Salat med sprøde kikærter og friske krydderurter

En skøn og mættende salat…..

Sprøde salatblade, spicy kikærter og masser af friske krydderurter – super nemt, lækkert og mega sundt!

Så snart de første forårstegn viser sig, kommer min trang til salater. Eller det er måske ikke helt korrekt, for jeg spiser salater på daglig basis året rundt enten som hovedret eller som tilbehør til mine mange kyllingeretter.

Men en trang til at lave nye salater, nye dressings og toppings – den kommer med de første forårstegn.

Vil du prøve nogle af mine andre lækre salater…? Under fanen “salater” finder du en række opskrifter på lækre salater, dressings og toppings.

Vil du gerne have et lækker brød til, kan du prøve mine flûtes – de er simpelthen bare så gode!

Der er ikke så meget andet at sige, end “dig in and enjoy”.

Opskriften kommer her nedenfor.

Salat med sprøde kikærter og friske krydderurter

En super nem og lækker salat med sprøde og spicy kikærter, avocado og masser af friske krydderurter. Sundt, nemt og virkelig lækkert både som hovedmåltid eller tilbehør til f.eks. kylling eller fisk.
Ret frokost, Hovedret, hurtig aftensmad, Salat, vegetarisk
Keyword avocado, kikærter, krydderurter, salat
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til en stor portion der rækker til 2 personer som tilbehør

  • 230 gram kikærter (udblødt, kogte og afkølede eller færdige fra dåse)
  • 1 spsk olivenolie eller smør
  • Lidt salt, friskkværnet peber og chipotle chili krydderi
  • 1 stk. gulerod - skrællet og skåret i fine skiver
  • 100 gram blandet bladsalat f.eks. Napolitana salatblanding
  • 1 håndfuld soltørrede tomater (plus lidt af olien fra lagen)
  • 1 stk. avocado i fine skiver
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld basilikumsblade
  • 1 håndfuld pinjekerner

Det skal du bruge til dressingen:

  • 1 stk. økologisk lime
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2 tsk hyldeblomsteddike eller æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie eller lidt olie fra de soltørrede tomater
  • 1 nip chiliflager (kan udelades)
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Rist pinjekernerne på en tør pande. De må gerne blive gyldne, men pas på de ikke brænder på.
    Læg dem til side - de skal bruges som knas på salaten.
  • I lidt olie eller smør ristes de godt drænede kikærter. Krydr dem med lidt salt, friskkværnet peber og evt lidt chipotle chili hvis du ønsker dem lidt spice.
    Stil dem til side imens du laver salaten.

Sådan laver du dressingen:

  • I en lille skål røres: olivenolie, limesaft, hyldeblomsteddike og honning sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager.

Sådan laver du salaten:

  • I en stor skål blander du bladsalat, dild, basilikumsblade, de fine gulerodsskiver og soltørrede tomater (grofthakkede).
  • Hæld dressingen henover salaten og vend det forsigtigt rundt, så dressingen fordeles på bladene.
    Læg det over på et salatfad og pynt med sprøde kikærter, avocadoskiver, ristede pinjekerner og ekstra basilikumsblade og dild.
    Er der lidt dressing til overs, kan du servere det ved siden af, hvis der er behov for lidt ekstra.
  • Salaten kan bruges både som et selvstændigt måltid eller som tilbehør til f.eks. kylling eller fisk.
    Rigtig god fornøjelse!