Sauce tartar

Tartarsauce er en kold sovs eller dressing, der traditionelt laves på mayonnaise, æggeblommer og purløg.

Opskrift på Sauce tartar

Vær den første til at vurdere!
Nem og dejlig opskrift på tartarsauce, der passer perfekt til alle panerede retter – især fisk og kylling
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 200 gram god mayonnaise – jeg bruger Hellmann's
  • 2 store spsk creme fraiche 18%
  • 2 spsk kapers – fintsnittede
  • 3 spsk små cornichoner – fintsnittede
  • 1-2 spsk bredbladet persille – fintsnittet
  • 2 tsk God sennep f.eks. Dijonsennep
  • Lidt citronsaft, rørsukker, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Rør mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen i en skål og bland de fintsnittede cornichoner, kapers og bredbladet persille i.
    Smag til med lidt citronsaft, rørsukker, flagesalt og friskkværnet peber.
    Opbevares på køl, hvor den kan holde sig et par dage.

Tip til tilberedning:

  • Nogle foretrækker at blende saucer/dressings/dips:
    Du kan både bruge stavmixer og blender, men pas på med at køre saucen længere end ganske kort tid. Når du blender den blir den hurtigt meget tyndtflydende og mister sin lækre cremede konsistens.
    Jeg anbefaler derfor altid at røre saucen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Sauce tartar er i min optik helt uundværlig til panerede retter – især når vi snakker fisk og kylling. Prøv den f.eks. til fish and chips eller sprød fisk med cornflakes- og parmesanpanering.

For at gøre sauce tartar lidt lettere at gå til – og lidt mindre fed – har jeg ændret lidt på den klassiske opskrift uden at gå på kompromis med den skønne smag.

Skøn sauce eller dressing med masser af smag…

Sauce tartar får sin skønne smag og fylde fra de fintsnittede kapers, cornichoner og friske krydderurter.

Jeg foretrækker at lave sauce tartar rimelig grov i strukturen og nøjes derfor at fintsnitte fyldet og derefter røre saucen sammen. Andre foretrækker en helt flydende sauce og kører den derfor med en stavmixer eller i en blender.

Om du vælger det ene fremfor det andet, vil jeg lader være op til din smag, men husk: Vælger du at køre saucen på en blender, så giv den kun ganske kort tid, da saucen ellers vil blive meget tyndtflydende.

Vil du prøve mere…

Sauce, dressings og dips er uundværlige som smagsgivere til mange af vores favoritretter og her får du links til nogle af mine andre opskrifter:

Dressing med honning og friske krydderurter

Krydderurte dressing

Dressing med rosmarin og honningdijon

Esdragon dressing

Kyllingenuggets med hot cheese dip

Big Mac Pizza – den lækreste pizza med smag af Bic Mac burger.

Honning med citrontimian og ingefær

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments