Sommersalat med friske bær og spicy carry-mango dressing

Sommersalat

Skøn sommersalat med frisk frugt og en spicy carry-mango dressing som dressing eller dip. Det er bare nemt og lækkert – og så fungerer salaten perfekt som fyld i f.eks. pitabrød.

Faktisk blev salaten og dressingen lavet i forbindelse med en reklame jeg lavede for Den Grønne Slagter. De ville gerne vise deres nyeste skud på stammen, Veggie Nuggets. Et 100% plantebaseret produkt, lavet med ærteprotein i stedet for den klassiske kylling.

Og jeg er jo en skeptiker, når det kommer til produkter, der skal ligne noget vi kender, men som i virkeligheden gemmer på noget ganske andet. Så jeg lod det komme an på en prøve, med min søde mand som guinea pig (prøvekanin). Han er ellers slet ikke vild med nuggets og mener i øvrigt, at de hører til under kategorien “børnemad” (Læs: Det kan du da ikke servere for en voksen mand). Men nu, serveret sprødstegte lige fra panden med en lækker salat, fristende dressing og lune pitabrød…ja så ok da. Og han blev positivt overrasket, og det samme gjorde jeg. De smager virkelig som helt almindelige kyllinge nuggets. Det synes jeg er en virkelig god nyhed, som jeg derfor vælger at dele med dig herinde.

“Nå skal bloggen så til at være vegetarisk?” tænker du måske. Men bare rolig, jeg er ikke ved at omlægge bloggen. Du vil som altid finde opskrifter med kylling, fisk og skaldyr – og en sjælden gang også rødt kød herinde. Men jeg lader mig, som alle andre, også påvirke af tidens vinde. Jeg prøver også på at skære ned for de animalske produkter og finde gode alternativer. Og når jeg finder dem, så vil jeg selvfølgelig dele min viden herinde – til gavn og glæde for alle.

Så om du vælger de klassiske kyllinge nuggets eller veggie nuggets, vil jeg lade helt være op til dig. Nu ved du, at der findes et alternativ. Du kan selvfølgelig også helt undlade dem eller tilsætte en anden proteinkilde som du holder af.

Lidt om dressingen

Jeg går lige for tiden og nørkler lidt med nye dips og dressings til bloggen. Og jeg er ret vild med kombinationen af stærk carry og mango, så derfor lå det lige til højrebenet at lave en opskrift på en carry-mango dressing.

Men lige det med mango, kan være lidt svært, for er den ikke modnet nok, smager den af absolut ingenting. Og smager dine råvarer af ingenting, kommer det færdige resultat selvfølgelig heller ikke til at smage af noget – eller i hvertfald ikke af det, der var hensigten.

Jeg kalder mangoen for en primadonna-frugt. Simpelthen fordi den er så svær at vurdere – og der er ingen hjælp at hente i supermarkedets grøntafdeling (sorry to say).

Så her kommer lidt af mine dyrtkøbte erfaringer:

 • Du kan som hovedregel IKKE modne en hård mango derhjemme. Den vil aldrig opnå den modenhed og dermed sødme, der kendetegner en god mango – og det er uanset, hvordan du opbevarer den og hvilken farve, den har.
 • Er du så heldig at bo i nærheden af en rigtig grønthandler, vil dine chancer for at finde en MODEN mango være noget højere end i et supermarked.
 • Mærk efter på mangoen – den skal give efter for et let tryk og det er helt ligegyldigt hvilken farve den har. En smuk rød mango kan være hård og umoden, mens en grøn og gul kan være sød og moden. Farven afhænger især af sorten (lige som med æbler).
 • Rynker og små pletter på mangoens skind vidner blot om modenhed og dermed et højt sukkerindhold – lige det du går efter.

Til opskriften på carry-mango dressing, er det meget vigtigt, at du har fundet en godt moden og dermed sød mango. Har du ikke det, vil det både påvirke smagen på den færdige dressing, men også give dig problemer med at blende mangoen til pure. En hård og umoden mango er nærmest umulig at blende til en jævn og glat pure. Heldigvis er der i langt de fleste supermarkeder mango-tern på frost. De er egentlig beregnet til smoothies, men de fungerer super fint i dressings – og de er snittet af helt modne mangofrugter. Så kan du ikke finde en moden mango, så snup en fra frost i stedet for.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på SOMMERSALAT med frugt og spice carry-mango dressing kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Sommersalat med frugt og spicy carry-mango salat

En vegetarisk salat med veggie nuggets som plantebaseret proteinkilde
Ret Aftensmad, frokost, Salat, vegetarisk
Køkken dansk
Keyword carry-mango dressing, jordbær, mango, nuggets, salat
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

 • 1 blender/foodprocessor til dressingen

Ingredienser

 • 2 store håndfulde feldsalat, hjertesalat eller romainesalat
 • 1/2 stk mango skåret i tern
 • 1 håndfuld danske jordbær skåret i halve eller kvarte
 • 1 stk avocado skåret i tern
 • 1/2 håndfuld peanuts - saltede
 • Lidt lynsyltede rødløg
 • 1 pakke veggie nuggets fra Den Grønne Slagter (200 gram)
 • 2 store grove pitabrød
 • 1 portion spicy carry-mango dressing

Lynsyltede rødløg:

 • 1 stk rødløg skåret i tynde ringe
 • 1/2 stk økologisk citron - saften heraf
 • 2 tsk sukker eller sødemiddel

Spicy carry-mango dressing:

 • 1/2 stk godt moden og sød mango
 • 2 store tsk græsk yoghurt
 • 1/4 tsk dijonsennep
 • 1/4 tsk gurkemeje
 • Lidt carrypulver, gurkemeje og flagesalt til at smage til med Carry er et blandingskrydderi, der alt efter producenten smger meget forskelligt og har forskellig styrke. Start med en lille smule og tilføj mere, efter smag og behag. Gurkemeje er udelukkende tilsat for den smukke farves skyld.

Sådan gør du

 • Start med at lave de syltede rødløg:
  Citronsaft og rørsukker røres sammen og vendes (gerne med fingrene) med de tyndskårede løgringe. Sørg for at alle flader blir dækket. Lad dem stå og trække indtil i skal spise.
 • Sådan laver du dressingen:
  Læg den godt modne mango ned i et lille blenderglas eller foodprocessor og kør den til en jævn og glat mangopure.
  Rør den græske yoghurt med carry, sennep, gurkemeje og flagesalt. Juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
  Vend det hele sammen og smag til en ekstra gang.
  Tip: Skal det gå hurtigt - kan du først blende mangoen og herefter tilsætte de øvrige ingredienser. Men vær obs på, at dressingen blir mere flydende på denne måde.
  Opbevar eventuelle rester på køl i et glas med tætsluttende låg. Her kan den fint holde sig et par dage.
 • Sådan samler du salaten:
  Steg nuggets 10 minutter til de er gennemvarme og sprøde på overfladen.
  Varm pitabrødene i ovn eller på brødrister.
  Tag et fad og fordel den grønne salat nederst. Fordel herefter mango, avocado og jordbær henover.
  Læg lidt lynsylrede rødløg på, skær de færdige nuggets i halve eller kvarte og fordel ca halvdelen på salaten og stil resten ind ved siden af i en lille skål.
  Drys til slut med lidt saltede peanuts og server salaten med den spicy carry-mango dressing og de lune pitabrød.
 • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.