Salat med sous vide kylling | Salat No. 15

Lækker lun salat med saftig kylling…

Min foretrukne proteinkilde er ubetinget kylling, men det skal være både saftigt og smagfuldt ellers kan det være lige meget. Tørt og kedeligt kyllingekød, ja kød i det hele taget, er simpelthen ikke værd at spise.

Jeg bliver af og til spurgt om, hvordan jeg bærer mig ad med at lave f.eks. kyllingebryst så saftige. Netop det fedtfattige kyllingebryst, kan drille og ende med at blive en tør og kedelig oplevelse, men sådan behøver det ikke at være.

Sous vide – en sikker metode

Ved at tilberede dit kyllingebryst via sous vide, er du sikker på at få et saftigt og velsmagende resultat og hvor mange kødudskæringer tager mange timer at tilberede i sous vide, tar kyllingebryst forbavsende kort tid.

Jeg laver gerne 4 kyllingebryst ad gangen og de tilberedes ved 62 grader i 2 timer. Herefter gir jeg dem stegeskorpe på panden i lidt smør.

Sørg for at varme vandet godt op i din sous vide, så der ikke skal bruges lang tid på at maskinen varmer vandet op.

I stedet for at vacumpakke kødet, bruger jeg ofte bare kraftige fryseposer, hvor jeg ligger kød plus friske krydderurter eller tørrede krydderier og evt lidt smør ned i, presser luften godt ud og sænker posen langsomt ned i vandet, hvorefter der opstår vacuum. Herefter lukkes posen godt til og snippen hænger ud over kanten af sous videbeholderen, låg på – og så er den klar.

Tilbehør til salater

Jeg beregner altid 1 styk kyllingebryst pr. person og det gælder også i mine store salater, der her hos ud udgør et hovedmåltid, hvor der ikke serveres yderligere tilbehør som f.eks. brød.

Savner du brød til dine salater, kunne du måske få lyst til at prøve mine lækre flûtes lavet med surdej eller måske et valnøddebrød bagt på ølandshvede. Går du ind under fanen “Brød og kager” ligger der flere opskrifter på brød både af den traditionelle slags og low carb, hvis du gerne vil undgå kulhydrater.

Knas og dressings…

Smag og behag er som bekendt forskellig og det gælder selvfølgelig også i forhold til, hvordan vi ønsker at spise vores salater. Nogle foretrækker en tyk baslamico, andre en cremet dressing mens andre hellere vil spise deres salat som den er. Derfor serverer jeg altid to slags dressings ved siden af salaterne, så alle selv kan dosere og vælge til og fra.

Som hovedregel slutter jeg altid salaterne af med et gavmildt drys nødder eller kerner og af og til også friske bær efter hvad der lige nu er i sæson.

Opskrift på chilimandler

Opskrift på tamariristede mandler

Opskrift på balsamicoristede græskarkerner

Du kan også lave en lynhurtig topping ved at riste et par håndfulde græskarkerner i lidt olivenolie. Når de “popper” drysser du dem med flagesalt, lader dem køle af og så er de klar til at komme henover dine salater. Lav gerne en stor portion og hæld dem over i glas med tætsluttende låg – så er der super nem topping til næste gang.

Rigtig god fornøjelse!

Salat med sous vide kylling #15

En lækker lun salat med kyllingebryst tilberedt med sous vide, smørristede zucchini og grønne asparges med en cremet dressing med frisk esdragon.
Ret Hovedret, lchf/keto, Salat
Keyword sous vide, kylling, salat, lun salat
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst
  • 2 kviste frisk fransk esdragon
  • Lidt salt, friskkværnet peber og eventuelt tørrede krydderier efter smag og behag.
  • 1 spsk smør
  • 1/2 bundt grønne asparges - bunden fjernes
  • 1 lille zucchini skåret i skiver
  • 2 håndfulde små tomater
  • 2 håndfulde romainesalat eller spinatblade
  • 1 stk rød snackpeber i fine ringe
  • 1/2 stk agurk i tynde skiver
  • 1/2 bundt radiser - halverede
  • Lidt smør til stegning af zucchini og de grønne asparges
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber og efter smag lidt chipotle chili

Sådan gør du

  • Sådan laver jeg sous vide kylling
  • Hæld godt varmt vand i sous videbeholderen og indstil den på 62 grader og to timer
  • Læg kyllingekødet i en vacuum pose eller en kraftig frysepose med zip-lock lukning og tilsæt de ønskede krydderier og lidt smør
  • Vacuumpak posen eller pres luften ud af fryseposen og sænk den langsomt ned i det varme vand, hvorefter resten af luften af sig selv presses ud. Luk ziplock-posen og lad den øverste del af posen hænge ud over kanten på sous videkaret. Sæt låg på og start maskinen.
  • Når kødet er klart, tages det ud af posen og får stegeskorpe på panden - gerne i lidt smør evt tilsat frisk esdragon eller den krydderurt/krydderier du foretrækker. Kødet er færdigstegt, så det skal kun have stegeskorpe.
  • Skær kødet ud i mundrette stykker og anret det på fadet.

Anretning af den lune salat:

  • Rist zucchiniskiverne og de grønne asparges i smør på en pande.
  • På et stort fad fordeles et par håndfulde romainesalat eller friske spinatblade
  • Fordel de ristede zucchiniskiver, asparges, halverede tomater, agurkeskiver, snackpebre, radiser og det varme kyllingebryst i små grupper og drys med f.eks. chili- eller tamariristede mandler.
  • Server dressings og ekstra mandler ved siden af så alle selv kan forsyne sig
  • Velbekomme