi gør os umage med at anrette vores mad, så den tager sig lækker og indbydende ud. Det behøver ikke kræve en kokkeuddannelse eller tage lang tid, at anrette maden lækkert.

Gør hverdagen lettere….

Vi kender det alle. Vi vil egentlig gerne vælge det sunde og fornuftige, men i hverdagens trummerum, sker der bare ofte det, at tiden blir en mangelvare. Tiden til at lave sund og god mad fra bunden…

Her kan meal-prep være en rigtig god løsning. Køb store portioner kyllingebryst eller andre udskæringer. Brug en time i week-enden, hvor du alligevel er hjemme til at stege dem enten på panden eller i ovnen. Giv dem en god krydderiblanding f.eks. Rotisserie chicken rub fra @EpicSpiceog steg dem færdige, køl dem ned og frys dem ned i portioner, der passer til dig og familien. Så er det nemt at lave sund mad også på travle dage.

Supermarkedernes grøntafdelinger bugner af færdige salatblandinger, spinat der er skyllet og klar til brug og et slaraffenland af lækre frugter, grøntsager og tilbehør.

Brug nødder som topping eller rist en stor portion græskarkerner i lidt olie på panden. Når de “popper” slukker du for varmen og drysser dem med flagesalt. Lad dem køle af og hæld dem på glas – så er der nem og billig topping til mange salater.

Sprøde kikærter og hummus er et andet godt tilbehør, der er eltte at lave og som fint kan holde sig på køl nogle dage. Du behøver ikke bruge tørrede kikærter, der først skal udblødes og koges. Du kan sagtens bruge de færdige kikærter der fåes på dåse, brikker og poser, skylle dem grundigt og enten riste dem til sprøde kikærter, der smager skønt som topping eller en lækker cremet hummus, du kan bruge som en slags dip i dine salater.

Dressing…

Dressingen er meget vigtig – det er prikken over i’et. Så hellere en rigtig god olivenolie dryppet over salaten end en intetsigende færdigkøbt!

Gør dig selv den tjeneste at have to – tre dressingopskrifter siddende på rygraden. Du kommer langt med en vinaigrette, hvor du selv kan føje ekstra smag til i form af f.eks. hvidløg og så en eller to cremede dressings som f.eks. kunne være min dressing med rosmarin og honningdijon eller min esdragondressing med frisk esdragon, der passer perfekt til kylling.

Opskriften på hurtig og nem vinaigrette, hvor du putter alle ingredienser i et glas, skruer låg på og ryser det godt sammen.

  • 4 spsk mild olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk Dijon sennep
  • 1 nip flagesalt og friskkværnet peber

Opskriften på salaten kommer her neden for – rigtig god fornøjelse!

Salat med kylling og bacon

En lækker salat spækket med sprøde og farverige grøntsager, saftig kylling og sprød bacon.
Dressingen er en helt enkel vinaigrette, du kan blande i et glas og hælde over lige inder salaten serveres.
Ret frokost, Hovedret, hurtig aftensmad, Salat
Keyword avocado, bacon, kylling, salat
Antal 1 person
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Ingredienser til 1 portion salat (1 pers)

  • 1 stk. kyllingebryst
  • 2 skiver god bacon
  • 1 håndfuld sprøde salatblade og gerne forskellig slags af f.eks. rød radicchio, frisee, romaine eller det du kan li.
  • 2 skiver lilla spidskål
  • 4 stk grønne oliven
  • 4 stk sorte kalamataoliven
  • 1/2 stk avocado - skåret i skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater i forskellige farver - halverede
  • Lidt friske spirer her er der brugt spirer af rosenradiser
  • Drys Hvid sesam

Vinaigrette:

  • 2 spsk olivenolie - gerne en mild en
  • 1 spsk æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 tsk flydende honning
  • 1/2 tsk Dijonsennep
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Steg baconen sprød på en tør pande og læg den derefter over på et stykke køkkenpapir
  • Steg kyllingen i baconfedtet. Krydr den godt med f.eks. Rotisserie Chicken Rub fra @EpicSpice.
    Lav imens salaten klar
  • I bunden af skålen lægger du dine salatblade. Lad dem gerne titte lidt op ved kanterne.
    Skær to fine skiver af den lilla spidskål og læg skiverne ud mod kanten.
  • Snit cherrytomaterne i halve
  • Skær avocadoen igennem, fjern stenen og tag avocadokødet ud med en spiseske. Skær den i fine skiver (dryp evt lidt lime eller citronsaft over, så den ikke misfarves)
  • Skær det færdigstegte kyllingebryst i skiver og læg det oven på salatbladene med den sprødstegte bacon ved siden af.
  • Læg også avocadoskiverne ned i skålen, fordel cherrytomaterne og gerne to slags oliven, så de ligger sammen i små grupper (se evt foto af den færdige salat)
  • Pynt med hvid sesam og friske spirer - her er der brugt spirer af rosenradiser fra @friskespirer
  • Du laver vinaigretten ved at hælde alle ingredienserne i et glas med låg. Skru låget godt på og ryst kraftigt - så er dressingen klar til brug.
  • Lige inden servering hælder du vinaigretten henover.
    TIP: Skal du bruge salaten som madpakke eller til dagen derpå, bør du undlade at hælde dressingen henover, da både salatbladene og avocadoen bliver misfarvede. Tag den i stedet med i det glas du har lavet den i.
  • Rigtig god fornøjelse!