Salat med kylling og søde kartofler | Salat No. 23

En stor og mættende salat….

Hos os er vi meget glade for salater og især de store og fyldige salater, der udgør et komplet måltid. Dagens salat udgør et hovedmåltid for 2 voksne.

På fadet er der:

I bunden er der baby spinat og ovenpå stegte kyllingebryster, skåret i skiver, pandestegte søde kartoffeltern, sprød bacon, grønne asparges og ristede grønne bønner. Som topping er der brugt ristede græskarkerner der har fået et drys flagesalt.

Salaten serveres lun og jeg har brugt en lækker cremet dressing med rosmarin og honningdijon.

Skal der brød til….

Er i meget sultne, kan i eventuelt supplere med et lækkert brød fx mit dejlige valnøddebrød, der er bagt på økologisk ølandshvede eller de skønne snurrer, der passer perfekt som tilbehør til salater.

Er i mere til brydebrød med ost kan i prøve et møllehjul eller brydebrød med cheddar

Anretning og servering:

Som du måske har bemærket, anretter jeg primært mine salater på et stort fad, hvor hver grøntsag, knas osv har deres egen plads fremfor at alt blandes sammen i en skål. På den her måde, kan alle selv forsyne sig med det de bedst kan li.

Af samme grund serverer jeg også dressings ved siden af og gerne to forskellige slags; een der er cremet og lækker som f.eks. min hjemmelavede dressing med frisk rosmarin og en olie/eddikedressing eller en tyk balsamico.

Knas må der til:

Et absolut must er, at der bare SKAL være knas i en god salat.

Derfor har jeg altid flere forskellige slags stående i tætsluttende glas, så de er lige ved hånden, når behovet melder sig:

Rigtig god fornøjelse!