Salat med tykstegsbøf | Salat No. 16

Alt i een salat

Mere en ide end en opskrift – men alligevel skal den med, for det behøver ikke være så kompliceret at lave en lækker og mættende salat.

Har du en rest kød og nogle ristede grøntsager fra gårdsdagens grill, kan du nemt og lynhurtigt fremtrylle en lækker og mættende salat, der med lidt ekstra knas og en dressing bliver et helt festmåltid.

Tænk fremad og smidt et par ekstra bøffer på grillen og rist et ekstra bundt grønne asparges – så er det super hurtigt at tilberede aftensmaden dagen derpå.

Læg først en bund af din favoritsalat på et stort fladt fad og anret derefter grupper af grøntsager, fetaost og kød skåret ud i mundrette stykker.

Afslut med at drysse f.eks. tamariristede mandler eller chilimandler og friske krydderurter henover.

Du kan i stedet for dressings servere en lækker avocadocreme, hvor du blender avocado, creme fraiche, knust hvidløg, salt, friskkværnet peber og lidt limesaft til en ensartet creme. Vil du gerne have cremen ekstra hot, kan du tilsætte lidt cayennepeber.

Du kan også servere en cremet dressing med rosmarin og honning-dijon, der passer rigtig fint til oksekødet.

Vi spiser ikke yderligere tilbehør til vores salater, men savner du brødet, kan du måske lave et lækkert brydebrød fyldt med smeltet ost og pesto eller et dejligt valnøddebrød, du dagen efter kan bruge til bruchettas.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments