Spaghetti Carbonara

Uhmmmm….!!!

Det her er min absolutte comfort food favorit – og jeg ved det godt. Den er på ingen måde sund. Men hold nu op, hvor er den lækker!

Det er helt klart ikke en ret, man skal spise hver uge – eller hver anden (desværre), men ved sjældne lejligheder laver jeg den og jeg laver den uden at spare på hverken fløden eller osten. Den er en fuldfed og helt fantastisk carbonara – og vi N.Y.D.E.R den!

Vælg gode råvarer…

Som med alt andet, vil jeg anbefale dig at være bevidst om at udvælge gode råvarer. Vælg kød fra fritgående dyr, hvor der har været fokus på det gode liv, vælge økologisk og en pasta af høj kvalitet.

Når du gør det, får du en langt bedre smag i dine retter og samtidig vil du gøre noget godt for miljøet. Økologisk kød med fokus på dyrevelfærd er fortsat en del dyrere end fra konventionelle opdræt. Jeg gør det, at jeg så hellere spiser lidt mindre kød og har flere vegetariske dage hver uge. Helt ud fra devisen: Hellere lidt, men godt.

Er du glad for pasta, så er de her opskrifter måske noget for dig…

Pasta risoni med kylling og svampe

Pasta med gul squash – ostegratineret

Pasta |conchiglioni rigati med ostegratineret bolognaise

Kylling og pasta i spicy pestosauce

Pasta med kylling og svampe

Rigtig god fornøjelse!

Spaghetti carbonara

Comfort food du vil elske! Spaghetti i en cremet lækker fløde/ostesauce med sprød bacon. Hvem kan sige nej til det?
Ret Comfort food, Hovedret, hurtig aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword fløde- ostesauce, pasta, spaghetti
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti af god kvalitet
  • 150-200 gram god bacon i tern
  • 2 stk bananskalotteløg - fintsnittet Du kan også bruge helt alm gult løg (mellemstort) - fintsnittet
  • 2 store håndfulde friskrevet parmesan
  • 2.5 dl piskefløde
  • 3 stk æggeblommer
  • Lidt flagesalt
  • Masser af friskkværnet sort peber
  • 1/2 håndfuld friske basilikumsskud - fintsnittet (til pynt) Du kan også bruge bredbladet persille

Sådan gør du

  • Start med at koge spaghetti'en så den kun lige er al dente. Dræn for vand (hold evt en smule vand tilbage, som du kan bruge, hvis retten bliver for "tør")og stil den til side, så den holder sig varm.
  • Start med at stege bacon gylden og sprød på en pande med høje kanter. Læg den over på en tallerken med fedtsugende papir, så den forbliver sprød.
  • Vask IKKE panden af for baconrester og fedt, men brug resterne til at sautere de fintsnittede skalotteløg (eller gult løg) indtil de er helt klare, men de skal ikke tage farve.
  • Tilføj nu piskefløden og lad saucen komme op på kogepunktet. Sænk varmen, så saucen kun lige simrer. Pisk æggeblommerne let og tilføj dem lidt efter lidt under konstant piskning.
  • Tilsæt osten og halvdelen af den sprøde bacon. Vend det hele godt rundt og smag til med salt (hvis det er nødvendigt) og MASSER af friskkværnet peber.
  • Vend nu den kogte og godt drænede pasta rundt i saucen sammen med halvdelen af de fintsnittede basilikumblade. Lad den varme godt igennem.
    TIP: Ønsker du mere sauce, kan du tilføje en lille smule af pastavandet. Men pas på den ikke bliver for tynd. Så kan saucen ikke hænge fast på pastaen og det ville være ærgerligt.
  • Lige inden servering drysser du en smule friskrevet parmesan, de sidste basilikumblade og friskkværnet peber henover - og så er den klar til at blive nydt!
  • Rigtig god fornøjelse!