Sommergryde med kylling, nye kartofler og friske ærter

Sommergryde med saftig kylling, små nye kartofler og friske ærter

En virkelig nem og hurtig lille gryderet, hvor du kan tilføje de grøntsager du evt har liggende i grøntsagsskuffen.

Faktisk er den her ret så nem, at den ikke kræver nogen opskrift. Når den alligevel kommer med, så det er egentlig mere for at give dig inspiration til at lave sund og lækker mad med med et minimum af kød og de eventuelle rester af grønt, du har liggende i grøntsagsskuffen. 

Vi ved det jo godt, at vi af hensyn til klimaet skal spise mindre kød og undgå madspild. Nu er der så kommet en ny faktor i spil, nemlig de stærkt forhøjede fødevarepriser. Derfor gir det på alle måder mening, at vi sørger for at bruge alle vores rester, så intet – eller i hvertfald så lidt som muligt går til spilde.

Spis efter sæson….

En rigtig god måde til at spare penge på madbudgettet, er at vælge dansk frugt og grønt, der er i sæson. Og lige nu, hvor vi er midt i juni, kommer vi derfor ikke uden om de nye danske kartofler. Uhh en delikatesse, der smager skønt uanset om de serveres kolde på en rugbrødsmad, som en lækker kartoffelsalat eller som her, hvor de indgår i en gryderet sammen med friske ærter, broccoli og lidt kylling.

For at gøre det nemt for mig selv, koger jeg gerne en ekstra portion kartofler, når jeg alligevel er igang. Vandet salter jeg som var det havvand og så putter jeg gerne en stor håndfuld friske løvstikkeblade med i kogevandet. Løvstikke forstærker den i forvejen dejlige smag af kartoffel. De kogte og afkølede kartofler opbevares i en plastbeholder med tætsluttende låg og de holder sig fint et par dage i køleskabet. Så er det altid dejlig nemt enten at lave en kartoffelmad, kartoffelsalat, æggekage eller som her, lade dem indgå i en nem lille sommergryde.

Friskbælgede ærter, de er bare indbegrebet af sommer og heldigvis er de efterhånden ved at være så pænt nede i pris – og har en størrelse, at det gir mening at købe dem. Ellers er der absolut intet i vejen for at anvende dem fra frost. Det gør jeg altid, når de indgår i retter, hvor de alligevel varmes op, som i f.eks. varm ærtesuppe og kold ærtesuppe.

Derudover har jeg tilføjet løg og broccoli, som jeg blot har skåret ud i grove buketter. Det lå lidt glemt bagest i grøntsagsskuffen og så godt nok trist ud. Men jeg lagde buketterne ned i iskoldt vand, hvor de efter ganske få minutter fik deres sprødhed tilbage. Sådan kan du faktisk redde langt de fleste grøntsager. Så prøv det næste gang, inden de ryger på komposten eller i den grønne affaldsspand.

Vild med kylling…?

Er du også vild med kylling, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med netop kylling. Prøv f.eks. den her lækre Cæsar salat med kyllingKylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater eller hvad med den her Pasta carbonara med kylling, bagte tomater og burrata.

Har du lyst til at se alle mine opskrifter med kylling, så kig under fanen KYLLING/FJERKRÆ. Her finder du helt sikkert både inspiration og opskrifter, du vil have lyst til at afprøve.

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på den lækre SOMMERGRYDE MED KYLLING, SMÅ NYE KARTOFLER OG ÆRTER kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Sommergryde med kylling, små nye kartofler og ærter

Sund, nem og lækker sommergryde med saftig kylling, små nye kartofler og friske ærter i en skøn flødesauce med esdragon.
Ret Aftensmad, alt-i-et-fad, hovedmåltid
Køkken dansk
Keyword ærter, esdragon, flødesauce, kartofler, kylling, sommergryde
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

 • 2 stk kyllingebryst skåret i tern eller inderfilet skåret i mindre stykker
 • Lidt olivenolie til at stege i
 • 2 stk bananskalotte eller alm gult løg - fintsnittet
 • 1 lille broccolihoved skåret i grove buketter Du kan sagtens bruge tilsvarende fra frost
 • 800 gram kogte kartofler skåret i mindre stykker Du kan servere kogte kartofler som tilbehør, hvis du ikke har rester af kogte kartofler
 • Ca 1/2 ltr Piskefløde (brug 1/4 piskefløde og 1/4 vand), madlavningsfløde eller kokosmælk Evt lidt grøntsagsbouillon, hvis du ønsker mere sauce
 • 4 store håndfulde friskbælgede ærter Du kan sagtens bruge frosne ærter af god kvalitet
 • Lidt friske esdragonblade (halvdelen hakkes fint i saucen og resten bruges som pynt på den færdige ret)
 • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, sød paprika eller 1 spsk Smoked Spanish Chorizo Rub fra @EpicSpice

Sådan gør du

 • Varm lidt olivenolie op i en pande og steg kyllingetern et par minutter til de har taget farve. De skal ikke gennemsteges, da de får den sidste tilberedning i saucen.
  Tag dem op og læg dem på en tallerken imens løgene sauteres til de er klare. Herefter tilsættes broccolien, der får lov at stege med et par minutter. Den skal ikke tage farve.
 • Tilsæt fløden/kokosmælken, krydderierne og de finthakkede esdragonblade. Lad saucen koge godt igennem til den tykner.
  Tip: Synes du at sauce blir for tynd, kan du evt jævne den lidt med lidt Maizena rørt ud i vand.
 • Tilsæt nu de næsten færdige kyllingestykker, de kogte kartofler og lad det hele koge godt igennem inden du til sidst tilføjer de friskbælgede ærter.
  Smag til og juster med ekstra krydderier og drys til sidst med friske esdragonblade.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.