Soltørrede tomater – hjemmelavede

Hjemmelavede “soltørrede” tomater

Når jeg engang imellem får købt for mange tomater eller finder nogle små tomater til en god pris, benytter jeg anledningen til at lave mine egne “soltørrede” tomater. De smager bare så meget bedre, end dem du kan købe ude i butikkerne.

Det er både hyggeligt og nemt og de skal ganske vist stå ret længe i ovnen ved lav temperatur, men jeg lover dig, at det er det hele værd.

Netop fordi de skal stå så længe i ovnen, laver jeg altid en stor portion, skolder Weck-glasset grundigt og overhælder de færdige tomater med en god olivenolie. Det forlænger holdbarheden, så de fint holder sig en måned eller to i køleskabet.

Køb en god olivenolie og genbrug olien fra tomaterne, så intet går til spilde.

TIP: Brug dem på pizza, i salater, på bruchettas, i en pastaret eller zucchinispiraler med friskrevet parmesan, friskkværnet sort peber og vendt i lidt fløde og pyntet med frisk basilikum eller i den lækre cremede avocado spread, der ligger opskrift på her.

Jeg bruger dem også ofte som smagsgivere i mine onepots/gryderetter simpelthen fordi de smager af meget mere end de købte.

Jeg bruger følgende:

  • 1 kg små tomater
  • God olivenolie
  • 1 spsk Sukrin Gold (eller alm sukker)
  • Flagesalt
  • Friske krydderurter: Rosmarin eller timian

Sådan gør jeg:

  1. Skær tomaterne i halve eller kvarte
  2. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  3. Drys med flagesalt, lidt sukring gold og friske krydderurter
  4. Dryp alle tomaterne med god olivenolie
  5. Bag dem i ovnen ved 100 grader i 4-5 timer eller indtil de er tørrede
  6. Rengør og skold weck-glasset
  7. Hæld de færdige tomater samt krydderurterne over i glasset
  8. Top med olivenolie til det dækker og luk glasset
  9. Opbevares på køl og kan der holde sig i ca 2 måneder

Rigtig god fornøjelse!