Spaghetti Carbonara

Det her er min absolutte comfort food favorit – og jeg ved det godt. Den er på ingen måde sund. Men hold nu op, hvor er den lækker!

Spaghetti carbonara

Vær den første til at vurdere!
Comfort food du vil elske! Spaghetti i en cremet lækker fløde/ostesauce med sprød bacon. Hvem kan sige nej til det?
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti af god kvalitet
  • 150-200 gram god bacon i tern
  • 2 stk bananskalotteløg – fintsnittet (Du kan også bruge helt alm gult løg (mellemstort) – fintsnittet)
  • 2 store håndfulde friskrevet parmesan
  • 2.5 dl piskefløde
  • 3 stk æggeblommer
  • Lidt flagesalt
  • Masser af friskkværnet sort peber
  • ½ håndfuld friske basilikumsskud – fintsnittet (til pynt) (Du kan også bruge bredbladet persille)

Instruktioner

  • Start med at koge spaghetti'en så den kun lige er al dente. Dræn for vand (hold evt en smule vand tilbage, som du kan bruge, hvis retten bliver for "tør")og stil den til side, så den holder sig varm.
  • Start med at stege bacon gylden og sprød på en pande med høje kanter. Læg den over på en tallerken med fedtsugende papir, så den forbliver sprød.
  • Vask IKKE panden af for baconrester og fedt, men brug resterne til at sautere de fintsnittede skalotteløg (eller gult løg) indtil de er helt klare, men de skal ikke tage farve.
  • Tilføj nu piskefløden og lad saucen komme op på kogepunktet. Sænk varmen, så saucen kun lige simrer. Pisk æggeblommerne let og tilføj dem lidt efter lidt under konstant piskning.
  • Tilsæt osten og halvdelen af den sprøde bacon. Vend det hele godt rundt og smag til med salt (hvis det er nødvendigt) og MASSER af friskkværnet peber.
  • Vend nu den kogte og godt drænede pasta rundt i saucen sammen med halvdelen af de fintsnittede basilikumblade. Lad den varme godt igennem.
    TIP: Ønsker du mere sauce, kan du tilføje en lille smule af pastavandet. Men pas på den ikke bliver for tynd. Så kan saucen ikke hænge fast på pastaen og det ville være ærgerligt.
  • Lige inden servering drysser du en smule friskrevet parmesan, de sidste basilikumblade og friskkværnet peber henover – og så er den klar til at blive nydt!
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Det er helt klart ikke en ret, man skal spise hver uge – eller hver anden (desværre), men ved sjældne lejligheder laver jeg den og jeg laver den uden at spare på hverken fløden eller osten. Den er en fuldfed og helt fantastisk carbonara – og vi N.Y.D.E.R den!

Vælg gode råvarer…

Som med alt andet, vil jeg anbefale dig at være bevidst om at udvælge gode råvarer. Vælg kød fra fritgående dyr, hvor der har været fokus på det gode liv, vælge økologisk og en pasta af høj kvalitet.

Når du gør det, får du en langt bedre smag i dine retter og samtidig vil du gøre noget godt for miljøet. Økologisk kød med fokus på dyrevelfærd er fortsat en del dyrere end fra konventionelle opdræt. Jeg gør det, at jeg så hellere spiser lidt mindre kød og har flere vegetariske dage hver uge. Helt ud fra devisen: Hellere lidt, men godt.

Er du glad for pasta, så er de her opskrifter måske noget for dig…

Pasta risoni med kylling og svampe

Pasta med gul squash – ostegratineret

Pasta |conchiglioni rigati med ostegratineret bolognaise

Kylling og pasta i spicy pestosauce

Pasta med kylling og svampe

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments