Shepard’s pie

Shepard’s pie… en ægte klassiker

Er man vild med England (hvilket jeg er), så kommer man bare ikke uden om en ægte engelsk klassiker – Shepard’s Pie!

Shepard’s Pie – low carb

Vær den første til at vurdere!
Shepard's Pie med en tiltrængt opdatering. Her med en lækker mos af blomkål og knoldselleri, der får dig til at glemme alt om den klassiske tunge version.
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 lille blomkålshoved – ca 600 gram
  • 300 gram knoldselleri – i grove tern
  • 150 gram Philadelphia Naturel
  • 1 stor tsk smør
  • Smag til med: Flagesalt og friskkværnet peber
  • 800 gram hakket lamme- eller oksekød
  • 2 stk skalotteløg – fintsnittede
  • 3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 200 gram champignoner – i kvarte
  • 1 stor håndfuld friske krydderurter – jeg brugte: Salvie, rosmarin, timian, oregano og bredbladet persille – alt sammen fintsnittet
  • 1 brik Flåede, hakkede tomater (ca 400 gram)
  • 1 stor tsk Sød paprika
  • Smag til med: Flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Damp eller kog blomkål og knoldselleri til de er helt møre. Hæld vandet fra og lad dem dræne helt fri for vand (ellers risikerer du at mosen bliver for tynd).
    Mos eller blend den med Philadelphia og smør og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
    Imens blomkålen og selleritern koger, laver du saucen klar.
  • Sauter i lidt olie løg og hvidløg til løgene er klar. Jeg bruger en jernpande, der kan gå i ovnen.
  • Tilføj svampene og steg dem gyldne. Tag løg/svampeblandingen over i en tallerken.
  • Steg lammekødet (eller oksekødet) og tilføj de flåede tomater, friske krydderurter og paprika. Lad det koge godt igennem, til saucen bliver en tyk kødsauce uden væde.
  • Tilføj løg/svampeblandingen og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
    Lad saucen køle lidt af inden du fortsætter. Varm imens ovnen op på 200-225 grader
  • Fordel blomkåls/sellerimosen ovenpå kødsaucen og jævn den lidt ud.
  • Pensl evt med lidt smeltet smør (det bruger jeg ikke) og stil den ind i den varme oven i ca 30 minutter indtil overfladen er sprød og let gylden.
    Pas på den ikke brænder på! Ovne varme meget forskelligt…
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Mange vil mene, at engelsk mad på ingen måde er noget at råbe hurra over. Men som alle andre steder, findes der både gode madoplevelser og dårlige madoplevelser. I England, har jeg fået mine største madoplevelser. Og nej, det skyldes ikke, som en vittig hund sagde, at man måske heller ikke satte næsen op efter en særlig madoplevelse, når man rejser rundt i England.

Jeg har vitterligt fået mine største madoplevelser i England – og jeg er altså ikke ret nem at imponere, det har jeg hørt fra flere….

Måske har de engelske klassikere sneget sig ind på mig, fordi der her er tale om det jeg kalder “Ærlig mad”. Ærlig fordi den ikke giver sig ud for noget, den ikke er. Det er simpel mad, husmandskost fuld af kraft og smag.

Og som sådan, er Shepard’s pie normalt også en virkelig tung omgang, der nemt kan kræve flere timer på sofaen, før man er i stand til at rejse sig igen. Men sådan behøver det ikke at være – slet ikke faktisk!

Det tunge i en Shepard’s Pie er nemlig låget, der består af kartoffelmos pisket med smør i riiigelige mængder. Og så tilføjer nogle endda et gavmildt drys parmesan henover inden gratineringen. Hvor den ide lige kommer fra, skal jeg ikke kunne sige. Men jeg ved med sikkerhed, at de gamle hyrder ikke brugte parmesanost – så det gør jeg heller ikke.

Men ok, jeg har jo nu alligevel pillet ved den klassiske opskrift, for den går jo ikke med den tunge kartoffelmos. I hvertfald ikke, når man gerne vil undgå stivelsesholdige fødevarer. Så ja, der måtte et alternativ til.

Og så sker der jo ind imellem det forunderlige, at man tænker “hmmm så må jeg undvære og nøjes med….” og så viser det sig, at den nye opskrift på alle måder er meget bedre end den gamle. Altså det er da pragtfuldt!

Faktisk forstår jeg ikke, at jeg har været SÅ vild med kartoffelmos. Så vild, at jeg nærmest har slikket skålen og skeen efterfølgende, for intet måtte gå til spilde. Bagefter har jeg ligget underdrejet på sodaen med mega ondt i maven – og ditto samvittighed. Det er bare slut nu – og det håber jeg også bliver for dig.

Så tag godt imod den nye udgave af Shepard’s Pie med blomkåls- og knoldsellerimos.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments