Skvalderkåls-pesto

Brug havens skvalderkål

I stedet for at bekæmpe den forhadte skvalderkål i haven, kan du bruge den i madlavningen. Du kan bruge den lige som spinat, i salatskålen eller som her, en dejlig pesto fyldt med mandler og en godt modnet cheddar – det er lækkert!

Bag evt. en portion low carb kiks du kan servere til eller server den sammen med et godt focacciabrød, hvis du spiser mel.

Skvalderkåls-pesto

Pesto med skvalderkål og mandler
Ret lchf/keto, småt og godt, morgenmad
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3 dl små nye kvalderskålblade
  • 2 dl god olivenolie
  • 2 spsk revet modnet cheddar Alternativ: Parmesan
  • 1 dl mandler Skal ikke smuttes
  • 2 spsk græskarkerner eller solsikkefrø
  • 1 tsk flagesalt
  • 1-2 fed hvidløg (kan udelades)

Sådan gør du

  • Skyl skvalderkålen grundigt
  • Blend alle ingredienser til en ensartet masse
  • Smag til med flagesalt og evt lidt friskkværnet peber
    Savner din pesto syre, kan du tilsætte lidt citronsaft