Slank af Claus Dalby – bøger jeg læser lige nu

Bøger jeg læser lige nu….

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er meget begejstret for Claus Dalby, der blandt os haveinteresserede, mest er kendt for de mange smukke bøger og tv-udsendelser om haver. Det er pga hans bøger og udsendelser i tv, at jeg i en ret sen alder fandt ud af, at jeg ikke kunne leve uden en have. Det kan du læse mere om her.

De der følger Claus Dalby i de sociale medier har ikke kunnet undgå at se den store forandring, han har gennemgået rent kropsligt det seneste år og det med rette, for han har via en livsstilsændring tabt sig virkelig mange kilo.

Hans motivation til at omlægge sin livsstil var et stort og oprigtigt ønske om at blive mindst 100 år og en artikel, fik ham til at indse, at med den livsstil han havde, var chancerne for at opnå dette ikke specielt store. Claus Dalby kalder sig selv for maximalist, hvilket er en perfekt betegnelse både ifht hans have og indretning, men åbenbart også ifht maden.

Smør, piskefløde og kød var faste bestandele af den daglige kost og det måtte der laves om på – og sådan blev det.

Ud med piskefløden og ind med den plantebaserede kost og selvom han stadig spiser kød betragter han det i dag som et tilbehør.

Det er der kommet en virkelig smuk og inspirerende opskriftsbog ud af med god sparring fra Anette Harbech Olesen (forfatter, foredragsholder og kvinden bag sundheds-sitet Madforlivet.com) og  Kirsten Skaarup (forfatter og måske mest kendt for bogen Vegetarisk køkken).

Bogen har fået navnet “Slank” og den indeholder foruden nogle indledende kapitler omkring kost, mange lækre plantebaserede opskrifter og smukke billeder, hvor ingen kan være i tvivl om at her, har en sand æstetiker været på spil. Alle retter er anrettet med brug af alverdens farver og smukt porcelæn og til min store glæde, har Claus Dalby lavet en forhandlerliste bagest i bogen.

Den bog er jeg sikker på, bliver taget ned fra hylden igen og igen på samme vis som hans uundværlige havebøger og jeg tør næsten ikke sige det, men jeg var faktisk lige ved at lade den stå hos boghandleren. Det var jeg, for lige som Claus Dalby elsker jeg at omgive mig med smukke ting – det visuelle betyder utroligt meget – og sådan har jeg det også med de bøger, jeg har stående i mine bogreoler. Mine opskriftsbøger står meget synlige, da jeg bruger dem ofte og jeg holder meget af bøger, men da jeg så bogomslaget og især titlen “SLANK” skrevet med store hvide bogstaver……

Jeg synes personligt at det er ærgerligt, at bogen har fået den titel, der efter min mening meget hellere skulle have heddet det, han har valgt som undertitel “Plantemad fra mit grønne køkken” for det er jo i virkeligheden det, der fyldes mest i bogen.

Ja, Claus Dalby skriver i de første kapitler om hans vej til en ny livsstil, men jeg frygter at alene titlen vil få mange, der ikke har brug for at tabe nogle kilo, til at lade bogen ligger hos boghandleren – og det ville virkelig være synd, for alle der er det mindste interesserede i sund kost og plantemad burde have et eksemplar stående på køkkenhylden.

Desværre kan sådan en bogtitel ikke bare laves om og Claus Dalby skriver sidst i SLANK, at endnu en grøn bog er på vej. Den skal handle om at holde vægten – og vil få samme navn: “Hold Vægten”.

Uanset titlens for nogle af os uheldige udtryk vil jeg meget varmt anbefale bogen. Jeg er vild med både tekst, opskrifter og billeder og jeg glæder mig til at den næste udkommer.

God læselyst

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.