Savoykål med krydret oksekød

Savoykål med krydret oksekød…

I mange år var tortillas med krydret oksekød et hit hjemme hos os – særligt dengang med hjemmeboende børn.

Det var en lynhurtig og nem hverdagsret, der kunne laves både med kød og vegetarisk enten med plantefars eller med bønner (en chili sin carne).

Derudover fungerede den også som en slags “ryd op i køleskabet”, fordi eventuelle rester af grøntsager, salater, revet ost eller ja en rest kødsauce fint kunne indgå i retten.

I takt med at børnene flyttede hjemmefra, gik retten lidt i glemmebogen lige indtil jeg forleden stod med et dejligt savoykål i hænderne.

Da jeg brækkede bladene af var de foldet som de fineste små grønne skåle – de måtte bare fyldes med mexicansk krydret oksekød, friskrevet ost og guacamole. 

Vild med kål…så se mere her:

Blomkålsrösti – low carb

Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser

Bagt blomkålssalat med spidskål

Rosenkålssalat med sprød parmaskinke

Blomkålsbearnaise

Kylling og blomkålsris i spicy tomatsauce og ostegratinering – lchf/keto

Opskriften på de smukke savoykål med krydret oksekød kommer her nedenfor. Rigtig god fornøjelse!

Savoykål med krydret oksekød

Smukke savoykål fyld med mexicansk inspireret oksekød
Ret Aftensmad, Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto
Keyword kål, mexicansk, oksekød, savoykål
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk friskt savoykål
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 500 gram hakket oksekød af god kvalitet
  • 1 stk gult løg - fintsnittet
  • 2 fed hvidløg - knust
  • 1 lille dåse majskerner - drænet
  • 1 dåse sorte bønner eller kidneybønner - skyllet og drænet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk Smoked spanish chorizo rub fra @EpicSpice Alternativt: 1 tsk sød paprika og 1 tsk røget paprika
  • 1/2-1 tsk chipotle chili (alt efter hvor stærk du ønsker den)
  • 1 spsk karrypaste
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • Lidt fishsauce til at smage til med
  • 1/2 håndfuld frisk bredbladet persille eller koriander - fintsnittet (som pynt ved servering)
  • 1 portion guacamole (som tilbehør ved servering)
  • 1 humpel parmesan samt et rivejern (som tilbehør ved servering)

Sådan gør du

  • Start med at lave kødsaucen ved at varme olien op i en dyb pande. Sauter heri de fintsnittede løg og herefter hvidløg.
  • Tilføj karrypaste og krydderierne og lad dem sautere med indtil de dufter dejligt.
  • Herefter tilsætter du det hakkede kød (eller plantefars) og steger det godt igennem.
  • Tilføj de flåede, hakkede tomater og lad saucen simre nogle minutter inden du tilsætter majs og sorte bønner eller kieneybønner. Kog igennem og smag til.
    Vigtigt: Retten må endelig ikke være flydende - så al væde skal koges væk.
  • Juster med flagesalt, friskkværnet peber og fishsauce. Synes du retten skal være stærkere kan du fint tilsætte ekstra chipotle.
  • Bræk bladene af savoykålen og skyl dem under koldt ringende vand. Lad dem dryppe godt af.
  • Fyld dem med lidt af den krydrede oksekød, top med guacamole, fintsnittet bredbladet persille og riv lidt parmesan henover.
    TIP: undlad at fylde for meget i hver "skål", da de så bliver svære at spise uden at fyldet falder ud.
  • TIP: Du kan sagtens erstatte savoykål med f.eks. iceberg, der er lidt mere mild og børnevenlig i smagen.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.