Søde kartoffelspiraler med indbagt æg

Søde kartoffelspiraler med æg – en lækker kombi……

Til dagens bowl har jeg anvendt min spiralizer, der laver de fineste spiraler af alverdens grøntsager. Jeg anvender den ofte, når der står spaghetti på menuen. Så bliver den traditionelle af slagsen erstattet af squash-spaghetti.

Dagens version er lavet med søde kartofler, men kunne lige så godt være lavet af f.eks. squash – find opskriften på squash-reder med indbagt æg her: https://www.majspassion.dk/bagte-aeg-i-squashreder/

Til denne opskrift, har jeg brugt følgende:

  • 1 stor sød kartoffel
  • 1 æg pr. person
  • Lidt olie til sautering
  • Fintsnittede forårsløg
  • Fintsnittet rød snackpeber
  • Krydderier: Salt, friskkværnet peber, chiliflager, frisk timian
  • Lidt limesaft

Sådan gør du:

  1. Skrub den søde kartoffel, men lad skrællen blive siddende på.
  2. Kør den søde kartoffel igennem dine spirellimaskine
  3. Varm en pande op med lidt olie og sauter dine kartoffelspiraler til de er møre. Det tager ca 10 minutter alt efter spiralernes tykkelse.
  4. Krydr med salt, friskkværnet peber, måske lidt chiliflager og frisk timian
  5. Laver du til flere personer, kan du fordele de færdigstegte spiraler i små reder på bageplade beklædt med bagepapir
  6. Laver du til en enkelt person kan du færdiggøre retten direkte på panden
  7. Form en lille rede af spiralerne og slå et æg ud i midten
  8. Laver du den på panden, så dæk panden til med låg eller staniol indtil ægget er nok
  9. Laver du dem i ovnen, bager du dem ved 180-200 grader indtil æggehviderne er nok
  10. Drys med forårsløg og snackpeber
  11. Server med lidt sød chilisauce og evt lidt græsk yoghurt

Velbekomme