Saltmandler

Saltmandler eller saltede mandler….

Same, same men de er uundværlige i både salater, på ostebordet og som snack! Derfor laver jeg dem hele tiden og for mig, er det blevet en selvfølge at lave dem på lige fod med at koge kartofler. Kender du det..?

Nå, men derfor har jeg egentlig aldrig delt en opskrift på dem. Netop fordi de er så lette at lave – mandler, vand, salt og en tur i ovnen. Her kan alle være med.

Lige et tip, nu hvor jeg er igang. Du kan tilsætte saltlagen en kvist frisk rosmarin og efterfølgende drysse de færdige mandler med fintsnittet rosmarin. Det gir et fint lille twist til dine saltmandler.

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Saltmandler

Saltmandler er uundværlige som snack, drys i salater og som tilbehør til ostebordet.
Prøv at gi dem et twist med frisk rosmarin - se hvordan i opskriften længere nede.
Ret Drinks, Salat, småt og godt, Tilbehør
Keyword mandler, saltede mandler, saltmandler
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 200 gram fine hele mandler (de skal IKKE smuttes)
  • 125 gram groft salt
  • 1/2 ltr kogende vand
  • Evt 2 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du

Så nemt er det:

  • Opløs saltet i det kogende vand
  • Put mandlerne ned i saltlagen og lad dem trække i ca 30 minutter
  • TIP: Vil du give dine mandler et lækkert twist af rosmarin, kan du putte en stilk rosmarin ned i kogelagen og lade den blive der imens mandlerne trækker.
    Den anden kvist snitter du meget fint og bruger som drys på de færdige mandler.
  • Varm ovnen op til 175 grader
  • Dryp mandlerne godt af og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag dem i ca 20 minutter
  • Tag dem ud og drys dem evt med fintsnittet rosmarin inden du lader dem køle af.
    Nyd dem med det samme som en lækker snack til fx en kold øl eller hvidvin. Brug dem som tilbehør i dine salater og på ostebordet.
    De kan fint holde sig i flere uger, hvis du opbevarer dem i et glas med tætsluttende låg.
  • Rigtig god fornøjelse!